Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na půdorysu parodování televizních zpráv, dokumentů a reklam vznikla zábavná reflexe své doby se solidním nadčasovým přesahem. Na konci každého dílu se objevovala krátká "sklepácká" parodie jazykových kursů němčiny Alles gute v podání Milana Šteindlera a Davida Vávry. Prvních pět dílů moderoval Vlastimil Zavřel, zbytek Petr Čtvrtníček. S minimálním rozpočtem se dařilo vytvářet solidní napodobeniny předražených televizních reklam, nevybíravé satirické šlehy se nevyhnuly patrně žádnému z významých politiků a hrubozrnný humor se čas od času setkal se silným odporem "postižených" celebrit, jejichž protesty patrně přispěly ke stažení pořadu z vysílacího schématu České televize. Kultovní televizní pořad devadesátých let. (MarekMotor)

(více)

Recenze (258)

Dont 

všechny recenze uživatele

Některé scénky se hodně povedly a některé se hodně nepovedly. To je hlavní důvod, proč dávám „jen“ tři hvězdy. U čtyřhvězdičkové komedie bych očekával více tref do černého a výrazně méně výstřelů mimo. I když uznávám, že spousta scének byla svázána s tehdy aktuálním děním a nyní s odstupem několika let už jejich smysl a vtip je asi poznamenán zubem času. Jako v našich končinách málo vídaný nápad a jiný, svým způsobem se stále nedostávající druh humoru to ale mělo něco do sebe. Škoda, že takto necenzurovaná a bez servítek podávaná satira nemá nějaké kvalitní následníky. ()

Merenre odpad!

všechny recenze uživatele

Seriál měl tu a tam světlé okamžiky alespoň k pousmání .... toto už je holé zoufalství v nejčistší podobě. Politické vtipy, což je sama o sobě největší ubohost, v té nejubožejší podobě. Prostě výtěr z žumpy, čemuž dokonale odpovídají i obsazené ksichty typu čtvrtníčka, šteindlera, žilkové nebo zavřela, ti si ani nezaslouží příjmení s velkým písmenem... dokonalí kokoti předvádějící dokonale kokotskou pseudošou. Fekál první třídy... ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych touto cestou poděkovat vedení ČT,Radě ČT, našim politikům i ostatním ochráncům mravnosti a vopravdu vopravdových hodnot,že nás uchránili před dalším pokračováním těchto nechutných zvhrlostí na našich drahých obrazovkách. (ještě že mám internet) - -,,Rada ČT pozastavila Jiřině vysílání kulinářského pořadu,potože tam prý má být vidět pekáč!" ()

StanislachKo odpad!

všechny recenze uživatele

Väčší omyl som tu v rebríku nevidel! A dosť sa divím ako tak skrolujem komenty, že som v tomto sám. Síce nie som "Husákový dítě" a teda argumenty, že tomu nemôžem rozumieť, nech sa páči... Ale toto je vážne kktina bez námahy, bez akejkoľvek ambície urobiť niečo čo by minimálne formou mohlo chytiť aspoň priemernú úroveň. Bezkonkurenčne najhoršia vec, čo som od bratov videl. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Silne poplatné dobe vzniku, s humorom prízemným, vulgárnym, často hraničiacim s nevkusom. Ťaží to predovšetkým z aktuálnosti, z odkazov na pomery danej doby a dnes to už veľa povedať nedokáže. Tvorcovia využili vtedajšiu situáciu, ktorá im umožňovala až do extrému posúvať hranice prípustnosti takéhoto drzého a urážlivého humoru. Keďže je tam pár scénok, ktoré sú vtipné aj dnes a kvôli nostalgii (spomienky na moju mladosť) prižmurujem obe oči a dávam 3 hviezdičky. ()

Zajímavosti (6)

  • Neshody autorů, kteří se podíleli na tvorbě pořadu plného drsné satiry, způsobily, že celovečerní film Česká soda už nemůže ani do kin, ani na televizní obrazovky. Kromě jediného místa, a to Pardubic. V roce 2007 totiž získaly Pardubice povolení, že film mohou promítnout. Smlouva však nemá datum ukončení, takže Pardubice jsou dnes jediným místem, kde mohou lidé Českou sodu vidět. (hippyman)
  • Název je narážkou na „dostat sodu“, v přeneseném slova smyslu to znamená dostat za vyučenou, to proto, aby se dotyčný zklidnil. A proč sodu? Soda bikarbona má schopnost tlumit rozbouřené trávení, tak proto. (sator)

Reklama

Reklama