Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (421)

misterz 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus až príliš ukecané - zbytočne veľa slangových mačovských dialógov, ktoré očaria len rodených Američanov. A v rýchlom slede sa tu striedajú s tými pracovnými. Navyše som mal v závere pocit emocionálneho nátlaku, ale to je iba môj osobný dojem. Celkovo to však nebolo zlé, nenudilo a herci slušne zahrali, no vzhľadom na ohlasy som čakal niečo lepšie. Lepší priemer. 65/100 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tentokráte nebudu překlápět hodnocení směrem nahoru, kvůli tomu že poslední minuty jsou prostě emocionálně boží. Dávat do podle mě slabého filmu, mimořádných 20 minut je hřích. Hodinu a 45 minut sledujeme prakticky pouze život v jednom hasičském sboru. Podle mě ne zrovna extra zajímavé ani sympatické postavy se potkávají, povídají si, občas spolu zajdou na pivo, semtam něco nacvičí a málokdy jdou do opravdové akce. Předem varuju, že kdo čeká podobnou nálož akce a napětí jako byl Oheň s Kurtem Russellem, bude hodně nepříjemně tak jako já zaskočen. Alespoň že poslední minuty jsou opravdu jakousi odměnou. Vůbec jsem nečekal že to celé dopadlo, tak jak to dopadlo. Hned jsem si samozřejmě článek vyhledal na Wikipedii. Smekám před touto událostí. 65% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V tuto chvíli neexistuje aktuálnějšího filmu, než jsou právě Hrdinové ohně. Zatímco se totiž v Californii prohání nekonečný oheň, který za sebou nechává mrtvé a spálená vřesoviště, tak se u nás objevil film, který o lidech, co se snaží zachránit alespoň kus nedotčené krajiny, pojednává. Pro českého diváka je to něco neuvěřitelného, ale v rámci amerického patriotismu je to nejlépe natočený, v podstatě, katastrofický film za hodně dlouhou dobu. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Vizuální podívaná, lyrická poezie zaměstnaná do silného příběhu, drama, co se umí vrýt pod kůži, vtáhnout diváka do každodenních problémů jednoho hasičského sboru v Californii. Lidé, co žijí/umírají, aby zachraňovali jiné životy. Místy situační humor střídaný s akurátní dávkou romantiky utkané nití dramatu, a to celé zabalené do smrtících plamenů ohně. Úžasný počin. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa sa Hrdinovia ohňa dokázali v miere pátosu udržať na prijateľnej hranici a je zrejmé, kam až to mohlo v nesprávnych rukách dospieť. Je veľká škoda, že našich distribútorov nepresvečilo ani hviezdne obsadenie, pretože v televízii Hrdinovia ohňa strácajú mnoho zo svojho čara. Nejde síce o dokument ani o reportáž, ale do istej miery je jasné, že tvorcovia si dali námahu s prípravou scenára a jednotlivé scény sa očividne snažia kopírovať skutočné požiarnicke zásahy pri takto monumentálnych požiaroch, z ktorých panoramatické zábery máme občas možnosť vidieť v niekoľko sekundových útržkoch v správach, ale" vo co gou", o tom nemáme ani poňatia. Súkromné dejové línie nie sú vôbec otravné, čo je zásluhou aj výborných hercov. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Na oslavě jeden z mladíků otevře láhev piva řetězovou pilou značky Stihl. (Yoshimitsu)
  • Nejmladší hasič měl 21 let a nejstarší hasič 43 let. (ARI50)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama