Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (348)

Torision 

všechny recenze uživatele

Hlavně proto, že akční filmy osmdesátejch a devadesátejch let jsou můj nejoblíbenější žánr, mě dost překvapilo, že jsem tuhle záležitost objevil až pětadvacet let od natočení. Lidi píšou, že Arnoldovi nevěřili toho Rusa ani za mák, ale mě se ten jeho kamennej xicht k chladnýmu Sovětovi naopak hodil. Belushiho jsem měl možnost vidět ve filmu poprvý a příjemně mi tam seděl. Jinak film používá standardně jedoduchou zápletku, hodně se tu střílí a mlátí a do toho občas Belushi frkne nějakej svůj fórek, což bylo vlastně všechno, co jsem od toho očekával. Solidní osmdesátková buddy ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Drsný ultra cool kapitán Danko z Moskvy prichádza do USA otestovať pružnosť amerických pravidiel vyšetrovania v priamej konfrontácii s rusko násilným lapaním zloduchov. Grča zábavných hlášok i nechceného humoru v drsnom deji, plnom mŕtvol. Film obstál v súboji s časom, na rozdiel od mnohých iných akčných kriminálok z 80. rokov. Odpúšťam drobné nedokonalosti. Konfrontácia kapitalizmu , symbolizovaného pornofilmom v tv, ktorú si Danko v prvý večer pobytu pustí v hotelovej izbe, rešpektovaním práv zločincov a púšťaním relaxačnej hudby na odbúranie stresu, s boľševizmom. Vyhrávajú riešenia ruských záťažových momentov vodkou a účinná fyzická konfrontácia vypočúvaných. Poznámka: Na Slovensku sme mali v rokoch 2016-2020 na čele parlamentu menovca hlavného hrdinu - kapitána Danka. Spoločné mali náchylnosť k Rusku; u slovenského kapitána Danka bol zjavný poníženecký postoj k Putinovi (záber, akým spôsobom sa klaňal a podával ruskému prezidentovi ruku pri vojenskej prehliadke v Moskve hovorí za všetko), takže v porovnaní s nekompromisným ruským Dankom, uvedomujúcim si zákerné politické hry mocných, bol slovenský Danko len podržtaškou Ruska, žiadnym hrdinom. Poznámka 2: Dobre mienená rada o zastrelení politikov, ako prvoradom vyriešení problémov, nemá chybu. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Arnold je a bude vždycky borec se suprovejma hláškama. Jeho hlavní doménou jsou role, které zrovna neoplývají Shakesperovskou angličtinou a vždy si rád za sebou zanechá nějakou tu řádku mrtvých. Tady si jej navíc můžeme vychutnat ve skvělém mezinárodním akčňáku poctivého řemeslníka Waltera Hilla. Stále mi v hlavě zní skvělá hudba Jamese Hornera (ano čtete dobře). Známe pravidlo že hudba dělá film zde platí do puntíku. Dodnes v hubě cítím tu pachuť autobusového nádraží kde se odehrává závěrečná scéna. Tento film miluju! Škoda že už by něco podobného dneska nikdo nenatočil. 90% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když pošlete drogy do mé země, jednoho rána se probudíte a zjistíte, že vám varlata plavou ve sklenici vody vedle postele." Tak to musím souhlasit s Ivanem v tom, že Sovětský model se mi zdá lepší. Ale kdyby se v USA postříleli ti politici, jak to prozíravě navrhoval Ivan, tak bychom se nikdy nedostali do situace, kdy pachatel má víc práv než poškozený a Breivik, vrah 77 lidí, by za to nedostal směšných 21 let v kriminále připomínajícím letní tábor. Ale nač se rozčilovat. Máme, co jsme chtěli a Ivan tomu nikdy nebude rozumět. A to jeho nepochopení západního stylu života je na tomto snímku to jediné opravdu zábavné. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jako většinu ostatních, i tuto Arnoldovu akci si spojuji se svým raným dětstvím (díval jsem se vůbec na něco jiného?). Pamatuji si, že to bylo docela drsné, tak nějak "rusky syrové", že se minimálně jedna scéna odehrávala v sauně a že jsem to sledoval s rodiči, kteří překvapivě nic nenamítali. Po letech již pochopitelně efekt nebyl tak silný, ale rád jsem zavzpomínal. 60% Zajímavé komentáře: Pohrobek, choze, Rex Mundi, Wormboy ()

Galerie (97)

Zajímavosti (35)

  • Při při pohřbu Dankova kolegy Jurije Ogarkova (Oleg Vidov), kterého zastřelil Viktor Rostavili, je na náhrobku uvedeno 1949-1988. Když se ale Ivan Danko (Arnold Schwarzenegger) v Chicagu zapisuje do hotelové knihy, uvádí datum 8/4/87. (Robbi)
  • Prvá polovica scény bitky v saune sa točila v budapeštianskych termálnych kúpeľoch Rudas a druhá v Rakúsku, pretože v Budapešti nemali sneh. (gogo76)
  • Nad podpisem Ivana Danka (Arnold Schwarzenegger) v hotelové návštěvní knize je jméno a podpis Jima Morrisona, zpěváka ze skupiny The Doors. (Džejkop)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama