Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (348)

Gimp 

všechny recenze uživatele

Ve scénáři je děr jako v ementálu a úplně to postrádá bitky jeden na jednoho - Arnold je naprosto nevyužitý. James Belushi občas utrousí nějaký ten rádobyvtipný kec, ale zas taková sláva to taky není.. Zajímavé možná tak ohledně zkoumnání různých stereotypů o Rusech, jenž sám Váňa Danko zběsile podporuje. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Kdo je Drsný Harry?" Přímočarý klasický akčňák, nic víc, nic méně, v původním znění s titulky ovšem o dost sympatičtější a navíc bez té atmosféry laciného béčka, kterou mu přisuzuje náš dabing a se kterou jsem si ho (bohužel) pamatoval. Ve filmu je řada nezapomenutelných scén (už jen ten moskevský úvod!) a Arnold Schwarzenegger a James Belushi se výborně doplňují. Krvavé dynamické akci v podání Waltera Hilla pak nelze vytknout snad vůbec nic. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Arnold Scharzenegger jako rusák docela sedí a občas vypsutí i nějakou tu svojí dobrou hlášku, ale rozhodně to nedosahuje kvalit jeho pozdějších filmů, ale i tak to jde, jenže to co tenhle film mělo táhnou nejvíc se moc nepodařilo a to spojení Belushi Arnold, to prostě moc nefunguje a tak celej film, kterej je na tom postavenej, zapadá ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Arnold je a bude vždycky borec se suprovejma hláškama. Jeho hlavní doménou jsou role, které zrovna neoplývají Shakesperovskou angličtinou a vždy si rád za sebou zanechá nějakou tu řádku mrtvých. Tady si jej navíc můžeme vychutnat ve skvělém mezinárodním akčňáku poctivého řemeslníka Waltera Hilla. Stále mi v hlavě zní skvělá hudba Jamese Hornera (ano čtete dobře). Známe pravidlo že hudba dělá film zde platí do puntíku. Dodnes v hubě cítím tu pachuť autobusového nádraží kde se odehrává závěrečná scéna. Tento film miluju! Škoda že už by něco podobného dneska nikdo nenatočil. 90% ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Rudé horko? Narudlé vlažno! Z námětu se dala ukuchtit perfektní akční komedie, ale to by Walter Hill musel nasadit ostřejší tempo, natočit povedenější akční scény (ne, systém záběr na střílejícího hrdinu následovaný protizáběrem na padajícího padoucha fakt není moc cool) a především vykřesat nějaké jiskry z konfrontace Danka a Rostavilliho... Pár vtípků se sice povedlo, ale nestačilo to na víc, než na veleprůměrnou kriminálku s pěkně nasvícenými scénami. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (35)

  • Při při pohřbu Dankova kolegy Jurije Ogarkova (Oleg Vidov), kterého zastřelil Viktor Rostavili, je na náhrobku uvedeno 1949-1988. Když se ale Ivan Danko (Arnold Schwarzenegger) v Chicagu zapisuje do hotelové knihy, uvádí datum 8/4/87. (Robbi)
  • Film je věnován památce Bennie E. Dobbinse, koordinátora kaskadérů, který zemřel na infarkt během natáčení. (Džejkop)
  • Herec Laurence Fishburne (Stobbs) je v titulcích filmu uveden ještě pod jménem Larry, pod nímž vystupoval v počátcích své kariéry. (rakovnik)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama