Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (496)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zvířátka se po dlouhé zimě probudí a zjistí, že kolem jejich lesa vznikla satelitní zástavba domů. Postupně si musí zvykat na lidi a na jejich chování. Lidé se ale zvířátek bojí. Protože mýval ukradl medvědovi zásoby na zimu, musí mu je spolu se svými kamarády znovu obstarat. Později se do toho zaplete i hubitel škůdců, kterého si jedna paní zavolá. Nakonec vše dopadne dobře a zjistíte, co se stane, když veverce dáte kofein. ;) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film s lesní zvěřinou a jedním tlustým hubičem v akci. Film vznikal ve studiu Dreamworks, kde mimochodem vznikl i Shrek a na filmu je to i vidět. Přišlo mi, že některé postavičky mají podobné grimasy s Kocourem v Botách ze Shreka. Možná, možná ne. I přesto je to velmi zdařilý film, který pobaví nejen děti. A ten konec...veverka se napije energydrinku....:DD Škoda toho, že je film tak krátky mohlo to být o trochu delší. --- Pusťte mě dovnitř!! – Ne, proužkovaný šarlatáne ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle říkám slušnej rozjezd filmu - ještě jsem se pořádně ani neusadil a už jsem byl přikovanej k sedadlu. Ne však na dlouho, protože další hodinu jsem se válel smíchy po podlaze... ;o) Over The Hedge je neuvěřitelně kvalitní animovaná komedie, ve které překvapivě nehrají prim krásné animované zvířátka (tím nechci říct, že by se mi nelíbily), ale výborný scénář napěchovaný až po strop neutichající akcí a odzbrojujícími dialogy! Moc mě potěšil fakt, že ještě stále se najdou lidé, kteří natočí animák podle scénáře a ne animák jen z toho důvodu, že mají dobrého ilustrátora, který nakreslil "superextrasrandovněroztomilé" zvířátka. Škoda přeškoda, že jim v závěru tak nějak došel dech. I když on je i ten závěr zřejmě k popukání legrační a napínavý zároveň, ale ona prostě ta první hodinka nastavila laťku tak strašlivě vysoko, že závěr prostě působí prázdně. Over The Hedge je přesto pro mě druhým nejlepším animákem všech dob - hned za druhým Shrekem - a to jako doporučení úplně stačí, ne? [červen 2006] ()

Silence 

všechny recenze uživatele

I kdyby jste si nevšimly loga výrobce, po několika minutách by vám bylo jasné, kdo za výrobou tohoto snímku stojí. Konstrukce ze Shreka je tu docela zřejmá. Zvlášť při hudebních částech. Rychlá veselá hudba doprovází prvotní nadšení a úspěchy, poté příjde čas na pomalý smutný ploužák doprovázený prolínáním obrazu z hrdiny na hrdinu... Přijde Vám to povědomé? Naštěstí od Shreka má tento film ale daleko silnější příběh. Je to sice opět po vzoru DW studia jedna velká show, ale tentokráte i něco víc. Jednou mě možná Dreamworks překvapí opravdu dobrým animákem, potenciál na to mají... ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Půvabná podívaná z dílny DreamWorks, u které je vždycky znát, že dělá do her, animace jsou výborné, ale nikdy mně nedovedou vtáhnout, si potom sám připadám jako za plotem, kromě Shreka. Nerad to dělám, aleve srovnávání s Pixarem se neubráním. Tem mě vždycky ohromí animací, dojme příběhem a vždycky cítím, že ta odvedená práce byla dělána s láskou! U ostatních společností už to tak valné není, jsou možná víc humorné a směsice gegů je obsáhlejší, stylověji nadabované (kde je Carell, tam to frčí), ale příběhově slabší. I přesto celkem spokojenost, ale jde vidět, že FreamWorks hraje a game of chance. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • Vývoj filmu začal už v roce 1997, když studio Fox koupilo práva na komiks a chtělo vytvořit hraný film, kombinovaný s počítačově dotvořenými zvířátky. (imro)
  • Adaptace známého komiksového stripu vydělala během prvního severoamerického víkendu (19.–21. 5. 2006) 38,4 mil. amerických dolarů. Celkový hrubý výdělek v domovských kinech nakonec byl 155 milionů, ten celosvětový pak 339,8 mil. (imro)
  • 237členný štáb pracoval na filmu více než 3 roky. (Karlos80)

Reklama

Reklama