Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (348)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Čím starší film je, tím je i lepší. V dnešní době už takový snímek uvidíte těžko. Mrtvoly vršící se jedna přes druhou, všichni mluví sprostě. Prostě stará dobrá osmdesátá léta. Schwarzenegger (ve vrcholné formě) je klasický sovětský "robot" a James Belushi zase klasický neschopný americký policajt. Takže není nouze o zábavné situace ani o akci. Myslím, že takovou honičku v autobusech už nikdo nikdy nenatočí. Ach jo, zase na mě dýchlo dětství. Mimochodem, kdo z vás si všiml "Otíka" Jánose Bána z VESNIČKO MÁ STŘEDISKOVÁ? :-) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Arnold jako ruský komisař Ivan Danko přijíždějící do Spojených států, aby pátral po uprchlé ruském zločinci Viktorovi Rostavilim (Ed O´Ross) dostává za parťáka "typického" amerického poldu detektiva Arta Ridzika (James Belushi). Spojení kamenného Schwarzeneggera a cholerického Belushiho funguje na jedničku s hvězdičkou, komediální prvky, které vnáší zejména Belushi jsou vynikajícím kořením tohoto akčního hitu sklonku 80. let a Schwarzeneggerovi to jako Sovětovi sekne ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když pošlete drogy do mé země, jednoho rána se probudíte a zjistíte, že vám varlata plavou ve sklenici vody vedle postele." Tak to musím souhlasit s Ivanem v tom, že Sovětský model se mi zdá lepší. Ale kdyby se v USA postříleli ti politici, jak to prozíravě navrhoval Ivan, tak bychom se nikdy nedostali do situace, kdy pachatel má víc práv než poškozený a Breivik, vrah 77 lidí, by za to nedostal směšných 21 let v kriminále připomínajícím letní tábor. Ale nač se rozčilovat. Máme, co jsme chtěli a Ivan tomu nikdy nebude rozumět. A to jeho nepochopení západního stylu života je na tomto snímku to jediné opravdu zábavné. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je to skôr komédia ako krimi, ale inak Arnie a Belushi sú vtipná a sympatická dvojka. Arnie nikdy nevedel hrať ale tento krát mám pocit, že to zahral až príliš terminatorovsky, ale čo už je to rus, takže je to celkom fajn. Ale na druhej strane, James Belushi to s jeho hláškami vyťahoval niekedy aj za Arnolda. Fajn akčňák rád sa k nemu vraciam. 75% - 4* ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

V Číně už problém s drogovými dealery dávno vyřešili. Prostě je všechny postavili do řady a střelili do týla. - Hm, to v Americe asi neprojde, ti zasraní politici to nedovolí. - Ty zastřelte jako první! Arnie je neoddiskutovatelný král a Rudé horko je nádherným ohlédnutím za akčním filmem 80. let. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (35)

  • Hill zvolil natočiť akčné scény s autobusmi jednak preto, že mu to v porovnaní s ostatnými filmami pripadalo originálnejšie a jednak preto, že Arnold Schwarzenegger (Ivan Danko) nezapadal do žiadneho z áut prirodzene. (marlon)
  • Film bol avizovaný s podtitulom: "Moscow's toughest detective. Chicago's craziest cop. There's only one thing more dangerous than making them mad: making them partners!" (marlon)
  • Rudé horko se točilo v Moskvě (Rusko), Chicagu a v Los Angeles (USA). (reich)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama