Reklama

Reklama

Norský dům

(festivalový název)
  • Norsko Det norske hus (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Perský uprchlík přichází do Norska žádat o azyl. Nepředvídatelná cesta jej svede k bydlení na samotě a na akademii, kde musí projít řadou testů, aby vůbec mohl zůstat. (Severská filmová zima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Spike17 

všechny recenze uživatele

V rámci Severské filmové zimy je/byla možnost vidět v ČR film Norský dům ještě dříve než je oficiální premiéra v Norsku. Má ale toto privilegium nějakou přidanou hodnotu?__ Na jedné straně stojí humorné zobrazování typických norských rysů a pohled z jiné perspektivy na uprchlickou na krizi, na straně druhé ovšem dokola variující se motivy, které nakonec zabřednou do rutinnosti až otravnosti.___ vice zde. ()

NJD 

všechny recenze uživatele

Je skvělý, jak si Norové dokážou udělat srandu sami ze sebe. Tuhle vlastnost s nima máme společnou :) Film ukazuje trable nově příchozích, které se Norové sice v dobré víře, ale často dost nesmyslně, snaží předělat k obrazu svému. Ne že by na tom něco bylo, ale hlavně to prosím vás neberme 100% vážně :) Jinak zpracování samotnýho filmu je sice jednoduchý, ale úderný a účinný. Taková příjemná oddychovka v týhle debilní celospolečenský atmosféře :) ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

Suchá severská komedie o nesnadném údělu å bli en Nordmann je spíše sérií více či méně povedených epizodních gagů než nějakým hlubším příběhem. Na vině je patrně i kratší stopáž, která nedovoluje příliš vykreslit další charaktery nebo rozvinout vedlejší dějové linie. Místy jsou scény skutečně exktrémně absurdní, jindy naopak uvěřitelné a povětšinou úsměvně trhlé. Je dobré mít alespoň základní povědomí o norské kultuře, jinak vás bude snímek dost možná trochu nudit, nebo ho nepochopíte. 60% [24. Dny evropského filmu] ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Severský humor mám rád, v tejto "komédii" sa ale nebolo na čom zasmiať. Skôr som to vnímal ako alegóriu toho, akými absurditami si musí prisťahovalec v Nórsku prejsť. Nórsky štýl humoru mi nesedí, čo som si uvedomil napríklad aj po prečítaní knihy od známeho nórskeho komika, ktorá bola podľa anotácie "do popuku" a pritom mi prišla úplne suchá a bez štipky humoru. Osobne poznám dvoch Nórov, tí ale zďaleka nie sú takíto suchári, skôr presný opak. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Úmysel bol síce fajn, ale tento spôsob pseudo-normatívnej satiry ma až tak neupútal. A to mám bizarnosti celkom rád, no toto mi proste nezapasovalo do tohto konceptu. Trochu mi to pripomínalo Borata, aj keď v obrátenom garde, keď sa bizarne správali domáci, a nie prisťahovalci. Navyše, dosť ma zarazilo, že tí ľudia čo sa tam školili, tak to zožrali všetko aj s navijakom, a nad ničím sa vlastne ani nečudovali a nekontrovali. Takže z tohto pohľadu to bolo na môj vkus príliš jednostranné. Ale aspoň námet bol fajn... 2* ()

Související novinky

Přichází Severská filmová zima

Přichází Severská filmová zima

04.02.2017

Pořádný mráz zavítá začátkem února do 13 českých a moravských kin. Koná se tradiční přehlídka kinematografie skandinávských zemí. V české premiéře bude uvedeno 11 filmů z produkce severských a… (více)

Reklama

Reklama