Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alžběta přivítá první předsedkyni vlády v historii země. Charles se seznámí s mladou Dianou Spencerovou. Útoky Irské republikánské armády postihnou i královskou rodinu. (Netflix)

Recenze (16)

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow, takže po trošku slabšej (oproti prvým dvom) tretej sérii prichádza štvrtá, ktorá môže byť nakoniec aj tou najlepšou! Neviem si predstaviť nepozerať The Crown v angličtine, napríklad dá sa vôbec hlas Margaret Thatcher nadabovať? Gillian Anderson milo prekvapila, pamätám sa, že v Aktoch X som ju priam neznášala. Na mladú Dianu si možno zvyknem tiež. S hercami, ktorí stvárňujú Charlesa a Anne som maximálne spokojná. Zvykám si už aj na Oliviu Colman, už by bolo načase, aj na Philippa a princeznú Margaret a ich "nové" tváre som si už tiež zvykla. Táto prvá epizódka ma bavila odzačiatku až do konca. Úplne že super to bolo!!! Znova musím pochváliť nielen herecké výkony, ale aj krásnu hudbu, zaujímavú kameru, trefný strih, dokonalú výpravu, atď. A to krásne idylické prostredie a príroda v Škótsku a na Islande. Bravo, tlieskam. A pri tej výstižnej vete " Two menopausal women..." som sa nahlas rozosmiala. Jasných 5*.👍Ešte dodatok: Takže mladá Diana vlastne ulovila Charlesa, ktorý chcel zabudnúť na Camillu, tá bola nešťastne vydatá za chlapa, s ktorým sa predtým "pobavila" princezná Anne, tak to bolo...? ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned v úvodu musím "poděkovat" za komentář uživatelce marhoul, která mě dostala opravdu do úzkých, když napsala v podstatě to, čím jsem chtěl epizodu okomentovat i já. Pokud se tvůrcům něco stále bez diskuse daří, je to obsazení jednotlivých rolí. To je opravdová paráda. Horší už pro mě bylo to, že byl start čtvrté sezóny poněkud bez života (tím nenarážím na osud lorda Mountbattena, ale na celkovou atmosféru). ()

Reklama

Darth_AK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda, které vévodí jeden atentát a dvě nové slečny zapojující si do běhu dění. Vzhledem k tomu že čekám kvalitativně větší překvapení (hlavně po 3. řadě, která mě moc nechytla), hážu zatím 3* - obzvláště za skvěle prostříhanou sekvenci při atentátu a za to že Philip umí projevovat emoce :) Gillian i Emma jsou skvělé volby pro Thatcherovou a Dianu. PS: Panorama Skotska a Islandu jsou nádherné. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série pořádně rozjela příběhový linky hned ze začátku. Máme se na co těšit. Do hry vstupuje Diana a už teď je jasný, že to nedopadne tak růžově, jak to vypadá (a že to vypadá velice romanticky), mám nutkání doufat, že se dočkáme dobrýho konce a všichni budou žít šťastně až do smrti. Nevím, jestli se těším, nebo se mám bát, protože můj oblíbenec Charles z toho určitě nevyjde jako hrdina. Na Dianu vybrali skvělou herečku, casting opět bezchybnej, už teď jsem si ji zamilovala. Nechci moc rozebírat smrt dědy Dickieho, poslední, co chci, je řešit politiku, takže to vezmu z hlediska seriálu. Dickieho jsem měla ráda od začátku, jako jedinej chápal Charlese, poskytoval mu podporu a teď chudák nemá nikoho. (Mimochodem scéna s lodí opravdu dechberoucí.) Jeho táta na něj žárlí, to je strašný samo o sobě, ale on se ještě opováží zdůraznit, že nemá projevovat emoce. Rodičovství královský rodiny v praxi... Hodnocení: královsky perfektní/10 ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takto nejak som si predstavil finále tretej série, to by bol finish ako sa patrí. Namiesto toho sa finále posúva na začiatok štvorky. Topkou boli scény poľovačiek kde scéna vypúšťania homárov zmenila lovcov na korisť. Famózne! Telefonát a následný list medzi Charlesom a Dickeym bol tiež top. Ako najväčší chudák obišiel Filip, ktorý závidí ešte aj synovi, že sa ho ujal dedko kým on obchádzal pánske kluby. Diana zaujala aj zo vzdialenosti 10m schovaná za črepníkom, tej si sa mal držať, chlapče. Too bad. Gillian Anderson v roli Margaret Thatcher je tiež fajn, som zvedavý ako si padnú s Alžbetou. Držím im palce ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama