Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (897)

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Ja si jednoducho nemôžem pomôcť, no už od dôb prvého dielu Toy Story som si Pixarov skutočne zamiloval - páči sa mi, že až na jednu výnimku nerobia len ďalšie a ďalšie pokračovania osvedčených filmových trhákov, aj napriek tomu, že je to nepomerne jednoduchšie, rýchlejšie a hlavne lacnejšie, a stále sa púšťajú do niečoho nového - to je v dnešnej dobe vlastnosť hodná obdivu. A nielen to! Ono im to aj vždy vychádza - a Hľadá sa Nemo nie je výnimkou. Jednoduchý príbeh, ktorý sa dá opísať jednou vetou a ktorý pochopí aj to najzadubenejšie detsko na svete, poprepletaný vtipmi a narážkami, nad ktorými ohrnie nos len ten najsuchárskejší prďola na svete. To všetko v prekrásnom digitálnom háve s pôsobivým hudobným podmazom - čo iné ako päť hviez-... ááááálebo predsa len nie - zostaňme jednoducho pri skutočne výbornom animáku. Nič viac, nič menej. Nestačí? ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Bože, to byla krása! Už čtyřminutový předfilm Knick Knack o sněhulákovi ve skleněné kouli je geniální. A ta smršť nápadů, která přijde poté – to je něco neuvěřitelného. Technicky dokonalý film nabízí kromě úžasného estetického zážitku i velké množství propracovaných akčních či dojemných či zábavných epizod. Mile překvapí pečlivost s jakou se tvůrci věnují každému detailu a spousta narážek na dospělé filmy. A co mě dostalo nejvíce? To bych asi mohl vyjmenovávat po minutě celý obsah filmu. Ale především to byla úžasná modrá rybka Dory (bodlok pestrý – paracanthurus hepatus), vražední racci, free želvy, závěrečný chaos v ordinaci atd. A moc dobrý je dabing – hodně se klaním panu Trojanovi, ale i Marku Páleníčkovi, který je v postavě Nemá až překvapivě přesný (na dítě). A Jiří Macháček se k želvě Bourákovi hodí také naprosto dokonale. Jediný problém – seděl jsem v kině plném hodně malých dětí a co chvíli se ozývalo: Kam to pluje? Kde to jsou? Co se stalo? Chudínek Nemo! atd. Na druhou stranu ještě jsem nezažil, aby na konci filmu kino zatleskalo. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

nekompromisně nejlepčejší animák :) Doris nemá konkurenci... roztomiloučký Nemo... a bojácný Marlin, kterého mateřský cit dovede přes hranice svých možností... když k tomu přidáme ostatní v podobě Bouráka, Bruce a tak dál... zábavu a akci si vychutnáme plnýmu doušky :) Můůůj... můůůj.. bubliny bubliny... My jsme pěknej bručoun... víš co děla proti naštvanosti??? měl bys plavat..měl bys plavat :) tatínku..tatínku..viděl sto..viděl sto.. jsi naprostá špica... mladéééj :) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pěkné, moc pěkné, ale přece jen ne tak úžasné, jak jsem očekával po té záplavě pětihvězdičkových hodnocení ještě před premiérou. Teď, když už jsem viděl dva nejžhavější adepty na Oscara za celovečerní animovaný film a když už vím, že Nemo ho nakonec vyhrál, můžu konstatovat, že zvítězila zase "komerce" nad "nekomercí", poněvadž Trio z Belleville bylo všechno možné, jen ne klasický animák. A byl to podle mě sice méně animátorsky propracovaný, ale celkově lepší animák. Ovšem Nema v žádném případě nechci zatratit. Jsem si jist, že se u něj bude naprostá většina diváků (včetně dětí) výborně bavit. Mluvit o precizně vytvořeném (nejen) podmořském světě je zbytečné, to chce vidět. Příběh samotný je typicky rodinný, dojímavý, ale prokládaný laskavými vtípky a rozhodně ne nudný. A povedl se (překvapivě?) i český dabing. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kvôli tomuto som do Sydney neišiel.“ Po TOY STORY 1 - 2, ŽIVOTE CHROBÁKA a MONSTERS A.S. ďalší skvelý rodinný film štúdia Pixar. Tentokrát o pestrofarebnej rybičke, ktorú ulovia do akvária zubárskej ordinácie (PSYCHO!), ale jej ovdovený tatko sa rozhodne (spolu s rybkou, ktorá trpí stratou krátkodobej pamäte) preplávať pol oceánu, aby záchrannú misiu doviedol do šťastného konca. Na svojej vyčerpávajúcej púti sa spozná so žralokmi, ktorí sa chcú stať vegetariánmi (a nenávidia "tie zlaté delfíny"), priplávajú korytnačky a možno priletí aj dobrácky pelikán Geoffrey Rush. Farebné, hravé (bomby), pôvabné, tak akurát dojemné a výborné dialógy k tomu („Ty si klaun? Povedz vtip.“). Kino Považan NMnV 2003 ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • V bonusoch na DVD sa nachádza krátky animovaný film, ktorý popisuje Nemov život v škole po návrate domov. (matthew.17)
  • Ve starších filmech plavaly ryby nepřirozeně, bez viditelné fyzické námahy, a tak si animátor Dylan Brown s kolegy pořídil stodvacetilitrové akvárium, aby nastudovali jejich pohyb. Natáčeli je kamerou, studovali zpomalené záběry a své výsledky konzultovali s předními oceánografy a ichtyology . (duklak2)
  • Žralok Bruce má v čeľustiach 202 zubov, v scénke s korytnačkami je 290 336 bubliniek, Dory a Marlin zablúdia v množstve 74 472 medúz. (BadoXXII)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama