Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (898)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Dojemný slzopudný začátek, který by na mě v mých pěti, deseti ba i patnácti ba i více letech fungoval, vlastně to lehce působilo i v při mém stařeckém cynismu, a pak se Nemo ztratil a ostatní ho hledali, holčička měla škaredá rovnátka a nakonec jsme si mohli spokojeně zaplácat ploutví. Když něco, v čem je dost oranžové a figuruje v tom ryba, dávám přednost maminčině rybí polévce. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Animáky spravidla pozerám iba z hľadiska posúdenia ich vhodnosti pre vnuka, ale Nemo ma prekvapujúco nenudil ani jednu z celkových sto minút. Bezchybná animácia, dobrý scenár a hudba a množstvo vtipných nápadov vysvetľujú jeho obľúbenosť u širokej vekovej kategórie divákov. Aj na tých niekoľko málo animákoch, ktoré som videl, je zrejmé, že latka sa posúva stále vyššie a tvorcom držím palce, aby ju ešte dlho dokázali prekonávať. ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Ja si jednoducho nemôžem pomôcť, no už od dôb prvého dielu Toy Story som si Pixarov skutočne zamiloval - páči sa mi, že až na jednu výnimku nerobia len ďalšie a ďalšie pokračovania osvedčených filmových trhákov, aj napriek tomu, že je to nepomerne jednoduchšie, rýchlejšie a hlavne lacnejšie, a stále sa púšťajú do niečoho nového - to je v dnešnej dobe vlastnosť hodná obdivu. A nielen to! Ono im to aj vždy vychádza - a Hľadá sa Nemo nie je výnimkou. Jednoduchý príbeh, ktorý sa dá opísať jednou vetou a ktorý pochopí aj to najzadubenejšie detsko na svete, poprepletaný vtipmi a narážkami, nad ktorými ohrnie nos len ten najsuchárskejší prďola na svete. To všetko v prekrásnom digitálnom háve s pôsobivým hudobným podmazom - čo iné ako päť hviez-... ááááálebo predsa len nie - zostaňme jednoducho pri skutočne výbornom animáku. Nič viac, nič menej. Nestačí? ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi přišel orientovaný hodně na malé publikum (i když i dospělí si najdou svoje) a vůbec u Pixaru jde zatím jednoznačně nejslabší dílko s poměrně nepovedeným příběhem. Musím říct, že mnohými kritizovaný Příběh žraloka se mi líbil víc. Naprosto mě ale fascinovalo zpracování Nema a výtvarná stránka - totiž že voda vypadá opravdu jako voda, což jsem ještě v žádném jiném počítačem animovaném filmu takhle realisticky stvárněné neviděla. O příběh tady vlastně ani nejde - ztratí se Nemo, dříve bojácný tatínek se ho vydá hledat a samozřejmě ho najde. Důležitější je ale již zmíněné prostředí, gagy a detaily. Mimochodem - tentokrát musím pochválit i český dabing, který je vysoce nadprůměrný. A ještě jedna věc - neodcházejte z kina (nebo nevypínejte video) před titulky :-) ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

nekompromisně nejlepčejší animák :) Doris nemá konkurenci... roztomiloučký Nemo... a bojácný Marlin, kterého mateřský cit dovede přes hranice svých možností... když k tomu přidáme ostatní v podobě Bouráka, Bruce a tak dál... zábavu a akci si vychutnáme plnýmu doušky :) Můůůj... můůůj.. bubliny bubliny... My jsme pěknej bručoun... víš co děla proti naštvanosti??? měl bys plavat..měl bys plavat :) tatínku..tatínku..viděl sto..viděl sto.. jsi naprostá špica... mladéééj :) ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Hledá se Nemo je označován jako jeden z vizuálně nejpůsobivějších filmů od Pixaru. (EMMY)
  • Nemo je vězněn v akváriu se slanou vodou, kde jsou sladkovodní rostliny. Například kalatka mřížovitá (Aponogeton madagascariencis) - ta hezká rostlina s mřížkovitými listy - by ve slané vodě nepřežila. (hippyman)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama