Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera? Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav. Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (200)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když už tato mini-série má "jenom" tři díly, tak jsem se rozhodl, že jí dám šanci od začátku do konce. První dva díly nahlodaly tíživou a vysloveně kousavou atmosférou, která střídala jednu dobrou scénu se dvěma poměrně průměrnými. Bylo vidět, že tvůrci chtěli vsadit na jistotu a tak do hlavní role vsadili Ondru Vetchýho. Ten tu ale byl naprosto bez emocí a stejně tak se odvíjel i samotný příběh. Jemu tedy ku prospěchu byl samotný nápad, který nebyl vůbec špatný a tak to byl vlastně jediný důvod, proč jsem vydržel až do konce. Závěr tomu ale naložil korunu nejvyšší a domotal vše, co mohl. Tudíž nakonec hodnotím průměrem. Technicky to není špatné, ale nulový vztah k postavám způsobil, že jsem k této televizní mini sérii měl obrovský odstup. A to i přesto, že samotné herce mám jinak hodně rád. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Zvukař Roman Čapek by se měl hóódně polepšit, to příšerné huhňání herců pod nosem by měl svou přirozenou autoritou třeba i násilně odstranit. No, asi to nebude jen jeho chyba, ti dnešní herci své hlasivky přece neumí a ani nemohou namáhat srozumitelnou mluvou. A ke scénáři mohu jen poznamenat, že se jedná o mnoho střípků rozbité vázy seskládané narychlo a navíc v naprosté tmě, takže smysl slepené vázy často utíkal do nekonečna. Voda tedy uniká mnoha dírami, ... květy vadnou. A není to tím, že bych snad byl líný u sledování zapojit svůj mozek a ty střípky v mozku přeskládávat. Použitý návod: uchop myšlenku, napiš scénář, vytrhej všechny listy, rozhoď je v prostoru a pak je potmě seskládej. Následně slep listy ve hřbetu a nabídni ke zfilmování. Dostaneš "Spravedlnost" a ode mě dvě hvězdy. Pane režisére a herci !! Slovní artikulace je vytváření hlásek pohyby mluvidel při mluvení; ve filmu je obzvláště důležitá! Pokud to stále nechápete, požádejte o lekce herce pana Jana Přeučila. Více na http://www.jsinfo.cz/komdov/artikula.htm ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po prvej časti som mal dojem, že sledujem jednu z najlepších českých kriminálok. Bohužiaľ, potom sa človek pristihne premýšľať, ako sa mohol tak solídny námet, začať uberať tak neuveriteľne naivným, scestným smerom, plným “nonsensov”. Bebjak to prekombinoval, ako Yeminen, Peltonen v prvom útoku “troch švédskych koruniek”. Tretia “rana” z milosti ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Strašně špatný. Měli zajímavý námět, kameramana a někoho, kdo dokáže slušně emulovat pochmurnou hudbu z Twin Peaks. Výsledkem je vlekoucí se minisérie, kde jsou podivné postavy (a dost nepravděpodobné vztahy mezi nimi), není komu fandit, část vedlejších příběhů prostě vyšumí do ztracena nebo se vyřeší nějak zkratkovitě. Není absolutně komu fandit, všichni jsou nesympatičtí kreténi a už tak v půlce seriálu začnete mít pocit, že se nedočkáte žádné satisfakce nebo že přijde impotentní konec. A taky že jo. Herecké výkony nuda, vévodí jim tradičně příšerný Vetchý, který umí hrát spíš beze slov, ale když má předstírat nějaké emoce mluvou, je to sebevražda katanou. Tahle země by možná měla začít dělat něco jako zkušební divácké projekce, aby se ty nadějnější projekty daly nějak opravit, tady by to ale chtělo hodně práce. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Konečně si někdo taky všiml Ostravy jako supr kulisy pro pochmurnou detektivku. Jenomže! Že tam nikdo nemluvil ostravským dialektem byla chyba přezíravá k regionu. Když některé postavy začaly používat hovorové výrazy z pražštiny, tak to už mě nadzvihlo. Zvuk byl vůbec příšerný, hudba se snažila ždímat napětí i v naprosto klidných scénách a to ještě nervy drásajícím brnkáním, drnkáním a duněním. Znělo to, jako když někdo ladí a působilo to na mě dojmem záměrného mučení diváka, protože kvůli té hlasitosti a monotónnosti jsem měla několikrát chuť tohle dílko vypnout. Kdybych to udělala, tak bych přišla jen o hodně přemrštěnou zápletku, které se zauzlila do neskutečně nesmyslných odboček a nelogických kroků většiny zúčastněných. Kamera i střih byly slušné, takže při povrchním pohledu vypadá minisérie dobře, ale při pohledu jen trochu zkoumavějším je jasné, že jde o nedotažený průšvih. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Jako lokace policejního oddělení vražd posloužily industriální prostory nové Pragovky v Praze na Vysočanech. Tyto prostory posloužily také jako Barrandovská jídelna v seriálu Bohéma (od r. 2017). (kriplozoik)
  • Kowalského auto, které Richard (Ondřej Vetchý) řídí na cestě z místa činu je Audi A6, později však zapálí o něco starší Volkswagen Bora. (Shareck)
  • Natáčelo se na jaře 2016 v Ostravě. Konkrétně v Ostrava centrum - ulice Sokolovská, Most M.Sýkory. Dále v Ostravě Vítkovicích na nádraží, ulici Zalužanského - lakovna Vítkovice, ulici Jeremenkova - nádvoří zdravotní školy, ulici 1. máje - dělnická kolonie, ulici Lidická - kolonie. Byly použity i reálné názvy ulic Rudná, Železárenská. (ČSFD)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama