Reklama

Reklama

Bright

Trailer 1

VOD (1)

V Los Angeles vládne napětí mezi druhy. Lidský policajt a jeho orcký parťák narazí na věcičku s velkou mocí a zapletou se do prorokované války o území. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (528)

tron 

všechny recenze uživatele

„Dokážeš strápniť aj prestrelku.“ Zabite ma, mne sa to páčilo. Scenáristicky strašná blbosť (Pán prsteňov vs. Patrola vs. Lebkáči), ale TAK dobre zrežírovaná, že MUSÍM dať 70%. Pritom David Ayer Sabotážou a Jednotkou samovrahov zlyhal ako len mohol, takže som od neho už nič dobré nečakal. A milo prekvapil. Will Smith je po (veľmi) dlhom čase znova TÝM fúzkatým, sympatickým týpkom vo forme, ktorému sme kedysi úprimne držali palce v Dni nezávislosti a Verejnom nepriateľovi. Buddy rovina je síce klišé, ale zábavne umocnené na druhú, čo jej dodáva úplne nový rozmer (kedysi bol obeťou rasizmu černoch, teraz je braný bielymi kolegami v pohode a sám sa čiastočne dopúšťa rasizmu na orkovi). Čo ma pozitívne zaskočilo, je kvalitná maska jeho parťáka, ktorá na fotkách vyzerala príšerne lacno, no v hotovom filme funguje na jednotku. Ayer dokonca cituje jednu z najšialenejších scén svojej vlastnej filmografie (dodnes zosmiešňovaný a nenávidený megabrutálny twist v Training Day, kde hrdinu pred istou smrťou v poslednej sekunde zachráni postava, ktorej v minulosti pomohol). Vytvoril intenzívnu atmosféru „mesta, ktoré hľadá samo seba a ešte mu to dlho potrvá“, výprava je vcelku parádna a akčných scén nie je príliš veľa, ale sú zvládnuté na pomerne vysokej úrovni (a sú krvavé). Absurdné, chytľavé, zábavné. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tak hned z první ruky musím přiznat, že kdyby byl film jen o trošku tmavší, už bych mohl být rovnou slepý, protože by to nebyl film, ale audiozáznam. Hodně povedená akční fantasy, přenesená do dnešní doby. Kam se hrabe Gandalf nebo ten kokot s bleskem na čele. Bright jim nekompromisně flusnul do xichtu a naznačil, jak se také může v dnešní době točit fantasy bez nějakých trapných čurákovin a přiteplených teenagerů v hlavní roli. Prostě z dnešního světa udělat začarovaný les a nebojácné skorolidi poslat pěkně do hnízda čarodějnic. K dokonalosti tomuhle kousku chybí ještě slušných pár krůčků, ale už to, že se na tu cestu Max Landis vydal, je super počin a plácám jej virtuálně po rameni. Jen tak dál a snad jednou podobná taškařice zazáří na předních příčkách žebříčků v návštěvnosti a tržbách. 70% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ayer už dávno není režisér, jakým kdysi býval. Poslední dobou si ujíždí na komixech a fantasy a upřímně mu to vůbec nejde. Bright má možná dobrý nápad, ale i přes 117 minut jsem měl pocit, že se ve filmu vůbec nic neděje. Sem tam nějaka střelba, trocha krve a to je asi tak všechno. Edgertonův Ork je neksutečný debil a Smith je o ničem už roky. Líbila se mi finální řežba Noomi Rapace byla poprvé v životě sexy, namaskovaná jako Elfka....asi bych měl zajít k lékaři. Čistý průměr, který nevybočil z řady vůbec ničím, rutina, která mě drtivou většinu stopáže vůbec nebavila.55%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouhé a zdlouhavé, rasově korektní, resp. vyzývající tak okatě k rasové korektnosti, až je z toho normální agitka. Nemám rád agitky už od dob komunismu. Zápletka se objeví až po skoro půl hodině (!) filmu, což je na mne jako diváka jako fakt hodně pozdě. A pak už záleží na tom, jak moc jste doposud tuhle alternativní realitu s orky, elfy, vílami a podobně přijali, nebo nakolik vám spíše leze na nervy. Mně osobně to lezlo na nervy (čímž neříkám, že jiným se to nemůže líbit), dějově taky nic moc, navíc většina hnutí postav a jejich jednání byly díky tomu, že jde o agitku, pěkně nalajnované od začátku. Jinak sice zajímavý nápad, spojit v současnosti policejní buddy filmy, Pána prstenů a Pátý element, ale jen nápad, podle mne naprosto nedotažený. Nu a nelogičnosti moc počítat nebudu... i když elfi vražedné komando, které vymlátí bez mrknutí oka dvacet třicet lidí v baru, ale není sto dostat jednoho chlápka na prodejně v benzínce, schovaného za plechovkami, to je nonsense na druhou. Každopádně, pokud si dobře pamatuji, hůlek je víc, takže se obávám, že přijdou další díly a bude z toho něco jako x-menovská sága. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Multikulti na druhou  a budoucnost Warcraftu.  Námět sliboval velkou podívanou, ale scenárista se zhlédl v Lebkounech a nabízí spíš protrahovanou vysvětlivku k pravidlům  karetní hry Magic World. Na první pohled  děsně cool, negře, ups, orku, na ten druhý, nic nového pod sluncem. Rasy se nemaj tři čtvrtě filmu vůbec rády a v  té poslední čtvrhodině ani nepřijde ten Velký Zlý, co by je možná znovu spojil, páč Will Smith je SPOILER a spasitel (bože můj) Takže přes veškerou snahu vlastně zase hovno.  Pekelní (Noomi!),  ti  byli moc fajn, jejich zrychtování lidského gangu  bylo jako z jiného filmu. Leštím dvě hůlky. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (12)

  • Když se rozdělují policisté do služebních vozů, padne jméno Hancock. Jedná se o odkaz na film Hancock (2008), kde herec Will Smith ztvárnil ústřední roli hrdiny. (Yoshitsune)
  • S rozpočtom 90 miliónov $ ide o doteraz najdrahší film od Netflixu. Len Max Landis si za svoj scenár odniesol 3 500 000 $. (Astonko)

Související novinky

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

10.05.2022

Příběh o tom, jak Willu Smithovi (Já, legenda, Král Richard) jedna facka změnila život, se bude psát nejspíš ještě nějakou dobu. V tuto chvíli má herec desetiletý zákaz účasti na Oscarech, přišel o… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

22.04.2022

A už je to tu zase. Po skandálu Willa Smithe (Král Richard: Zrození šampiónek) na letošním oscarovém ceremoniálu, během nějž herec neudržel nervy na uzdě a během přímého přenosu udeřil do obličeje… (více)

Reklama

Reklama