Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Shit 

všechny recenze uživatele

Podle mě až moc střeštěná komedie, hlavní hrdina je děsnej ňouma a tvůrci si zřejmě mysleli, že to je hrozně vtipný, jenže přesně to už je moc ohraný, takže jeho neohrabanost prostě už neni vtipná, stejnětak Jeckie Chan tady rozhodně nepředvádí to na co má, samozřejmě si pár akčních kousků tady vystřihne, ale na jeho poměry nic moc a choreografie kterou si sám navrhnul je jedna z těch slabších co se dá v jeho filmech vidět a jeho vtípky sou ta tam. Ale za to tady hodně potěší taková malá role Arnolda Schwarzeneggera, ale o to zabavnější, sice hraje ultrat úděsně, ale ta jeho postava je fakt boží, jenže to ten naprosto děsnej a někdy docela trapnej příběh nezachrání. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

No jako je to kravina ale zase jsem se téměř dvě hodiny dobře bavil. Knížky od Julese Verna mám rád a Cesta kolem světa za 80 dní je jedna z nejlepších. Samozřejmně tento film je upraven, tak aby opravdu jen pobavil. Je pravdou, že je zde řada povedených a vtipných scén až na tu část v Číně, tam to bylo dost nudné, jenže v této části byli velmi dobré souboje a výborná ukázka bojového umění .Jen je škoda toho blbého hereckého obsazení. Jackie Chan je celkem v pohodě ale pro mně neznámý Steve Coogan předvedl nic moc výkon. Na druhou stranu byl velmi komický a díky němu jsem se smál. Hodně mně pobavil Arnold Schawrzenegger. Potěšila mně učást Roba Schneidera a bratrů Wilsonových. Příjemná komedie na kterou se za pár let podívám znovu a rád. ()

Reklama

Gimli 

všechny recenze uživatele

Velice svižná podívaná, která má náboj a šmrnc. Smršti scének a gagů provázaných jednoduchým příběhem nechybí zdravý nadhled a sem tam nějaká ta třešínka na dortu v podobě Arnolda Schwarzeneggera jako egoistického prince nebo Johna Cleeseho jako policajta. A kdyby stále někomu chyběl byť jen jediný důvod, proč se na Cestu kolem světa za 80 dní podívat, tak by ho mohl najít v hudbě Trevora Jonese, při jejímž poslechu jsem si zavzpomínal na zlaté časy Posledního Mohykána či nověji Merlina. Podtrženo sečteno se připravte na pořádný ale v podstatě chutný guláš. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl (ano, stydím se) a tak nebudu srovnávat. Jackie Chan hraje jako vždy, a nutno podotknout, že se při jeho bitkách stále usmívám. Originálnější choreografie jsem ještě neviděl :) Množství cameo roliček je příjemným zpestřením, ať už je to šílená role Arnieho Guvernátora, Johna Cleeseho... a při sledování filmu se proto nebudete většinu času nudit. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Cesta kolem světa za 2 hodiny:-) I tak by se dal charakterizovat příběh vynálezce Fogga a jeho cesty za dodržením sázky. Skvélá trojka hrdinů, které po jejich 79 dnů napadne, přivítá nebo jim pomůže několik známých tváří, jako třeba bratři Wrightové nebo sultán Árnie:-) Jistou zábavnost této cestě nejde popřít a já se ani chvíli nenudil... A proč se vám nelíbí jeho příběhy pane Froggu?:-) 75 ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Za tým Jackie Chan Stuntman Association má kredit jako akční koordinator Nicky Li, v závěrečných titulcích uvedený pod jménem Chung Chi „Nicky“ Li. (Rominator)
  • Když Fogg (Steve Coogan) žebrá v podchodu, je v jedněch z novin, kterými jsou oblepeny stěny, možné spatřit Stalina, což je však vzhledem k časovému zařazení příběhu nesmysl. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama