Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (348)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Arnold je a bude vždycky borec se suprovejma hláškama. Jeho hlavní doménou jsou role, které zrovna neoplývají Shakesperovskou angličtinou a vždy si rád za sebou zanechá nějakou tu řádku mrtvých. Tady si jej navíc můžeme vychutnat ve skvělém mezinárodním akčňáku poctivého řemeslníka Waltera Hilla. Stále mi v hlavě zní skvělá hudba Jamese Hornera (ano čtete dobře). Známe pravidlo že hudba dělá film zde platí do puntíku. Dodnes v hubě cítím tu pachuť autobusového nádraží kde se odehrává závěrečná scéna. Tento film miluju! Škoda že už by něco podobného dneska nikdo nenatočil. 90% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jako většinu ostatních, i tuto Arnoldovu akci si spojuji se svým raným dětstvím (díval jsem se vůbec na něco jiného?). Pamatuji si, že to bylo docela drsné, tak nějak "rusky syrové", že se minimálně jedna scéna odehrávala v sauně a že jsem to sledoval s rodiči, kteří překvapivě nic nenamítali. Po letech již pochopitelně efekt nebyl tak silný, ale rád jsem zavzpomínal. 60% Zajímavé komentáře: Pohrobek, choze, Rex Mundi, Wormboy ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo v Rusku máte na stres?“ – „Vodka.“ S Policajnou akadémiou 7: Moskovskou misiou (1994) ďalší film snažiaci sa o otepľovanie americko-sovietskych vzťahov. Červená horúčava ma nikdy nechytila napriek tomu, že som ju prvý raz videl už ako puberťák, čo je ideálny, ba priam dokonalý film na sledovanie akčných filmov Arnolda Schwarzeneggera. Rakúsky dub bol v tom čase môj miláčik, ale Červená horúčava mi skrátka nesedela. Vždy som mal od neho radšej drsnejšie veci ako Predátor, Terminátor alebo Barbar Conan. Hoci v tejto štandardnej buddy kriminálke spojil sily s osvedčeným remeselníkom Walterom Hillom (režisér The Warriors, scenárista 48 hodín, producent Votrelca), výsledok je prekvapivo bezkrvný a nudný. Informácia, že Sovieti prvýkrát v histórii dovolili Američanom natáčať na Červenom námestí, ma necháva chladným, gauneri neuspokojiví, scenár predvídateľný asi aj na koniec 80. rokov. Poteší chémia s komikom Jamesom Belushim a hŕstka výrazných scén (sauna, protéza). ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Neni to taková typická Arnoldovina plná akce, výbuchů, střílení a krve. Je to spíš taková buddy-movie ve stylu třeba Smrtonosný zbraně a celej film stojí hlavně na hromadě různejch hlášek, který jsou docela povedený. Jinak se ve filmu v menší roli objeví na chvilku i Otík Rákosník z Vesničko má středisková. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Tento film se ve své době snažil o nemožné (podobně jako Rocky IV) a to vytvořit filmový most mezi východem a západem v době studené války. Když spojil horu svalů z východu, kde se v šedivých saunách prohánějí svalovci jen v bederních rouškách a při bitce se jde hned na mráz, s prořízlou pusou z kapitalismem prolezlého západu. Snímek tedy nabízí slušnou řádku hlášek vycházejících z odlišnosti kultur, ale na druhou stranu je tu minimum akce (světlou výjimkou je autobusová honička), nevýrazná hudba a mdlá kamera. Arnold pojal zřejmě svojí roli jako přípravu na druhého Terminátora a tak všechno herectví za něj obstarává šílený James Belushi. Rozhodně se jedná o slabší snímek Waltera Hilla, kdy Rudé horko nemá šanci obstát v konkurenci Warriorů a Poslední zůstává. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (35)

  • Důvodem, proč Arnold Schwarzenegger roli ve filmu vzal, byla údajně scéna s falešnou nohou plnou kokainu. Přišlo mu to jako skvělý nápad a o zbytek filmu si rázem nedělal starosti. (-bad-mad-wolf-)
  • Hill zvolil natočiť akčné scény s autobusmi jednak preto, že mu to v porovnaní s ostatnými filmami pripadalo originálnejšie a jednak preto, že Arnold Schwarzenegger (Ivan Danko) nezapadal do žiadneho z áut prirodzene. (marlon)
  • Když Danko (Arnold Schwarzenegger) nabourá s autobusem do místní památky, rozbije si levý světlomet. Ten ale v následujících scénách zase svítí. (KOffi)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama