Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vše nechali za sebou a uprchli, aby nalezli to jediné, po čem celý život skutečně toužili. Zemi dost velkou pro jejich sny... V Irsku roku 1892 se rolník Joseph Donelly (T. Cruise) vydává zabít bohatého statkáře Christieho kvůli bídě, v níž se on i desítky dalších ocitli jeho přičiněním. Právě v Christieho sídle se setkává s jeho vzpurnou dcerou Shannon (N. Kidmanová), otrávenou svazujícími společenskými konvencemi. Tyto rozdílné povahy spojí dohromady stejný sen po nové půdě, která se má rozdávat zájemcům v americké Oklahomě. Společně prchají za oceán, ale brzy po připlutí k americkým břehům se svými plány narazí a jsou nuceni přežívat v nuzných podmínkách bostonské chudinské čtvrti. Odkázáni jeden na druhého překonávají spoustu zkoušek, ale svého snu se nevzdávají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $58,883,840Tržby Celosvetovo $137,783,840 ║ Nemá to až také pôsobivé scény aké by si to zaslúžilo, plus rozmanitejšiu hĺbku, ale za to Tom Cruise a Nicole Kidman to slušne ťahajú, prim kamera, hudba, záver, slušný priemer. /70%/ ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

klasický devadesátkový velkofilm, který má solidní výpravu, dobrý soundtrack, skvěle fungující chemii mezi Cruisem a Kidman a dobře gradující finále. Přesto jde ale ve výsledku spíš o průměrný kousek, kterému by v prvé řadě nejvíc prospělo kdyby měl minimálně o půl hodiny méně. Sama zápletka s romantickým základem není kdovíjak objevná a skoro dvě a půl hodiny zkrátka neutáhne i když se Howard snaží sebevíc...60% ()

Reklama

gouryella 

všechny recenze uživatele

Filmy Rona Howarda mam proste rad - a tento patri navic k tem obzvlaste zdarilym - pribeh chudeho mladeho muze (Cruise) a bohate slecinky (Kidman), kteri se spolu vydavaji do Ameriky se vyznacuje sviznym , mnohdy odlehcenym dejem a hlavne preciznim vykreslenim vznikajiciho vztahu mezi temito dvema hrdiny. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný film s několika nezapomenutelnými a strhujícími scénami jako je např. finální honička za půdou, slušivým ústředním hereckým duem Cruise a Kidmanové a pro mě legendární díky nadčasové hudbě kouzelníka Johna Williamse. Možná by ale bylo lepší (i kvůli vyznění), kdyby na konci neproběhla ona nechvalně známá reinkarnace zhořklá koňskou dávkou patosu...:) ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Milé starosvětské pokoukání, které mě překvapilo svým půvabem a křehkostí. Nehýří zbytečnými efekty, naopak se řadí k těm snímkům, jež ještě vyžadovaly nefalšovanou naturalistickou výpravu a ryzí, nenucené a dobré ( nikdy bych neřekla, že tohle prohlásím o Tomu Cruiseovi, ale časy se mění) herce. Opravdu poetické a příjemné :) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Tři z pra prarodičů režiséra Rona Howarda se v roce 1893 skutečně zúčastili velkého závodu o pozemky. (CrypzzXD)
  • Od Tronu (1982) první americký snímek, který byl natočen na 70mm film. (Lavran)
  • Pro natáčení Velkého oklahomského závodu o půdu bylo použito 800 komparzistů, 400 koní a 200 vozů. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama