Reklama

Reklama

Tři kamarádi, Honza, Petr a Karel, uspořádají v bytě párty, na kterou si kromě pizzy objednají i luxusní prostitutku Nicol. Ta se však předávkuje kokainem a zemře. Zděšení mladíci netuší, jak si se situací poradit. Nicolin pasák Iggy dá raději od všeho ruce pryč. Poslíček s pizzou nebo osamělá neukojená sousedka mladíkům samozřejmě starosti spíš přidělají, než aby jim pomohli. Po vzrušené debatě se kamarádi rozhodnout zbavit těla. Jenže napřed musejí sehnat auto. To se jim nakonec podaří, ale jejich problémy tím zdaleka nekončí. Vychytralý podvodníček totiž prodal mladíkům vůz nájemného zabijáka, který se ihned vydává po jejich stopách... (Magic Box)

(více)

Recenze (269)

choze 

všechny recenze uživatele

Veletrapná celovečerní studentská taškařice, přičemž klíčové slovo je celovečerní. Všechno to začalo krátce předtím, než jsem začal studovat na filmovce ve Zlíně, kdy škola vypsala každoroční scénáristickou soutěž, jejíž nultý ročník byl pouze pro její studenty. Je to velmi malá škola, takže konkurence asi nebyla velká, soudě podle vítězného Spěváčkova scénáře zřejmě žádná a na jeho realizaci v produkci páně Melounkovy společnosti Whisconti (rozpočet byl tuším kolem 4 milionů) se podílel Bonton ateliéry Zlín a studenti školy. Když jsem později na školu přišel já, téma tehdy ještě stále aktuálního BRAKU bylo tabu, ke kterému nám všichni tvrdošíjně a s kyselými úsměvy odmítali cokoliv říct (s ohledem na výsledek se moc nedivím), špatně maskujíce svou nevraživost vůči režisérovi. Mimochodem ta scénáristická soutěž se svého prvního ročníku nikdy nedočkala. Nemíním si tu na BRAKU či Spěváčkovi brousit svůj ostrovtip - pro mě je to sympatický, byť otřesně špatný počin filmového maniaka, který - ačkoliv je narván písničkami a citacemi a kamera v něm neustále popojíždí sem a tam - je sice neskutečně pomalý a sterilní, ale nenudí (až tak moc), protože je pořád čeho si všímat. Ale aspoň ten zhulený prolog a metafyzický epilog si autor mohl odpustit. Jenže vytáhnout to na 86 minut asi nebyla žádná sranda. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Tuzemský Tarantino, Smith nebo Clark se nekoná…….ale hádám, že to ani nebylo Spěváčkovým záměrem. Já tady vidím skromný panelákový pokus o něco, co zkrátka v danou dobu ve světě letělo…….a to pokus ne úplně chatrný. Je to tam, hlášky (pár dokonce geniálních), postavy, Paula Wild, Vrtulník Michael V (divím se, že ho nikdo další od té doby nevyužil), Jirka Korn……..určitě si k tomu ještě chtělo na pár hodin sednout, ale tvůrci názvem snímku neuhodili hřebíček na hlavičku, tvůrci se o něco pokusili a v rámci možností se jim to i podařilo. ()

Reklama

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tohle je katastrofa. Určitě se nejedná o nejhorší český film, ale je to trapné, až to bolí. Koukat se tam dalo jen na Korna a Štěpánovou. Valná většina herců a hereček byla tak umělá a nedůvěryhodná. To snad dělali casting na ta největší herecká dřeva, ne? Aspoň tam ale hrála dobrá hudba a na začátku jsem se parkrát zasmála. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Táta vždycky říkal kámošům a chlapům s velkým ptákem v kápi nikdy nevěř :D! Jako setsakramentsky mne mrzí, že jsem Brak viděl až teď, protože ty hlášky to je něco! Zamrzel mne tedy konec ale jinak fakticky super komedie :-) Iggy jednoznačně nejlepší: Co to do tebe vjelo? Jak co to do mě vjelo! Ty mi zasereš kobereček vod hovna a mě to má bejt fuk mě to má bejt jedno, hele běž vodkud si přišel jasný :D ()

TerushkaJ 

všechny recenze uživatele

Já se ani jednou nenasmála tak, jak bych asi měla. Šla jsem do toho, že to bude nějaký oddycháček, ale bude v něm něco, čemu se alespoň zasměju a pošlu to dál lidem, ať se na to podívají. Ale nenabídnu to dál, je to sice zajímavý pokus o zhulených situacích, které jsou výňatkem z kultovních filmů, ale na mého oblíbeného Vorla to nemá. To jsou zhoubovaný filmy, ale nekopírujou! Jediné, co mě fascinovalo byl ten poslíček s pizzama. Jinak Korn dělá klasicky zabijáka, muže bez úsměvu a Štěpánová nadrženou vlezdoprdelku. Nic nového pod Sluncem. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Film vznikol v spolupráci s Vyššou odbornou školou filmovou a spoločnosťou Whisconti. Týmto projektom dochádza k naplňovaniu zámeru spoločnosti produkovať popri klasických filmoch tiež dlhometrážne nízkorozpočtové filmy s maximálnou účasťou mladých talentovaných tvorcov a technikov. (Smok)
  • Natáčeno v okolí Zlína, v Luhačovicích a bývalém lomu Drysice. (M.B)
  • Producentom debutového filmu Karla Spěváčka je akciová spoločnosť Ateliéry Bonton Zlín. (Smok)

Reklama

Reklama