Reklama

Reklama

Dobré místo

(seriál)
  • USA The Good Place
TV spot
USA, (2016–2020), 19 h 46 min (Minutáž: 21–54 min)

Tvůrci:

Michael Schur

Hrají:

Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, D'Arcy Carden, Jameela Jamil, Manny Jacinto, Marc Evan Jackson, Tiya Sircar, Ruman Kazi, Amy Okuda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(50)

Díky chybě se sebestředná Eleanor Shellstrop po smrti dostane na Dobré místo. Chce tu zůstat, takže se snaží stát se lepším člověkem. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (109)

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Po dlouhé době miloučký, příjemný, osvěžující a odpočinkový seriál, který oplývá velmi šikovně napsaným scénářem z netradičního prostředí a ač jsem měla docela krušné chvíle během tří prvních dílů a bála se, že mě to nechytne, postupem času už jsem to jela skoro každý den a užívala si nenáročné epizody. Humor není nějak moc charakteristický, spíš je to taková úsměvná fantasy. Hlavní přísadou je tady morálka, což pro někoho může být třeba lehce obtěžující, protože tento seriál někdy opravdu působí jako pro dětičky, nicméně mně se to zatím líbí a chci to vidět určitě až do konce, když to bude kvalitou na stejné úrovni, ne-li lepší. 2. série má zase zajímavý koncept jelikož se první řada v podstatě "vynulovala" a tato nabízí úplně nový začátek. Tohle bylo zároveň zdrojem mých obav, protože by mě nebavilo, kdyby se to mělo linout zase úplně stejnými kolejemi. Naštěstí, tvůrci dokázali překvapit a troufám si říct, že druhá série je asi kvalitativně ta nejlepší, nejvtipnější a nejzajímavější. Postavy navíc také nabírají na zajímavosti a určitě jsem si je i ještě víc oblíbila. Řekla bych, že druhá série nabízí víc humoru a určitě byla tou, kteoru jsem měla zkouknutou nejrychleji. 3. série přišla s nápadem, který začíná již vyvolávat pocit dvakrát vařeného čaje ze stejného pytlíku. Příběh je už dost odhadnutelný a scénář v podstatě znovu propíraný s trochu odlišnými elementy. Tahle řada je naneštěstí asi ta nejnudnější a nejrozvleklejší. Světlý moment ale byl, když se na scéně objevila Maya Rudolph v roli vtipné soudkyně. Ta tomu přidává určitě plusové body a milovala jsem veškeré její narážky na seriálové prostředí. Každopádně tenhle seriál ještě nezahazuju, ale chtělo by to se zase trochu sebrat. 4. série možná o chlup lepší, než třetí, každopádně pořád lehce zapomenutelná. Nové postavy mi dojem spíše kazily, i když chápu, že to byl způsob, jak vnést do seriálu zase nový koncept. Suma sumárum je ale Good Place pořád velice zajímavý seriál, který zahřeje u srdíčka a naplní prázdné karanténní chvíle, na které budete rádi vzpomínat. Určitě bych byla ráda, kdybych zase někdy na Netflixu objevila aspoň podobně dobrý seriál. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Je hrozně snadné, žít se lží..." - "Jsme pár tvořený třemi lidmi..." - "Je to, kudla, dokonalý!" - "Můžeš se opít? .. To ne, ale když stojím poblíž silných magnetů, docela to se mnou zamává..." - "Opravdu bych moc rád viděl pavouky ve vašich zadcích..." Super téma a spousta hlášek. Škoda jen, že těmi posledními sériemi to bylo natahované a závěr vyšel tak trochu do ztracena. ()

Reklama

ForGump 

všechny recenze uživatele

Taky jsem se ze začátku úplně nebavil, díl od dílu mě to ale začalo bavit strašlivě. Good Place je snad nejkreativnější seriál všech dob. Tady scénáristé mohli dát fantazii obrovský prostor a ukázalo se, že ji mají velice pestrou. Navíc dali dohromady skvělou sestavu postav skvěle zahranými. Jedinečná je především D'Arcy Carden a její Janet v mnoha podobách. Opravdu silně doporučuji. 90% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série The Good Place je seriál, ke kterému mě přitáhlo jméno tvůrce. Michael Schur totiž vytvořil jeden z nejlepších a nejvtipnějších sitcomů posledních let a já jsem byl zvědav, jestli se zadaří znovu. Začnu tedy obsazením, hlavní tahouni Kristen Bell i Ted Danson jsou sympaťáci a ani zbytek není extra rušivý. Nápad je zajímavý a líbí se mi atmosféra, kterou seriál má. Možná i díky kulisám, které dají připomenout Pushing Daisies. Trošku mi ale nesedí scény, kdy je Eleanor „hodně špatná“. Už v průběhu první série jsem se opravdu začal těšit na další díly. Protože to bylo díl od dílu lepší a zábavnější. Skvělý byl příchod Špatného místa v čele s Adamem Scottem. Navíc závěrečný twist byl něco nečekaného a vážně povedeného. A přidává body k originalitě. Jsem rád za prodloužení. Rozhodně chci vidět víc, protože mám ten pocit, že to bude jako s Parks & Rec a seriál se postupně může zlepšovat, až se vybrousí v opravdový komediální poklad... 2. série I druhou sérií se podařilo tvůrcům navázat na úspěch té první a naplnit nyní už vysoká očekávání. Hlavní parta je opět vtipná a i letošní zápletka o snaze dostat se ze Špatného místa do toho Dobrého je skvělé naplánovaná. Pobavil i nečekaný a originální závěr. Už teď se nemohu dočkat dalších epizod. 3. sérieI když každá série přichází s trochu jinou zápletkou, aby se příběh posouval, tak se jim i ve třetí řadě daří zůstat originální. A za to rozhodně zaslouží uznání. Dokonce i letos to skončilo způsobem, který přivede do příštího roku zajímavý zvrat. I díky tomu je to jedna z nejzajímavějších komedií, která se momentálně vysílá. Zábava to je totiž pořád slušná. 4. sérieČtvrtá řada se ukázala být tou poslední a nejspíš už bylo na čase. Seriál se tak alespoň nezačal moc opakovat a dosáhl krásného rozloučení. Původní nadšení se polehku vytrácelo a nebyl už důvod pokračovat. Jsem rád, že na konci přišel ještě jeden nečekaný zvrat a postavy dostaly rozloučení, které si zasluhovaly. Na Eleanor, Michaela a jejich skupinku budu vzpomínat v dobrém. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal, že cosi, co je v základu obyčejná prastará morality play bude tak zábavné? Skvělé dialogy s minimem hluchých míst, naopak si seriál často dává záležet a moudra, která rozdává, nejsou zbytečně květnatá, o to více jsou pak údernější. Skvělý scénář - míval jsem občas pocit, že co epizoda, to season premiere/finale. Vynikající kulisy a efekty, které krásně evokují například Pushing Daisies nebo Netflixové A Series of Unfortunate Events, rozhodně svěží změna oproti klasickým bytově situovaným "tříkamerovkám" a mockumentaries s nulovou kreativitou speciálních efektů. Jen mě mrzí, že si tam Michael Schur dal zase Marca Evana Jacksona a Jasona Mantzoukase, kteří už byli i v Parks and Recreation a Brooklyn Nine-Nine v podobných rolích a už tehdy jsem jimi uchvácen nebyl. Adam Scott byl fajn, protože hrál stejně dobře cosi, co rozhodně nebylo Ben Wyatt. Rovněž jsem dlouho neviděl, že by sitcom měl stejně takové množství teorií pro dění na obrazovce jako dvakrát tak dlouhé mystery seriály (Lost, Twin Peaks, The OA, ...) Co dále povyšuje TGP nad jiné seriály je velké množství upřímně emotivních momentů a zastoupení mnoha různých druhů humoru. Kdybych mohl, tak hodnotím 8 ze 13. A jdu se pomalu chystat do Bad Place. ()

Galerie (756)

Zajímavosti (17)

  • Všetky krevety konzumované Eleanor sú falošné, pretože herečka Kristen Bell je vegetariánka. Kristen ich opísala ako „gumené nugetky“, maľované tak, aby vyzerali ako krevety. (chesterko)
  • O zákulisí tejto šou existuje podcast s názvom "The Good Place: The Podcast". Hostiteľom je Marc Evan Jackson, ktorý v šou hrá Shawna a robí rozhovory s členmi štábu. (chesterko)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama