Reklama

Reklama

Děs v prádelně

  • USA The Mangler (více)

Obsahy(1)

Vítejte v Rikers Valley. Místní policista John Hunton (Ted Levine) je právě povolán k vyšetření smrtelné nehody ve zdejší prádelně Blue Ribbon. Tam se kolem rychložehlícího a skládacího stroje, tedy mandlu, dějí podivné věci. Starý mandl, model 6, jako by byl totiž posedlý a prahnoucí po lidské krvi. Podivný majitel prádelny pan Gartley (Robert Englund) ale nijak zvlášť překvapený, zdá se, není... Horror natočený podle stejnojmenné povídky Stephena Kinga. (pfa)

(více)

Recenze (89)

cariada 

všechny recenze uživatele

Někdy se nestačím divit co že si to ti tvůrci na nás zase vymysleli. Tentokrát je posedlý obří mandl, který sem tam někoho trochu přežehlí. Docela hodně bizardní a někdy nechutné. K tomu majitel prádelny co má víc protéz a pod než vlastního těla. Ps -nevěřte lidem co nemají všechny části svého těla. Docela solidní brutalita a napětí. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Ty 2 jsou jen a pouze za samotný Mandl, který je prostě úžakluk, jako např. Stroj Času z té nebohé chujovinky z r.2002. Englund je tu na prd (byť vizuálně v rámci úchylhororové potěchy oka, zajímavý) a ani bych si nevšiml, že tu hraje. Srovnání s povídkou od bývalého mistra hororů, to nesnese, páč si zde (jak bylo většinou u Kingovských Bček v oblibě) tvůrci s předlohou vytřeli zadek. Což někdy vadí, někdy ne. Tady ale ano. A hodně. Zdravý rozum se zastavuje nad věcmi typu, kde Hooper vyhrabal tak divné a nesympatické dřevo, které ´´hraje´´ satanžel hl. postavu+ toho jeho hippie souseda a spousty dalších, včetně totálně dementního scénáře. Jako bonus navíc...zbytečně dlouhá stopáž, která měla býti tak 45min. a stačilo by. Ta zápletka...bez komentáře. King sice nikdy nebyl Pan spisovatel, ale v 70tkách měl a dodnes má, ty naprosto nejlepší povídky za celou svou kariéru. A takovéto kraviny, jako toto, tedy nepsal. Přečtěte si schválně předlohu. A tento film mi opět dokázal, že Hooperova aura H legendy je naprosto nezasloužená a nechápu, kde k ní přišel. Díky té Texaskomasakroidní šaškárně, která se fakt nedá bráti ani na vteřinu vážně? Tak jako mistr komedie, možná. Už dávno se nedivím, že z ní zrovna King uchcává, což též něco vypovídá. Jeho snad jediný nadprůměrný film jest Lifeforce. Většina jeho hororů, má sice tradičně squellé krvavěvynalézavé (já umím šésky, takže ty rádoby kůl slova typu gore apod. kravinky, v 99% nepoužívám) scény, ale zde jakož i jinde...tradičně nudí. Palec nahoru za oživlý (doslova) the Mandl a samotný závěr, který to skoro vytáhl na 3. Skoro. P.s. viděno v rámci doplnění kravinek, inspirovaných Kingem a na které (teď už vím proč) jsem posl.26 let...kašlal. Patří k nim i o třídu lepší Noční Směna. Přesto tahle blbovina někomu stála za další 2 pseudopokr. Nad kterými kroutí hlavou i samotný King a není sám. ()

Reklama

kosta73 

všechny recenze uživatele

Tak toto je bezkonkurenčně nejhorší adaptace Kingovy knižní předlohy, jakou jsem kdy viděl. Ten, kdo zná jeho výbornou povídku, musí být při sledování filmu upřímně vyděšenej. Na druhou stranu, pokud nesrovnáváte, nebo nejlépe vůbec povídku neznáte, dočkáte se ( a to hlavně kvůli poslední třetině ) příjemné béčkové zábavy s ujetým Robertem Englundem, jako třešničkou na dortu. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Je to niekde medzi vážnou, až gotickou atmosférou a na druhej strane totálnou anarchiou. Nervný policajt, fungujúci na práškoch, naozaj slizký Englund a jeho manické, energické herectvo a občas perfektné praktické gore efekty. Tie praveké počítačové na konci, to už je iná kapitola, ale je to takým nostalgickým spôsobom milo naivné a našťastie toho nie je veľa. Kingova poviedka je pekne rozvinutá, záver ma vcelku prekvapil. Hooper režíruje s chuťou a energiou. Nielen nostalgická VHS spomienka ale stále dobrý 90s kulťáčik. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Solídne béčko, ktoré vás zo začiatku motivuje dobrým gore, no nezaostáva ani v atmosfére, vďaka dobrému hudobnému doprovodu. Film ku koncu nadobúda úplne iný zmysel ako ste si mysleli a končí skvelým gorefestom. Hooper vedel ako niečo dobre natočiť, bohužiaľ stopáž je dosť prepísknutá a herci mi nejako nesadli... 60%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Ačkoli byl film natočen v Londýně a Jižní Africe, odehrává se v Maine, kde se odehrává většina příběhů Stephena Kinga. (Lajty)
  • V pozadí jedné z počátečních scén je vidět brána, na které je napsáno „práce vás osvobodí“, stejně jako brána do koncentračního tábora v Osvětimi. (Lajty)

Reklama

Reklama