Reklama

Reklama

Legion

(seriál)
Trailer 2
USA, (2017–2019), 24 h 19 min (Minutáž: 41–68 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Dan Stevens, Katie Aselton, Rachel Keller, Amber Midthunder, Aubrey Plaza, Jean Smart, Hamish Linklater, Mackenzie Gray, Bill Irwin, Scott Lawrence (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

David Haller (Dan Stevens) alias Legion je mutant se schopnostmi mimo lidské chápání. Trpí řadou psychických poruch a má rozštěpenou osobnost. Každá jeho osobnost navíc ovládá jinou z jeho schopností. David se snaží udržet při smyslech, ale začíná z toho být unavený a když se to chystá vzdát, potká dívku svých snů. (Harroc)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (110)

Helo 

všechny recenze uživatele

Sice se to chvílema táhne jak sopel z dětskýho rypáku, ale odměnou za trpělivost je precizní vypiplanost téměř každýho záběru a momentu, vypiplanost, jakou jsem u filmu, natož seriálu, neviděl už hodně dlouho. Psycho-hororově-akční-retro-scifi, který totálně vybočuje z řady ostatních komiksovek. Jen jsem měl problém s prakticky neznatelným zapojením do X-men světa, protože seriál prostě působí úplně jinačím dojmem a v zásadě postrádá jakýkoli odkazy na kterejkoli z filmů (až na slovo "mutant" a pak jeden spoileroidní flashback). Tohle se MCU zatím daří líp. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legion se podle mě ukázal obrovskou peckou. S výjimkou druhého (vysvětlovacího) dílu jsem se od sledování nemohl odtrhnout. Ani mi nějak nevadí, jestli je to s něčím provázané, protože je to lepší než minimálně polovina X-Menských filmů. Občas to bylo hodně psychedelické, ale stálo to za to. Hlavně tedy Aubrey Plaza je tady naprosto fenomenální. 100 % ()

Reklama

Magenta 

všechny recenze uživatele

Myslím, že člověk tenhle seriál může buďto milovat nebo nenávidět. Je to psychedelická jízda, nad kterou občas zůstává rozum stát, ale jako celek to působí neotřele, svěže a jinak. Je to fakt úplně jiné. Možná až moc. Ale mě to baví, záporák je originální a Dan Stevens perfektně osciluje mezi zranitelnou obětí a agresivním šílencem. Tak jen houšť a větší kapky. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Jako nefanoušek komiksuniverza (stanu se jím, až někdo věrně(!!!) zfilmuje Loba!) pitominy od pana Marvela obecně míjím - tak to už musí být, abych dal čtyři hvězdy. V tomto případě bez problému - a i když mi nakonec došlo, že koukám na poněkud rozvleklého ,Exorcistu´(platí nejen pro první řadu)-inu proč ne? Z toho tolikrát vyzdvihovaného vizuálu jsem si sice na sedinku nesed (přeci jen jde o TV ser.-to už by muselo být něco jako Singhův ,Pád´, nebo Noého ,Vejdi do prázdna´, nebo cokoli od Greenawaye), ovšem potěšil prostor kde se ta sranda z větší části odehrává (já to říkám furt, že ta naše kebule je vesmír sám o sobě), absence naolejovaných superhýro a i ten kukuč pana Stevense-jsem klaďas, a hele teď jsem nasranej a hele -už jsem zase klaďas,-no a pak ty technický udělátka, který jako by vypadli z ,Brazil´ nebo z ,Dvanáct opic,-- ale jo, stálo za ten čas. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Lidi, tohle je neskutečná nálož! Nejspíš jdu s křížkem po funuse a spousta z vás už to má dávno za sebou, ale včera jsem dokoukal první sezónu letošní novinky ze stáje kabelovky FX (Taboo), kde se pod tvůrčím dohledem Noaha Hawleyho (Fargo) zrodil zázrak jménem Legion. Předlohu neznám a o zápletce jsem věděl kulový. Prý jakési drámo zasazené do X-Men universa, dle ohlasů celkem chválené. Šel jsem do toho s tím, že nakousnu pilot a uvidím, co se z toho vyklube. A prásk ho, najednou jsem sfoukl osm epizod, jen to hvízdlo. Před pár dny jsem koukal na Rozpolceného s Jamesem McAvoyem, kroutil u toho hlavou kvůli trestuhodně nevyužitém potenciálu a říkal si, že to je látka jako stvořená pro drsnou komiksovou sérii se superpadouchem s duševní poruchou v hlavní roli. A prásk ho podruhé, Legion je mutant trpící schizofrenií. Nebudu se moc rozepisovat, už tak je to zas dlouhý jak sraní v období půstu, takže ve zkratce. Celé se to nese v tom striktním duchu marveláckých hovadin plných paralelních realit, vesmírů a astrálních rovin. Jenomže to, co se na papíře většinou tváří jako neskutečná krávovina, se v tomhle případě mění na audiovizuální orgie srovnatelné s Fincherovým Klubem rváčů. Bez nadsázky. Legion je vyloženě komorní záležitost odehrávající se na minimálním prostoru, která si vypomáhá výrazným obrazovým pojetím, aniž by tím sklouzla k čiré manýře nebo umělecké onanii. Obsazení je velmi sympatické a neokoukané (obzvlášť Dan Stevens v roli Davida exceluje na výbornou), CGI triky jsou více než slušné (když si vybavím, jak silně v tomto ohledu u Starz zprasili Americké bohy, píchá mě u srdce) a lidem odpovědným za kostýmy a scénografii bych rovnou připnul metál. Šestá (a sedmá) epizoda je něco jako svatý grál televizní produkce, to prostě musíte vidět. Pro mě je to malá revoluce na poli adaptací komiksových předloh a prozatímní překvapení roku. Dejte si to, nebudete litovat. ()

Galerie (198)

Zajímavosti (17)

  • Obrazy v galerii pocházejí od rakouského secesního umělce Egona Schieleho. (NiWi)

Související novinky

Y: Poslední z mužů obsazuje hlavního hrdinu

Y: Poslední z mužů obsazuje hlavního hrdinu

17.07.2018

Známý komiks Y: Poslední z mužů vyprávějící o apokalyptickém světě, kde v jeden moment s výjimkou hlavní postavy zemřeli všichni savci s chromozomem Y, se v Hollywoodu pokoušeli adaptovat už delší… (více)

Režisér Atlanty a temné sci-fi

Režisér Atlanty a temné sci-fi

15.06.2018

Režisér klipu This is America a několika epizod seriálu Atlanta Hiro Murai se chystá na svůj filmový debut. Tím by mělo být temné sci-fi Man Alive podle scénáře Davida Roberta Mitchella (Neutečeš).… (více)

Doctor Doom bude mít vlastní film?

Doctor Doom bude mít vlastní film?

21.07.2017

Hollywoodská studia se momentálně snaží vyždímat comicsové značky na maximum. Místo klasických filmů se slavnými hrdiny se proto uhýbá i k těm méně známým a sem tam dojde i na záporáky. Loni dostali… (více)

Reklama

Reklama