Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (348)

Gimp 

všechny recenze uživatele

Ve scénáři je děr jako v ementálu a úplně to postrádá bitky jeden na jednoho - Arnold je naprosto nevyužitý. James Belushi občas utrousí nějaký ten rádobyvtipný kec, ale zas taková sláva to taky není.. Zajímavé možná tak ohledně zkoumnání různých stereotypů o Rusech, jenž sám Váňa Danko zběsile podporuje. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tenhle film musel být v roce 1988 hit ale v dnešní době je to klasika.Arnold Schwarzenneger jako Rus??? Ani náhodou to je jako kdyby byl MR.Bean Afroameričan ale i tak je Arní dobrej a James Belushi......skvělej.Dobrej film s dobrou akcí , skvělýma hláškama a konečnou autobusovou honičkou co víc si přát od filmu se Schwarzennegerem?? ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vtipná a dynamická sonda do policejních praktik Ruska. Tentokráte jsou právě v Americe ti neschopní a Rusové mají pomoct. Jak nezvyklé role. Tohle bych od Waltera Hilla nečekal. A slibný námět se nerozvijí vůbec špatně. Scénář je samozřejmě celkem jednoduchý a moc se toho ve filmu nestane, ovšem hlášky jsou brilantně vyšperkované a duo dvou tak odlišných policistů má prostě své kouzlo. Navíc Arnold je tady v ruské uniformě, s kupou hlášek a svojí nezaměnitelnou prkenností prostě a jednoduše geniální. Akce je překvapivě zručně natočená a nepostrádá patřičný říz a rychlost. Občas mi tu vadily klasické úlety 80.let (šílené účesy, drsné řeči, nechtěně trapné frajeřinky), ale to se přežít dá. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Arnold este vo forme, v akej ho mam najradsej. Aj ked hlavny zlocinec bol pocas celeho filmu stale o krok vpred a vyzeralo to tak, ze si s nim Arnold nevie dat rady, James Belushi mi sprijemnoval film svojimi humornymi poznamkami a akcny zaver s autobusom mi to aspon pozitivne vynahradil... 27.12.2009 _____ Arnold Schwarzenegger - (Kapitán Ivan Danko) +++ James Belushi - (Detektív Art Ridzik) +++ Peter Boyle - (Lou Donnelly) +++ Ed O´Ross - (Viktor Rostavili) +++ Laurence Fishburne - (Plukovník Charlie Stobbs) +++ Gina Gershon - (Catherine Manzetti) +++ Richard Bright - (Detektív Gallagher) +++ J.W. Smith - (Salim) +++ Produkcia: Walter Hill, Mario Kassar, Andrew G. Vajna +++ Hudba: James Horner +++ ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Arnold jako ruský komisař Ivan Danko přijíždějící do Spojených států, aby pátral po uprchlé ruském zločinci Viktorovi Rostavilim (Ed O´Ross) dostává za parťáka "typického" amerického poldu detektiva Arta Ridzika (James Belushi). Spojení kamenného Schwarzeneggera a cholerického Belushiho funguje na jedničku s hvězdičkou, komediální prvky, které vnáší zejména Belushi jsou vynikajícím kořením tohoto akčního hitu sklonku 80. let a Schwarzeneggerovi to jako Sovětovi sekne ()

Galerie (97)

Zajímavosti (35)

  • Arnold Schwarzenegger se musel kvůli této roli naučit něco rusky, u této role mu byl výhodou jeho přízvuk. [Zdroj: kniha Total Recall: Můj neuvěřitelný životní příběh – Arnold Schwarzenegger, Peter Petre] (asdfasdf)
  • Walter Hill požadoval po Jamesi Hornerovi, aby hudba k filmu měla heroizující náladu: "Chtěl jsem, aby vytvořil pocit, že jste na olympiádě získali zlatou medaili. Že se stalo něco hrdinského!" (Robbi)
  • Film bol okrem iného dôsledkom dlhoročnej snahy Waltera Hilla i Arnolda Schwarzeneggera pracovať spoločne. Rešisér usiloval urobiť hlavného hrdinu v štýle Johna Waynea či Clinta Eastwooda, a tak sa usiloval zmierniť rolu Arnieho so slovami: „Mal som dôveru v neho ako herca. Nechcel som ho predstaviť len ako vagón týčiaci sa cez budovu. Arnold má schopnosť komunikácie, ktorá pretína kultúry a krajiny. Oni jednoducho milujú toho chlapa vyhrať. Ale všetci si myslia, že pre jeho svaly. Ale to nie je všetko? Je to jeho tvár, jeho oči. On má tvár, ktorá je návratom k válečníkovi zo stredovekých čias alebo starovekého Grécka". Snahu navodiť hrdinský pátos mala podporiť i hudba Jamesa Hornera. (marlon)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama