Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (897)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Dojemný slzopudný začátek, který by na mě v mých pěti, deseti ba i patnácti ba i více letech fungoval, vlastně to lehce působilo i v při mém stařeckém cynismu, a pak se Nemo ztratil a ostatní ho hledali, holčička měla škaredá rovnátka a nakonec jsme si mohli spokojeně zaplácat ploutví. Když něco, v čem je dost oranžové a figuruje v tom ryba, dávám přednost maminčině rybí polévce. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Animáky normálně nemusím, ale přistihl jsem se, jak při sledování s dětmi těm rybičkám stále více fandím a oceňuji perfektní scénář plný dějových zvratů a gagů, které mne skvěle baví. Každé shlédnutí přidávám hvězičku, zatím čtyři. ;=) Trailery 2: http://www.csfd.cz/film/43924-hleda-se-nemo-finding-nemo/videa/ ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Thomas Newman: 1. Wow ,2. Barracuda ,3. Nemo Egg (Main Title) ,4. First Day ,5. Field Trip ,6. Mr. Ray, Scientist ,7. The Divers ,8. Lost ,9. Short-Term Dory ,10. Why Trust A Shark ,11. Friends Not Food ,12. Fish-O-Rama ,13. Gill ,14. Mt. Wannahockaloogie ,15. Foolproof ,16. Squishy ,17. Jellyfish Forest ,18. Stay Awake ,19. School Of Fish ,20. Filter Attempt ,21. The Turtle Lope ,22. Curl Away My Son ,23. News Travels ,24. The Little Clownfish From The Reef ,25. Darla Filth Offramp ,26. Lost In Fog ,27. Scum Angel ,28. Haiku ,29. Time To Let Go ,30. Sydney Harbour ,31. Pelicans ,32. Drill ,33. Fish In My Hair! ,34. All Drains Lead To The Ocean ,35. ...P. Sherman, 42 Wallaby Way, Sydney... ,36. Fishing Grounds ,37. Swim Down ,38. Finding Nemo ,39. Fronds Like These ,40. Beyond The Sea,, ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi přišel orientovaný hodně na malé publikum (i když i dospělí si najdou svoje) a vůbec u Pixaru jde zatím jednoznačně nejslabší dílko s poměrně nepovedeným příběhem. Musím říct, že mnohými kritizovaný Příběh žraloka se mi líbil víc. Naprosto mě ale fascinovalo zpracování Nema a výtvarná stránka - totiž že voda vypadá opravdu jako voda, což jsem ještě v žádném jiném počítačem animovaném filmu takhle realisticky stvárněné neviděla. O příběh tady vlastně ani nejde - ztratí se Nemo, dříve bojácný tatínek se ho vydá hledat a samozřejmě ho najde. Důležitější je ale již zmíněné prostředí, gagy a detaily. Mimochodem - tentokrát musím pochválit i český dabing, který je vysoce nadprůměrný. A ještě jedna věc - neodcházejte z kina (nebo nevypínejte video) před titulky :-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Môj najobľúbenejší animovaný film. Skvelé vtipné postavičky morského sveta. Skvelá komédia pre každú vekovú skupinu. Film, ktorý kedysi vznikol v štúdiu Pixar. Nechýba mu obvyklý humor a skvelý príbeh. Hlavne Dory je pre mňa najväčšou hviezdou filmu. Uprednostňujem skvelý slovenský dabing pred českým a dokonca aj pred originálom. Zaslúžene obrovský hit. Krásny príbeh, dojemný, zábavný, vtipný, nájdeme tu veľa sympatických postáv. Rodinná porcia zábavy ako má byť a so všetkým čo k tomu patrí. Nádherná animácia, krásne podvodné prostredie. Nič mu nechýba k dokonalosti a každopádne odporúčam.. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Kája (v origináli Chuckles) je rybka, ktorú zabila Darla. Jedná sa o zlatú rybku, ktorá je však sladkovodná. Nemohla teda žiť v akváriu s ostatnými rybami a nikde inde u zubára nevidíme sladkovodné akvárium. (ČSFD)
  • Když Marlin těsně po únosu hledá Nema na hladině oceánu, musí se po chvíli vrátit zpátky pod vodu, aby se nadechl. Ale ve scéně, kdy Dory a Marlina chytí vodní ptáci, oba bez problému dýchají vzduch nad hladinou. (LoLaa)
  • Hledá se Nemo se v září 2015 stal se 41 miliony kopií celosvětově nejprodávanějším DVD všech dob. (Trajektt)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama