Reklama

Reklama

Dobré místo

(seriál)
  • USA The Good Place
TV spot
USA, (2016–2020), 19 h 46 min (Minutáž: 21–54 min)

Tvůrci:

Michael Schur

Hrají:

Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, D'Arcy Carden, Jameela Jamil, Manny Jacinto, Marc Evan Jackson, Tiya Sircar, Ruman Kazi, Amy Okuda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(50)

Díky chybě se sebestředná Eleanor Shellstrop po smrti dostane na Dobré místo. Chce tu zůstat, takže se snaží stát se lepším člověkem. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (109)

kockodan odpad!

všechny recenze uživatele

Totálně cheezy sračka. Připadá mi to osumdesátkově trapné a moralizující jako nějaký výchovný dětský biják pro desetileté předpuberťáky s lacinými počítačovými triky. Snědá slečna s posh brit přízvukem asi přeblafla všechny producenty i s lízáním koulí a perinea aby roli dostala. Za její ochotnický projev by se nemusela stydět ani Jaruš z Kouzelníka! Její soulmate jogín jí v tom skvěle přicmrndává že člověku vstávají trapností všechny chlupy na těle když jsou ti dva společně na scéně. Po polopaticky vysvětlujícím pilotu jsem s velkým sebezapřením dal ještě jeden díl, a konečná. Už o tomto přechytralém, a rádoby originálním a hróóózně vtipném snadno zapomenutelném blafu nechi nikdy slyšet. Fakt, že Kristen Bell s jejím cookie cutterovým americkým herectvím plným naučených roztomilých grimas, které nám vždy perfektně předvede při deklamaci každé vtipné hlášky nebo situace kdy má svůj diblíkovský, vyžehlený ksicht v detailu, a které už všichni dávno známe od Rachel z Přátel, zrovna nemusím, taky zrovna nepomohl. To uznávám. Ale popravdě nedovedl bych si představit, že by to fungovalo ani s Jodie Foster, nebo Meryl Streep v hlavní roli. Jednoduše polopatická, předvídatelná, nepříjemně moralizující sračka plná laciných radobyvtipů hodných tak junior high. Ted Danson musí být na stará kolena ve velkých finančních sračkách, že se nechal ukecat pro tohle. Nebo už po 70 totálně ztratil soudnost! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

seriál do kterého jsem šel aniž bych měl tušení o čem že to vůbec je a dost možná o to víc sem si ho užil.Good place se vydává do míst kde zatím ještě žádný sitcom nebyl (nebo možná byl,ale pouze okrajově) a dělá to vskutku neodolatelnou cestou.Největší devizou jsou sympatické postavy (Ted Danson vynikající),podařený humor a fakt,že seriál dokáže nejednou překvapit nečekaným zvratem.A že tu těch zvratů není zrovna málo.Těším se na čtvrtou řadu...80% ()

Reklama

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sitkom o posmrtným životě od scénáristů Parks and Recreation. Ze začátku se zdálo, že téma vydá maximálně na jednu sezónu, ale tvůrci nakonec vždy přišli s nějakým zvratem, kterej změnil mechaniku další sezóny. Každá další sezóna přišla s něčim trochu novým. (Ikdyž ve třetí sezóně už jsem chvílema měl pocit, že už se trochu vaří z vody. Některý epizody by možná bylo lepší vyhodit a příběh uzavřít už ve třetí sezóně.) Hlavní hereckej ansámbl až na výjimky dobrej. Ted Danson v roli architekta skvělej; možná bych řekl, že je to i jeho nejlepší výkon vůbec. Hlavní dvojka Cristen Bell a William Harper má chemii a obě jejich postavy, Eleanor a Chidi, jsou zajímavý a parádně zahraný. Jameela Jamil v roli Tahani v pohodě. Darcy Carden v roli chodící databáze Janet dostává prostor ukázat svoji hereckou mnohostrannost. Manny Jacinto do role Jasona bohužel obsazenej naprosto špatně. Herecky na to vůbec nemá. Je vidět, že scénáristi ani režie si s nim nevěděli moc rady a postupně z něho udělali infantilního prosťáčka. A zbytek ansámblu s nim interaguje dost nepřirozeně. Zejména romantický vztahy jeho postavy s postavama Janet a Tahani viditělně postrádaj chemii a uvěřitelnost. Postupně naštěstí dostávaj víc prostoru i herci velejších postav. Např. Marc Jackson v roli "šéfa" Shawna je super vtipnej. Bavila mě Tiya Sircar jako ambiciózní a věčně nespokojená Vicky. Maya Rudolph jako vesmírná soudkyně se zálibou v seriálech. Nebo Jason Mantzoukas jako špatně vytvořená umělá bytost Derek, a jeho absurdní humor. Celkově bych ocenil dobrou výpravu, kostýmy, a celkovou vizuální koncepci seriálu, jak v interiérech, tak venku; s povětšinou dobře zakomponovaným CGI. Nejlepší epizody: S02E05, S03E08, S04E13. ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Tenhle sitcom je tak trhlej, až je to dobrý. Občas se to může zdát se všemi těmi plot twisty až moc podivný, ale jako celek bych všechny 4 série hodnotil pozitivně. Je to sranda, není to dlouhý a některé myšlenky jsou fakt povedený. Rozhodně bych to jako oddechovku doporučil všem, kdo chtějí nenáročnou zábavu. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Je hrozně snadné, žít se lží..." - "Jsme pár tvořený třemi lidmi..." - "Je to, kudla, dokonalý!" - "Můžeš se opít? .. To ne, ale když stojím poblíž silných magnetů, docela to se mnou zamává..." - "Opravdu bych moc rád viděl pavouky ve vašich zadcích..." Super téma a spousta hlášek. Škoda jen, že těmi posledními sériemi to bylo natahované a závěr vyšel tak trochu do ztracena. ()

Galerie (756)

Zajímavosti (17)

  • O zákulisí tejto šou existuje podcast s názvom "The Good Place: The Podcast". Hostiteľom je Marc Evan Jackson, ktorý v šou hrá Shawna a robí rozhovory s členmi štábu. (chesterko)
  • Názov primárneho susedstva je „Neighborhood 12358W“. Čísla zodpovedajú Fibonacciho postupnosti, v ktorej sa každé číslo vytvorí pridaním dvoch predchádzajúcich čísel. (chesterko)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama