Reklama

Reklama

Soumrak templářů

(seriál)
Trailer 1
USA, (2017–2019), 12 h 54 min (Minutáž: 40–48 min)

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Cullen, Bobby Schofield, Jim Carter, Sabrina Bartlett, Julian Ovenden, Sarah-Sofie Boussnina, Padraic Delaney, Simon Merrells, Olivia Ross, Akin Gazi (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Templářští rytíři byli nejmocnější, nejbohatší a nejzáhadnější vojenský řád středověku, pověřený ochrannou nejcennější křesťanské relikvie – Svatého grálu – a ukrývající tajemství schopná způsobit velkou zkázu. Seriál Soumrak templářů se noří hluboko do utajovaného světa tohoto legendárního bratrstva válečnických mnichů. Od jejich bitev ve Svaté zemi přes složité vztahy s králem Francie až po zradu, která nakonec vedla k jejich tragickému zániku, příběh templářských rytířů nebyl dosud nikdy odvyprávěn tak uceleně jako nyní. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (62)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľký výsmech histórii. Najprv som myslel, že to bude aspoň zaujímavý príbeh z historického prostredia a bude dodržiavať aspoň základné reálie daného obdobia. Avšak omyl. Templári zas nemajú čo na práci len hľadať jeden priblblý kalich a pritom neverím, že ten kráľ Filip nemal tých kalichov viac v úschovni. Idem ďalej a čo nevidím, kancelár Nogaret, inak najvernejší spoločník kráľa, tu má ísť na popravu, čo sa samozrejme nikdy nestalo, a ešte ho zachránia jak z výstavnej učebnice Robina Hooda. Proste samé vymyslené historky. Monty Python je oproti tomu vedecký materiál. Summa summarum nejde o Súmrak templárov, ale o súmrak vzdelanosti. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Moderně a dynamicky pojaté dobrodružství. 1) Nejvíce se mi líbil český příspěvek - dobová Paříž made in Barrandov. Ani snadno rozpoznatelné české lokace (viz Zajímavosti) nezklamaly._____ 2) Co nesedne - označení seriálu za historické drama. Drama snad, ale s historií tahle fantasy měla společného asi tolik, co Hra o trůny s dějinami Lucemburků._____ 3) 16.8.2019 - Druhá řada je oproti první dějově sevřenější. 4*._____ 4) Zaujal mě 42letý Julian Ovenden (kancléř de Nogaret) a Tom Forbes (Filipův syn, budoucí král Ludvík X). ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* I když zdejší hodnocení určitě neláká na slušný zážitek, tak jsem na doporučení kamaráda chtěl tento seriál vyzkoušet. A nakonec i já musím uznat, že si současnou známku zaslouží. Provedení je sice slušné, jak jsme u HBO sérií zvyknutí, ale dějově není nijak zajímavý a poutavý a víc se zaměřuje na akční scény, které opravdu nemusím. A tak jsem to po dvou dílech zabalil a nemíním se s ním dál zabývat. To si raději o templářské historii přečtu nějakou knížku. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Zrak klouže po rytířích s jasně červenými kříži na pláštích, mám rád všehochuť faktů, mystiky a fantazie. I s tím vším, čemu lidé říkají Svatý Grál, jak známo, snad pohár, ze kterého pil Ježíš Kristus při poslední večeři. Ta legenda už trochu vybledla, ale hledači ne, neboť vědí, že všechno je možné. Ona celá historka se mi líbí, má to kouzlo Artušových rytířů. I to je důvod, proč a jak se na to dívám. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Samo téma nabízí tak velký spektákl, že jeden by řekl, že se to nedá zkazit. Omyl. Motivy jednání hlavních postav, pokud nějaké jsou, jsou nedefinovatelné. Francouzský král opět (jak je ostatně posledních 50 let v módě) degradován na retardovaného jedince, který je obětí svého rádce. Chová se jako debil. Rádce Nogaret- tradičně mazaný Richelieu-Mazarin typ, který všechny ochcává, je nečekaně intelektem téměř na úrovni 20. století. Královna je naivní husa bez státnického rozhledu a je třeba ji chránit a nejlépe ještě se s ní vyspat. Náš Master of Temple- hlavní hrdina- je zcela nesvéprávný cholerik, který neodhalí sebemenší úskok či léčku, jelikož si nevidí na špičku nosu. Miluje královnu, spí s ní a chtějí si na stáří v Bretani postavit chloupku a v ní žít. Královna si jen není jistá, jestli jí král Filip na ten výlet do Bretaně pustí. K tomu ještě ten Svatý Grál, osud světa, který umírající Godfroi (bývalá hlava Templu) svěří právě našemu hrdinovi, primitivnímu cholerickému pobloudilci. Přestože se všichni v seriálu chovají jak pitomci, je docela fajn vidět nějaké ty koně, plechy, kříže, občas nějakou docela zručně natočenou mlatařinku, Křivoklát, Zvíkov atd. Trestuhodně zahozený námět, který už asi nikdo nikdy znovu točit nebude. 60% a to jen proto, že to důležité jsem si do děje musel "představit" sám. ()

Galerie (245)

Zajímavosti (8)

  • Seriál se natáčel také v Barrandovských ateliérech. 26. 8. 2016 došlo k požáru, kdy shořela většina kulis. Škoda činila 100 000 000 korun, zraněni byli tři hasiči, zasahovalo 24 jednotek a vrtulník. (Korbitch)
  • Navarra je ve skutečnosti jihočeský hrad Zvíkov. (hynous)
  • Na konci epizody stojí na pergamentu ukrytém ve Svatém grálu jména, mezi nimiž je i jméno hlavní postavy Landryho du Lauzon, mistra templu v Paříži. (Arcikaiser)

Reklama

Reklama