Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (897)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Bože, to byla krása! Už čtyřminutový předfilm Knick Knack o sněhulákovi ve skleněné kouli je geniální. A ta smršť nápadů, která přijde poté – to je něco neuvěřitelného. Technicky dokonalý film nabízí kromě úžasného estetického zážitku i velké množství propracovaných akčních či dojemných či zábavných epizod. Mile překvapí pečlivost s jakou se tvůrci věnují každému detailu a spousta narážek na dospělé filmy. A co mě dostalo nejvíce? To bych asi mohl vyjmenovávat po minutě celý obsah filmu. Ale především to byla úžasná modrá rybka Dory (bodlok pestrý – paracanthurus hepatus), vražední racci, free želvy, závěrečný chaos v ordinaci atd. A moc dobrý je dabing – hodně se klaním panu Trojanovi, ale i Marku Páleníčkovi, který je v postavě Nemá až překvapivě přesný (na dítě). A Jiří Macháček se k želvě Bourákovi hodí také naprosto dokonale. Jediný problém – seděl jsem v kině plném hodně malých dětí a co chvíli se ozývalo: Kam to pluje? Kde to jsou? Co se stalo? Chudínek Nemo! atd. Na druhou stranu ještě jsem nezažil, aby na konci filmu kino zatleskalo. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Animáky spravidla pozerám iba z hľadiska posúdenia ich vhodnosti pre vnuka, ale Nemo ma prekvapujúco nenudil ani jednu z celkových sto minút. Bezchybná animácia, dobrý scenár a hudba a množstvo vtipných nápadov vysvetľujú jeho obľúbenosť u širokej vekovej kategórie divákov. Aj na tých niekoľko málo animákoch, ktoré som videl, je zrejmé, že latka sa posúva stále vyššie a tvorcom držím palce, aby ju ešte dlho dokázali prekonávať. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Prvoplánová nuda bez emocí s pár hezkými/vtipnými momenty. U většiny animáků brečím už v úvodu (a nemusí tam být ani nic smutného nebo dojemného xD), u "Nema" ale za celý film neuroním ani slzu. Edit: Po zhlédnutí "Úžasňáků" zvedám na 3*, protože ti jsou ještě o level níž. Možná i o dva. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Dojemný slzopudný začátek, který by na mě v mých pěti, deseti ba i patnácti ba i více letech fungoval, vlastně to lehce působilo i v při mém stařeckém cynismu, a pak se Nemo ztratil a ostatní ho hledali, holčička měla škaredá rovnátka a nakonec jsme si mohli spokojeně zaplácat ploutví. Když něco, v čem je dost oranžové a figuruje v tom ryba, dávám přednost maminčině rybí polévce. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když potřebuji sáhnout po spolehlivé citové náloži nebo naopak pohodově vtipné rodinné komedii, vím, že se i po X projekcích můžu na Nema spolehnout. To první mi zaručuje hudba Thomase Newmana a dojemná story o hledání cesty k sobě v podání otce a syna, to druhé Dory a ostatní dokonalí vtipálci (nejvíc válí Baloun, banda racků nebo imitační komando). Po odeznění několika vln hlavního boomu je navíc z Nema díky nestárnoucí animaci nesmrtelná klasika. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Pri scéne v ponorke, počas žraločieho útoku, je možné zachytiť odkaz na horor Osvietenie (1980), kedy žralok Bruce so svojim "Here's Brucey!" parafrázoval slávnu Nicholsonovu hlášku "Here's Johnny!" (Hudino)
  • Animátoři kromě lekcí potápění rovněž navštěvovali školu při hodinách o mořské fauně a flóře. (Harroc)
  • Po uvedení filmu sa mimoriadne zvýšil dopyt po tropických druhoch rýb. (Greenpeacak)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama