Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tahle "cesta" jistě nemá takový říz jako ta s Davidem Nivenem, ale až na pár výtek nemám důvod nějak dramaticky zdrbnout tuto. Ano, Jackie Chan exhiboval trochu přes čáru a uzurpoval si čas, který mohl být využit na scény související s cestováním. Ano, herecké výkony nebyly na Oscara. Ano, některé triky byly odfláknuté, ano, ano , ano. Ale rozdíl mezi mým dojmem a dojmem některých "odpadových" uživatelů je ten, že jsem nečekala, že uvidím Vesmírnou Odyseu, a film brala jako barevnou výpravnou roztomilůstku, sladký bonbónek, pohádku a tím pádem jsem si ušetřila rozčilování a ...... bavila se. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu závisí predovšetkým od rozpoloženia vášho tela a mysle. S očakávaním nevšedného zážitku pred 20 rokmi v kine asi pochodil iba málokto. V stave totálneho vyčerpania a potreby maximálneho vypnutia mozgu sa dá táto kvázi adaptácia možno aj relatívne previnilo užiť. Neustále sa niečo deje, lokácie sú fajn, je to farebné a nič nedáva zmysel. Aj v "off" mozgovom móde sa ale budete zamýšľať nad tým, prečo si tvorcovia nedali napríklad prácu s prekonávaním vzdialeností a prekážok typu veľhory, pretože tu sa dalo celkom originálne vyhrať. Avšak tým, čo najlepšie celý projekt charakterizuje, je až priveľká stávka na istotu vo všetkých smeroch. 50% ()

Reklama

Phobia

všechny recenze uživatele

Že se v tom ztrapňují Jackie Chan a Owen Wilson, budiž, u těch jsem na demenci zvyklá a zvláště první jmenovaný je pro mě indikátorem filmové sračky, kterou je záhodno ignorovat. Že se pan guvernér rozloučil takto trapnou rolí, to taky překousnu - však si jich v kariéře stihnul střihnout víc (doufám, že z toho těhotného chlapa se po nocích pomočuje, protože já z toho noční můry mám a to jsem viděla stěží 10 minut). Ale Kathy, moje milovaná Kathy Bates v téhle hyperslátanině - ve společnosti, bože můj, Jackie Chana?!? Chce se mi plakat. Hodnocení vynechávám, pro mě jde o nekoukatelnou záležistost, těch pár minut života u rádoby zábavného třeštění mi už nikdo nevrátí... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No podobnú stupiditu s toľkými hviezdami som nevidel dávno a to mám Jackieho a Owena veľmi rád! Film akoby nevedel kam sa zaradiť. Dobrodružnosť, komédia, sám som nevedel o čo ide, Jackieho ksichtíky a naivita bola až príliš prehnaná! Jediné, čo sa mi páčilo, a prečo som dal o hviezdičku navyše, bola minirola Arnieho Schwarzeneggera, ktorý si svoje cameo viditeľne užíval. 45%. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

V podstatě bizarním způsobem obstojná šílenost, na které mrzí hlavně prázdnota větší než očekávaná, ve prospěch Jackieho Chana a jeho obvyklých honiček, které působí jako dosti špatný vtip (a že ho mám moc rád). Steve Coogan není zas tak strašný, jeho humor s typickým britským nádechem naopak zachraňuje mnoho. Arnold Schwarzenegger je asi nejlepší část filmu. Velká škoda. Je to jak Karlík a továrna na čokoládu bez surrealismu. Celé to vypadá jako parodie Vernovy předlohy vykastrovaná neodisneyovskou infantilitou. Přitom s koulemi by se na to i možná vzpomínalo v dobrém. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Vizuálna podoba filmu sa nesie v duchu "futuristického retra". Inšpiráciou pre tvorcov boli päťdesiate roky 20. storočia a toto obdobie integrovali do doby, v ktorej sa odohráva dej. Dôvodom bolo, že ľudia vtedy často rozmýšľali nad budúcnosťou, nad tým ako bude vyzerať, a začali sa stavať aj prvé kozmické rakety či podobné veci. (Greenpeacak)
  • Kromě této verze vznikaly paralelně i dvě další adaptace Verneova románu, od jejichž natáčení však již bylo upuštěno. První měl v merku mumiofil Stephen Sommers a druhou Stephen Herek. (imro)

Reklama

Reklama