Reklama

Reklama

Králíček Petr

  • USA Peter Rabbit (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Rebelský králíček Petr žije veselý bezstarostný život spolu s ostatními zvířátky na farmě. Nový majitel statku se však o svůj životní prostor dělit nemíní – a už vůbec ne se zvířaty. A tak začíná bizarní válka o teritorium – mezi ním a obyvateli zahrady. (Falcon)

Videa (12)

Trailer 7

Recenze (205)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Králíček Petr je nesmírně mile natočený a pohodový film s nadmíru sympatickými zvířecími hrdiny, svižným soundtrackem a nejednou humornou scénou. Bitky mezi Thomasem a zvířátky mi chvílemi evokovaly Verbinského Hon na myš. Líbilo se mi, že byl příběh proložen komentářem vypravěče a ryze kreslenými sekvencemi, které odkazovaly na původní kresby od Beatrix Potterové. I když jde v podstatě o snímek s jednoduchým dějem, u kterého člověk vesměs ví, jak vlastně skončí, tak i přesto mě tento film zaujal a pobavil. Někdy stačí ke spokojenosti prostá jednoduchost, ve které tkví ta nejčistší krása. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tak teda dejme tomu... Když pominu to, že se Gleeson chová jak naprostej retard a Byrenová jako naprostá kráva, dá se na to i v klidu koukat. Velikou předností je určitě po dlouhé době moc pěkný digitální svět králíků i oni samotní, občas nějaká hláška, ale především to, že si to zamilovala moje dcera! A to je asi to nejdůležitější! Je to od srdce a hlavně je to 95 minut domácího klidu! 55% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Absolutně a naprosto úžasný film. Strašně moc miluju oba dva díly Paddingtona a teď se k nim přidala i tahle adaptace Králíčka Petra a důvody k tomu jsou prakticky totožné. Kouzelné zpracování, úžasné postavy, kterým nejde nefandit, fantastičtí herci, nějaké ty zvraty ve scénáři, špičkový a skvěle fungující humor, parádní songy, nádherná atmosféra a prostředí a jako celek je to nesmírně krásné a kouzelné. Prostě neskutečně pohodový film, který jsem rozhodně neviděl naposledy, Jak už jsem psal u Paddingtona, přesně pro tenhle typ filmů mám slabost a i Králíček Petr mně hodil do naprosté pohody, nadšení a dětského okouzlení, které se ve mně občas probudí, když vidím krásný film. A tenhle mně těší o to víc, protože se mohl proměnit v kolosální průšvih, naštěstí se koná jenom masakr přeplněný nápady, sympatickými záporáky, úžasným humorem a velkou nadějí na druhý díl. 90%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pán McGregor zomrie a na jeho miesto sa nasťahuje jeho synovec. Ten sa snaží vyhnať králiky, ako starým spôsobom (krompáčom), tak moderným (elektrickými ohrádkami alebo výbušninami). A tu sa objavuje najväčšia vada na kráse tejto detskej rozprávky. Králiček Petr nemá problém s tým niekomu ublížiť alebo ho dokonca zabiť. (Dokonca sa raduje z toho, že pán McGregor zomrie.) Možno to jednoducho tvorcovia trochu prehnali, aby záverečné ponaučenie naozaj vyznelo a aby do filmu dostali pár vtipných scén. Otázkou ale je, či už nie sme v dobe, keď králiček s mrkvičkou už v rozprávke nikoho neohromí a je potrebné, aby z neho bol ľstivý záškodník. Agresivita navyše ostro kontrastuje s podarenou animáciou. Králiky pôsobia ako živí, leskne sa im kožúšok aj oči, pri skokoch sa im pohybujú svaly presne ako živým králikom a navyše sú neuveriteľne roztomilí. Rovnako prirodzene vyzerajú aj ostatné zvieratá. ()

metal.storm 

všechny recenze uživatele

I keď to bude zjavne nepodporovaný názor, tento druh šikany od zvierat je mi odporný. Celé je to položené na podstate, že aj divoká zver musí niekde papať, čo je jasné. Ale keď vám raz kuna zožerie všetky sliepky, čo doma chováte na vajíčka, nepôjdete ju pohladiť, pozdraviť a učiniť šťastnejšou. Jednoduchá myšlienka. Je to rovnaký princíp ako Oggy a šváby, ktoré som v detstve milovala. Čím som staršia, tým viac ma dokáže vyprovokovať obyčajných 5 minút. Vlastne za mňa jediná dobrá scéna bola tá, kde mali hlavnú rolu výbušniny, a ja som tajne dúfala, že aspoň jeden z tých malých, chlpatých panghartov skape. Ale predsa, je to pre deti. Film by mi bol ale odporný aj keby to nebolo človek verzus zviera, ale napríklad človek verzus človek. Pochvalu dávam jedine za rodinu McGregorových, aj keď mi ich bolo úprimne skôr ľúto. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • Žabák chytající ryby se už dříve objevil ve filmu Píseň jihu (1946). (HTB)
  • Od času 01:03:15, kdy Thomas (Domhnall Gleeson) chytne Petra na zahrádce, je vidět, jak se mění ruce z levé na pravou, kterou ho drží a kterou mu vyhrožuje. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama