Reklama

Reklama

Recenze (32)

Melios 

všechny recenze uživatele

Ak ste videli Who killed Captain Alex potom viete ,čo za šialenosť máte čakať. Ak nie ste fanúšikom naschvál zlých filmov resp. zle/vtipných filmov potom to nemá cenu ani vidieť. Ak ,ale patríte ku skalným fanúšikom potom v tom uvidíte viac než len zlú kameru ,vtipné efekty, tajga mafiu ,komando ,alebo video jokera. Guilty Pleasure roka...hlavne za tú epickú búračku :D ()

RoneXxXD 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má vše...pointu a poselství. Poselství jenž bude vzbuzovat v lidech strach o své bezpečí v Ugandě - přeci jenom ti kidi tam nehrají Fortnite tak si vytváří živý bílý cíle. Dokonce lepší vyvrcholení než v novém SW a efekty lepší než v Hercules 3D. Těším se na Remake od Disney kde bude hlavní hrdinou princezna s ksichtem Brie Larson. 99% ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"I have a key!" "Ugandan key."     Tak toto je totálna haluz. Po celý čas som sa pýtal sám seba, či to snáď má byť nejaký zlý vtip. Zdá sa mi totiž trochu zvrátené dávať na rovnakú úroveň (viac ako 84% na ČSFD!) výtvory snaživých amatérov so zmyslom pre recesiu s vrcholnými dielami najväčších majstrov kinematografie. Ja mám síce recesiu rád, ale je toto "dielo" naozaj porovnateľné trebárs s filmami Rašómon Akiru Kurosawu, Siedma pečať Ingmara Bergmana, La Strada Federica Felliniho, Vertigo Alfreda Hitchcocka, Americká noc Françoisa Truffauta, Annie Hall Woodyho Allena či A Clockwork Orange Stanleyho Kubricka (všetko podobne hodnotené filmy)? Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale celé mi to pripadá úplne absurdné. Nakoniec aj tak dávam pomerne vysoké hodnotenie (2 hviezdičky), keďže som sa miestami celkom dobre bavil (špeciálne efekty, americké komando) a tiež trochu prižmurujem oči, pretože sa jedná o film z Ugandy.     "Don't fuck with Americans." ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel. Nakonec se z toho dokonce vyklubala chytrá zápletka, nicméně fórů ubylo minimálně na půlku, což je samozřejmě přesně to, proč na to koukat. I tak měla spousta momentů něco do sebe (Ugandan key - kladivo, Ugandan dance - třesoucí se rozstřílený voják), ale oproti Who Killed Captain Alex? citelný "kvalitativní" propad. 55% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ugandské akčňáky jsou jak z jiné dimenze. Natočené za pár kaček, s nejlacinějšími možnými efekty, s levnou kamerou a ochotnickými herci. Zároveň si ze sebe dělají srandu skrze videojokera (což je něco ve světové filmografii naprosto nevídaná věc - natočený film se kdosi jiný (a přitom najatý režisérem) snaží vtipně komentovat + překládá pár dialogů a dovysvětluje děj), ale přitom je na těch filmech vidět, že to točí s citem a pro pobavení ostatních. A Bad Black je přesně takový. Popravdě se mi i líbil víc, než Who Killed Captain Alex. Sice tu nebylo tolik skvostných efektů, ale zase mě to víc bavilo, ať už dějově nebo humorem. Má to v sobě takové kouzlo těch filmů, které jsou "tak špatné, až jsou dobré", jenže to s nimi zároveň nemá nic společného. Tohle je prostě... ugandské. Točeno prostě pro zábavu za mizerný rozpočet, ale v takovém podání, jaké kdejaký amatérský film nikdy mít nebude. To se musí vidět, abyste věděli, jak moc vám to sedne. Mě to sedlo hodně. A Bad Black v tomhle "žánru" pro mě zatím vede. Slabých 5* ()

Zajímavosti (2)

  • Jednou z vecí, ktoré sa v tomto filme dozvieme, je odpoveď na otázku: „Kto zabil kapitána Alexa?“ čo je názov jedného zo skorších projektov tvorcu Nabwana I.G.G. (ČSFD)
  • Alan Hofmanis je prvým belochom, ktorý navštívil Wakaliwood a objavil sa v ich filme. Bad Black je jeho prvou filmovou úlohou. S režisérom Nabwana I.G.G. sa stretol potom, čo na YouTube videl jeho film Who Killed Captain Alex (2010) a rozhodol sa odcestovať do Ugandy, aby sa spoznal s jeho tvorcom. Ponúkol sa, že im pomôže spopularizovať produkciu Wakaliwoodu, a Nabwana I.G.G. bol jeho ponukou natoľko potešený, že mu ponúkol možnosť zahrať si vo filme Bad Black. (ČSFD)

Reklama

Reklama