Reklama

Reklama

The Grand Tour

(pořad)
  • Slovensko Grand Tour
Trailer

Série(5) / Epizody(45)

Nová automobilová šou je neoficiálnym pokračovaním série Top Gear s jej bývalým tímom v zložení Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May. Známa trojica cestuje po celom svete, testuje a recenzuje extrémne športové automobily, absolvuje rôzne motoristické výzvy, súťaže a preteky, prekvapí celebritnými hosťami a talkšou v putovnom štúdiu, pričom každú epizódu nakrúti na inom mieste a v inej krajine – v obrovskom putovnom stane. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Někdo by namítal, že už to není moc o autech. Nebo, pokud něco děláš půl života, možná je čas na změnu. No já osobně Clarksonovi fandím. Baví mne, že nedospělost a hravost chlapa s neomezenými prostředky může bavit tolik lidí, že po odchodu z už tak lukrativního BBC si ve druhé sezóně s Amazonem může kreslit ještě více penisů na palubním počítači ve voze od Tesly. Ruku na srdce, herečky si stěžují na to, že berou méně než chlapi na stejně výrazné roli. Nikdo by nesledoval 60ti letou herečku a zrovna tak ani třicetiletou s přifouklýma prsama a rty tak dlouho. Lidi baví právě ta hravost co téhle známé trojce nechybí a pokusy o moderátorky se Clarkson ani nesnaží vejít se do všech těch šablonek na vyváženost a politickou korektnost. Ćím více za hranou pořad je, tím lépe udržuje publikum což nepůjde trumfovat do nekonečna, zatím ale vše v maximálním pořádku. Druhá sezóna TGT je stejně dobrá jako ty poslední od Top Gear v původní sestavě. Naopak Top Gear jsem přestal sledovat po první sezóně s "Joeym". Boys will be boys. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velká trojka je zpátky a po třech dílech se nebojím říct, že je jejich Velká jízda čím dál lepší! Po velkolepém úvodu, při kterém jsem měl husinu po celém těle, jsem byl čím dál nadšenější a vlastně jediné, co mi na tom pořadu nesedí, je Američan (závodní jezdec, Ebola Drome je ale docela fajn) a Celebrity Brain Crash, i když to se Simonem Peggem bylo docela dobrý. Jinak je to ale naprosto geniální a já tomu nemám absolutně co vytknout, protože se mi to díl od dílu líbí čím dál víc a nemůžu se dočkat, co bude dál. Je to samozřejmě mnohem, mnohem vtipnější než Top Gear, mnohem víc si dělají srandu sami ze sebe, z publika, z BBC, z komunistů a magie jejich humoru je prostě neskutečně obrovská. Vyhazov jim rozhodně prospěl, protože ve studiových částech jsou mnohem odvážnější, jinak je to ale v podstatě naprosto přesná kopie Top Gearu, jen je v mnoha místech lepší, ale ne tak, aby se od sebe oba pořady daly nějak snadněji rozlišit. První díl o svaté trojici superaut byl možná trochu moc natahovaný (ale skutečně jen velmi málo), ale všechny tři byly třeskutě vtipné, každý jiným způsobem a každý díl překonal ten předchozí. Škoda, že patnáct let strávili (jak sami řekli) zbytečnou prací a vyhazovy, protože až těch dílů bude víc, Top Gear to po poslední, naprosto zoufalé sérii, snad úplně položí, protože automobilová show může být očividně jenom jedna. 100%. Chci víc a víc! Nejlepší novinka letošního roku a možná nejenom toho. ()

Reklama

NiaWolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

první díl byl takový jiný, spíš taková talk-show, vůbec se mi nelíbil ten jejich nový jezdec, který si myslí, že střílí vtipy z rukávuy, ale mně přijdou spíše trapné. Trénovací trať je hodně divná a nezáživná. S celebritami měli celkem zajímavý nápad, ale po prvních dvou „nehodách“ už to začalo být vyčpělé. Druhý díl mi přišel mnohem lepší, ale paradoxně nebyl skoro vůbec o autech. Spíš jen vyvádějí různé kraviny a o auta šlo bokem. Třetí díl se mi už vůbec nelíbil. Hammond si hraje na namachrovaného blbečka, Jeremy a James zase na snoby, ale ani jednomu to nevěřím. Je to zkrátka až moc okatě hrané a chybí tomu přirozenost, která byla v TG. Uvidíme, co bude dál.. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Návrat Clarksona, Hammonda a Maye s novou motoristickou show byl nanejvýš očekávaný a snad o to rozpačitějším dojmem pak pilotní epizoda působila. Něco se povedlo (Conversation Street, stan), něco ne (Američan), něco potřebovalo vyzrát (Celebrity, délka segmentů). Následně přišel druhý, podle mého, naprosto otřesný díl, kde jsme měli možnost sledovat trojici padesátníků, kteří si hrají na vojáky. Problém byl, že s podstatou pořadu to mělo pramálo společného a nebylo to ani moc zábavné. Naštěstí to byl jen jediný takto velký úlet a od třetího dílu se show postupně profilovala do podoby, kdy už všechno působilo jak má. Kvalita těchto dílů sice nebyla stoprocentní, ale v dílčích momentech byla každá epizoda docela zábavná. Hlavně Conversation Street, speciální dvojepizoda a některé segmenty byly nanejvýš povedené. Za vrchol pak považuji až nečekaně seriózní, ale o to působivější, Mayův příspěvek o zápolení Fordu a Ferrari. Postupem času i některé opakující se vtipy začaly fungovat, ačkoliv kdyby například od té záležitosti s celebritami opustili úplně nebo ji používali méně často, nikdo se asi zlobit nebude. Za jediné skutečné selhání považuji Američana, který byl neskutečně otravný a veškerý jeho potenciál nepadl moc na úrodnou půdu. Každopádně, jako celek vznikl opět povedený pořad, který sice má ještě co vylepšovat, přesto si myslím, že každý týden dostatečně pobavil. A to je to hlavní. ()

Nolanofil 

všechny recenze uživatele

Seriál Top Gear som sledoval nepravidelne, skôr mam napozerané špeciáli. Takže fanušík v tom pravom zmysle slova niesom. Na Grand Tour som bol zvedavý hlavne kvôli humbuku okolo toho, aký bol a je. A som spokojný. Páni vedia prečo sú tak populárny, navyše teraz majú velmi štedrý rozpočet, ktorý im umožnil sa odrhnúť z retaze. Chémia medzi nimi funguje, je to vtipné, velkolepé a hlavne to baví. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (30)

  • V 5. epizodě 2. série s názvem Up, Down and Round the Farm můžeme ve Farmkhana filmu vidět na Jeremyho Subaru STI mnoho značek, které parodují dnešní světové značky spojené s rallye. Například GoPro (na vozidle jako GoAmateur), Monster Drinks (na vozidle jako Stay Awake Drinks) a další. (UncleMorty)
  • V čase 01:08:00, v předmluvě týkající se českého automobilového inženýrství, zazní v pozadí úryvek symfonické básně „Vltava“ od Bedřicha Smetany. (machonza)
  • Na úplném začátku, když Clarkson „zalévá zahrádku“, kola jeho VW Amaroku se točí. V dalším záběru záběru, kdy leží na zemi, se netočí a o moment později se opět točí. Voda z hadice však celou dobu stříká. (Brain)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama