Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Fr 

všechny recenze uživatele

nerad hodnotím filmy pro děti. myslím si, že toto je film hlavně pro děti. aspoň můj 11-ti letý syn se velmi dobře bavil. příběh P.Fogga a jeho putování, znají asi všichni. je jen rozdíl, jak příjmeme nabídnuté dobrodružství. pokuď se chcete bavit nesportovním chování lorda kelvina, ale hlavně tím, jak W.F. během cesty získá přátele, najde lásku a nosí ženské šaty a to vše za pečlivého dohledu věrného sluhy passeparta a jeho příbuzných jste na správném snímku. pak vám svalnatý princ Hapi bude připadat jako třešnička na dortu a akční scény J.CH. na vás sice budou působit dětsky, ale což, vždyť každej je tak starej jak se cítí... . ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel i já se musím zařadit do fronty k těm, kterým se tento film nelíbil. Jako malý jsem kreslený seriál taky žral, ovšem tahle splácanina se mu nemůže rovnat ani po kotníky. Rádoby humorných situací je tu sice dost, ovšem jen málo která z nich je opravdu srandovní. Přišlo mi jako by se ta plejáda herců snažila předvést co možná nejdebilnější výkon a vysloužit si tak Zlatou malinu. Chan kromě svého bojového umění málokdy nabídne něco navíc, Arnieho přínos filmu už nebudu ani komentovat a během sledování filmu jsem měl co dělat, abych neusnul nudou. Nevidím to ani na průměrné hodnocení, protože nevidím jediný důvod, proč se na to podívat ještě někdy znovu. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Cesta kolem světa za 2 hodiny:-) I tak by se dal charakterizovat příběh vynálezce Fogga a jeho cesty za dodržením sázky. Skvélá trojka hrdinů, které po jejich 79 dnů napadne, přivítá nebo jim pomůže několik známých tváří, jako třeba bratři Wrightové nebo sultán Árnie:-) Jistou zábavnost této cestě nejde popřít a já se ani chvíli nenudil... A proč se vám nelíbí jeho příběhy pane Froggu?:-) 75 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Kung fu Verne? No, spíš kungu fu než Verne. Protože když pominu Foggovu sázku a pár jmen, tak tu z Verna není nic. Což by nevadilo, protože variace a originální pojetí mi nevadí, pokud dostanu odpovídající náhradu. Což jsem bohužel nedostal. Asi to měla být cestovatelská groteska, ale ač je to plné ztřeštěných situací, humoru, který by opravdu pobavil a rozesmál je pomálu. Cestou potěší camea slavných osobností od van Gogha, přes Toulouse-Lautreca až po bratry Wrightovy, pár vizuálních lahůdek a možná některé choreograficky zábavné souboje, ale nestačí to, abych dorazil do cíle cesty kolem tohoto filmu s pocitem spokojenosti. Spíše s pocitem, že bych udělal lépe, kdybych to místo těch 115 stihl za 80 minut. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Tohle bych neomluvila ani v případě, že by tvůrce vedla dobře míněná snaha vytrhnout Vernea z posmrtné nudy a dopřát mu zdravotní rozcvičku rolováním v hrobě. Jelikož mám za to, že je vedly pohnutky mnohem méně ušlechtilé, nebudu se o nějakou omluvu snažit. Tím spíš, že ani přes všechny zločiny na předloze (jmenovitě vykradení, znásilnění a umučení) se jim nepodařilo dosáhnout ničeho většího než tupého kroužení kolem zeměkoule s hláškujícím magorem a ukecaně uhihňaným "francouzským" komorníkem, které by mi lezlo krkem tak jako tak, ale to, že si ještě k tomu říkají Phileas Fogg a Passepartout, mi hnulo žlučí natolik, že se ta chudinka malá momentálně nachází někde u hypofýzy. Pro Stevieho: vrať se k Tristramovi! Pro Jackieho: vrať se kamkoli! Pro Arnieho: vrať se do guvernérského paláce, než se naštvu natolik, že ti místo Hasta la vista řeknu Adiós! ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Bojové scény si Jackie Chan (Passepartout/Lau Xing) často vymýšľal sám a režisér bol jeho nápadom otvorený. (Greenpeacak)
  • Ve chvíli, kdy Philleas Fogg (Steve Coogan) v galerii povídá slečně Monice (Cécile de France): „Váš obraz je lepší, než všech těch amatérů kolem,“ se na něj otočí zrzavý malíř (Perry Andelin Blake), který dotčeně prohlásí: „Co jste to říkal?“ Ten muž představuje slavného nizozemského malíře Vincenta van Gogha a obraz před ním, na kterém pracuje, je „Hvězdná noc“, kterou namaloval v roce 1889. (TomKey)
  • Kromě výskytu mnohých filmových hvězd je snímek také výjimečný tím, že se v něm (v rolích bratří Wrightů) poprvé na filmovém plátně společně objevili bratři Luke a Owen Wilsonovi. (imro)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno