Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (420)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle mě bavilo. Kosinski naservíroval příběh, ve kterém sice oheň a jeho hašení hrají dost výraznou roli, ale víc než na efekty se soustředil na linky obou hlavních postav, tedy nestora požárnického sboru a hasičského nováčka. Ono je sice pravda, že obě tyto linie jsou tak trochu klišé, ale v celkovém kontextu to zase tolik nebije do očí. Kor když Teller s Brolinem hrají jak o život. Sympatické jsou i vedlejší postavy a mě osobně potěšila přítomnost mé oblíbenkyně Jennifer Connelly. Jinak na nějaké vizuální pyromanské orgie zapomeňte. Film se snaží práci požárníků podat tak, jak asi skutečně vypadá, ale mě to bavilo o to víc a o to víc byl silnější i závěrečný dopad. Skvělá pocta pro The Granite Mountain Hotshots a zároveň poklona všem hasičům. 90% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Světe div se. V USA přece jen umí stvořit záviděníhodnou poctu statečným hrdinům bez slizkého patosu a patriotismu. Oheň vnímán jako nespoutaný a nádherný živel, podobně jako v Backdraft. Skvěle vykreslené charaktery jednotlivých postav (autentický army feeling). Talent Miles Teller, charismatický veterán Josh Brolin a stále půvabná Jenn Connelly, se kterou bych se prostě nechtěl hádat. Na emoce ve správně míře zaútočeno a slza uroněna. 85% Edit: Po druhé projekci přihazuji hvězdu. Skutečná pocta všem klukům. Závěrečnej song vystihuje svou atmosférou celou tragédii. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nejdříve zhodnotím příběh, který se odehrával do závěrečné akce. Děj byl zajímavý, ovšem čekal jsem od toho trošku více, některé pasáže byly nudnější. Ovšem když se něco dělo, když hasili požáry, tak to bylo napínavé. A závěrečná akce, která trvala dlouho, byla perfektní. Bohužel se smutným koncem. Nedokážu si představit, co ty manželky a děti musely cítit. Film hodnotím 3,5*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus až príliš ukecané - zbytočne veľa slangových mačovských dialógov, ktoré očaria len rodených Američanov. A v rýchlom slede sa tu striedajú s tými pracovnými. Navyše som mal v závere pocit emocionálneho nátlaku, ale to je iba môj osobný dojem. Celkovo to však nebolo zlé, nenudilo a herci slušne zahrali, no vzhľadom na ohlasy som čakal niečo lepšie. Lepší priemer. 65/100 ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Vizuální podívaná, lyrická poezie zaměstnaná do silného příběhu, drama, co se umí vrýt pod kůži, vtáhnout diváka do každodenních problémů jednoho hasičského sboru v Californii. Lidé, co žijí/umírají, aby zachraňovali jiné životy. Místy situační humor střídaný s akurátní dávkou romantiky utkané nití dramatu, a to celé zabalené do smrtících plamenů ohně. Úžasný počin. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Ken Nolan a Eric Singer napsali scénář na základě článku s názvem „No Exit“, který vyšel v pánském měsíčníku GQ (Gentlemen's Quarterly). (Dr Lizal)
  • Herečka Jennifer Connelly (Amanda Marsh) strávila během přípravy na svou roli mnoho času se skutečnou Amandou Marshovou. (Dr Lizal)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama