Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Coleman je bázlivý čtrnáctiletý kluk, kterého o prázdninách roku 1962 odveze chamtivá matka Mae na zchátralou farmu podivínských strýců Huba a Gartha McCanna, o nichž se šeptá, že ukrývají velké bohatství. Ani on ani svérázní muži nejsou příliš nadšení. Když však Walter zjistí, že ho matka oklamala a není k zastižení, nezbývá mu než zůstat a zvyknout si na manýry Huba a Gartha, mezi než patří například střelba po podomních obchodnících. Walter je sice bázlivý, ale není hloupý, a tak mu neunikne, že minulost strýčků skrývá nějaké tajemství. A protože na farmě není telefon ani televize, snaží se muži chlapce pobavit historkami ze svého dobrodružného života. Jak se za první světové války omylem dostali do francouzské cizinecké legie, jak se ocitli v Africe, kde se Hub zamiloval do krásné princezny Jasmine, která byla zaslíbena mocnému šejkovi. Jak ji Hub zachránil před nechtěným manželstvím, zuřící šejk vypsal na jeho hlavu odměnu a Garth ho zachránil, přestrojen za nájemného vraha. Jak Hub bojoval se šejkem, vyhrál a získal si jeho respekt. Jsou to tak fantastické historky, že si Walter není jist jejich pravdivostí. Během prázdnin prožije díky strýcům řadu dobrodružství. A pak jednoho dne Walter objeví úkryt, plný peněz. Rozhodne se správně? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

cab 

všechny recenze uživatele

I pres ucast me dosti oblibene dvojky, dnes uz starsich panu, (Michael Caine a Robert Duvall) si nemuzu pomoct, ale toto rodinne drama se mi vnucovalo se svym poselstvim o hodnotach, ktere mohly byt zakompovany mene okate. Navzdory tomuto faktu a pomalemu tempu ma snimek co nabidnout. Jeste zminim prehravajiciho a pro me velmi otravneho (Haley Joel Osmet). 55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

O chlapcovi, ktorý náhle dostal druhú šancu na lepšie detstvo v podobe dvoch svojráznych strýkov. Aj napriek pomerne priamočiarej a predvídateľnej dejovej linke ma film dostal svojou príjemnou atmosférou a kúzlom dobrodružstva čoho dôsledkom bola vnútorná pohoda. Možno tiež povedať, že ide aj o jeden z posledných snímkov, kde H.J. Osment pôsobí dobrým hereckým dojmom. 80/100 Videné v rámci Tour po Amerike. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Když se před lety vybíral představitel Forresta Gump ml. a volba padla na H.J. Osmenta, málokdo asi tušil, že jednou bude vypadat jako Tom Hanks. Ve chvílích, kdy sedí přede dveřmi v košili a kalhotech a rukama na kolenou, musí si na Forresta vzpomenout snad všichni. Škoda jen, že nezvládá vypjaté chvíle a je v nich přinejmenším toporný. Dvojice Caine+Duvall naštěstí vytvořila tu nejmilejší dvojici strýčků a snad bych s hlavním hrdinou chvílemi i měnil. Tahle výchovná pohádka zkrátka funguje na jedničku a i když by některé scény (naučná rvačka v hospodě) mohly být zkráceny nebo vypuštěny, nechal jsem se sentimentálním finále ochotně sežrat. 90% ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

z osmenta se stava velkej kluk coz je dobre protoze ty jeho dokolecka-role malyho uťáplounka uz mne zacinaji list lehounce na nerv. vyslouzili lvi je docela obycejnej film drama hmm..komedie?ani poradne nevim co to bylo, hlavne to nebylo nic dvakrat originalniho a vtipneho a uz vubec to nebyl film kuli kterymu by se zbortil svet kdybyste ho nahodou nevideli, proste proto ze takovych filmu uz bylo spoustu, takze jestli vam uplaval po proudu pockejte si radeji na inci kapry, sice uz asi nikdy neuvidite jak caine dela maminku a duvall tatinka ale snad aspon nezabijete sto minut zivota dalsim prumernym bijakem ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

dvaja dedkovia si zoberu do vychovy cez leto chlapca...zo zaciatku nevychadzaju, ale postupom casu si prirastaju k srdcu a walter sa dozveda o podivnej minulosti svojich prastrykov plnej dobrodruzstiev. na tento snimok som sa tesil velmi dlho a zazil som mierne sklamanie hlavne co sa tyka scenara. inac vacsina komedialnych prvkov vychadza a aj tie morality nie su az take klise....excelenty duvall..60% ()

Galerie (149)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu "starou" lvici ve skutečnosti hraje pouze dvouroční Taureg. (D3VIL)
  • Během natáčení bitky v baru Robert Duvall kvůli nedorozumění jednoho z teenagerů třikrát trefil do obličeje. Kvůli následovnému krvácení z nosu pak musela být poslední část scény vystřihnuta. (D3VIL)
  • Steven Spielberg v souvislosti s filmem prohlásil, že Haley Joel Osment je jednou z nejnadějnějších postav Hollywoodu. (PATTXA)

Reklama

Reklama