Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (348)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jako většinu ostatních, i tuto Arnoldovu akci si spojuji se svým raným dětstvím (díval jsem se vůbec na něco jiného?). Pamatuji si, že to bylo docela drsné, tak nějak "rusky syrové", že se minimálně jedna scéna odehrávala v sauně a že jsem to sledoval s rodiči, kteří překvapivě nic nenamítali. Po letech již pochopitelně efekt nebyl tak silný, ale rád jsem zavzpomínal. 60% Zajímavé komentáře: Pohrobek, choze, Rex Mundi, Wormboy ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Hlavně proto, že akční filmy osmdesátejch a devadesátejch let jsou můj nejoblíbenější žánr, mě dost překvapilo, že jsem tuhle záležitost objevil až pětadvacet let od natočení. Lidi píšou, že Arnoldovi nevěřili toho Rusa ani za mák, ale mě se ten jeho kamennej xicht k chladnýmu Sovětovi naopak hodil. Belushiho jsem měl možnost vidět ve filmu poprvý a příjemně mi tam seděl. Jinak film používá standardně jedoduchou zápletku, hodně se tu střílí a mlátí a do toho občas Belushi frkne nějakej svůj fórek, což bylo vlastně všechno, co jsem od toho očekával. Solidní osmdesátková buddy ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $29miliónovTržby USA $34,994,648Tržby Celosvetovo $40,200,000Arnold Schwarzenegger z terminatorskym pohľadom hádzajúcim na každú stranu prichádza z Ruska aby pomohol Americkému kolegovi dolapiť Ruského mafiána. A na prekvapenie táto dvojica celkom fajn funguje bez toho aby tento film musel niekoho urážať alebo vykresľovať v zlom svetle. Akcia tu je v znesiteľnej norme, občas prídu na radu aj nejaké odfrky, k deju ladí aj nevšedná hlučná hromová hudba od Jamesa Hornera, takže v celku ide o ďalší podarení akčný film z dielne producentov Andrew Vajna-Mario Kassar. /80%/ ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Ivan Danko (Arnold Schwarzenegger) je ruský tvrďák co se nebojí uvést polonahý a mlátit padouchy ve sněhu. Nebojí se vzít rozžhavený uhlík do ruky, a nebo lámat nohy na požádání. To je náš ruský tvrďák Ivan. Když mu pláchne ruský gangster do Ameriky, je vládou požádán, aby ho pronásledoval. V USA Ivanovi přidělí Chicagského poldu (James Belushi). Jak tyhle dva spolu vychází je parádní. Chemie mezi touhle dvojkou opravdu dobře funguje. Přehnaně prkený Arnie, co neukáže za celý film úsměv. Jinak ničím jiným Rudé horko nepřekvapí. Úsměvné hlášky, pěkná akce a tím to končí. Rutinní průměrný akčnák, co nemá moc es v rukávě. Jediná esa jsou hlavní herci a semtam úsměvná hláška. (64 %) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po veleúspěšných 48 Hodinách (a před jejich nezbytným pokračováním) přišel westerny odkojený mistr drsných machistických akčňáků Walter Hill s další buddy movie, která tentokrát dává dohromady sveřepého ruského terminátora Arnolda a cynického chicagského fízla Belushiho. Opět se potvrzuje, že zkušený režisér dokáže zmírnit Arnoldovu topornost na minimum (pro začátek vhodnou rolí, tj. rolí s minimální mimikou a využívající Arnieho akcent) a s Belushim jim to dohromady šlape od vzájemné nesnášenlivosti až po nevyhnutelný respekt a přátelství a to za fajn slovních výměn a hlášek, vtipně komentujících rozdíly mezi komunistickým Ruskem a kapitalistickými USA. Do topky osmdesátkových akčňáren bych to ale nedal, i proto, že to není zas až tak akční a Danko není ikonickou postavou, byť na to měl náběh. Po zajímavost, Rudé horko bylo první západní produkcí, které bylo umožněno natáčet na Rudém náměstí v Moskvě a to údajně proto, že hlavním hrdinou je (kladný) Rus. Stálo to jen šest měsíců vyjednávání a byla povolena jen jedna kamera. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (35)

  • Důvodem, proč Arnold Schwarzenegger roli ve filmu vzal, byla údajně scéna s falešnou nohou plnou kokainu. Přišlo mu to jako skvělý nápad a o zbytek filmu si rázem nedělal starosti. (-bad-mad-wolf-)
  • Arnold Schwarzenegger se musel kvůli této roli naučit něco rusky, u této role mu byl výhodou jeho přízvuk. [Zdroj: kniha Total Recall: Můj neuvěřitelný životní příběh – Arnold Schwarzenegger, Peter Petre] (asdfasdf)
  • Ivan Danko (Arnold Schwarzenegger) ve filmu používá zbraně Desert Eagle ráže .357 a Smith & Wesson Model 29 ráže .44. (dc125)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama