Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 657)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Závěr trilogie. Na jednu stranu jsem rád (v nejlepším se má přestat), na druhou stranu mi bude po těchto příbězích smutno. Myslím, že třetí díl je povedenější než druhý a troufám si říct, že překonal i díl první. Naprosto strhující, přes hodiny trvající film (nenudil jsem se ani minutu), na který dlouho nezapomenu. Alespoň 1 výtku bych měl, a to k délce konce. Ale 5* musím dát každopádně. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholení všeho, co Jackson vybudoval a načal v předchozích dvou mistrovských filmech! Zhodnocení všeho co se budovalo a někam směřovalo! Využití stejného umu u bitev, jako v předhozím filmu! Hudba, stanovující motivy pro místa, lidi i království doluje emoce na maximum. Zde se dá extrémně docenit využití a poskládání efektů dokupy a halvně střih, který tu dle mě je z trilogie nejpodstatnější a nejvýraznější! Dokonalá tečka za už tak dokonalou cestou! Kdo nebrečí nemá srdce a kdo si myslí, že konec je příliše dlouhý, měl by se na celou trilogii podívat znovu a to pěkně od začátku dokonce a ideálně rovnou za sebou. Filmy. který sleduju od pěti let a budu sledovat dokud budu živ, tak zásadní tato trilogie je a i po dvaceti letech mi stále odhaluje nové věci a nové věci předává. Jak jsem psal u společenstva, diplomová práce by byla málo na pokrytí tohoto mistrovského díla! 10/10! ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Ano, poslední návrat krále Golradira, syna Dorthoniova do Středozemě. Navždy ho zato budeme milovat, nebot Svět se po této trilogii navždy změnil a už nikdy filmovým fandům k dokonalosti nebude něco chybět. A když nadejde jejich čas, budou moct s klidem v srdci a mírem v duši odejít do země neumírajících. Nejlepší fantasy, jaká kdy byla natočena a monumentální pomník lidských schopností. Každé políčko, každá vteřina, každý záběr - vše je úplně bezchybné a do naprosté dokonalosti dotažený klenot. Shoreova hudba vyhrává, Rohani jedou do útoku, Aragorn se hroutí, Gandalf mluví o ráji, Frodo bojuje s prstenem, který ho pomalu dohání k šílenství a osud Středozemě je navždy určen na polích Pelennorských. Po jejichž konci se bud temný mrak Sauronův navždy rozprostře nad zemí a zahubí vše živé, nebo země znovu ožije životem beze strachu. Nazghúlové stále velmi cool. :) 100% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se utvrdila v tom, že na film je třeba si počkat s tou správnou náladou, někdy se do ní prostě netrefíte a odnese to zcela nespravedlivě film. A protože nejsem žádný tolkienovec, šla jsem do předešlých částí z nesprávných důvodů - všichni po tom šíleli, tak jsem si vidět to dala za úkol a asi jsem k tomu jako k úkolu přistupovala, tzn. hledala jsem chyby. Teď, když jsem viděla okouzlující Návrat krále, sama sobě slibuji, že dám Společenstvu a Dvěma věžím ještě šanci. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát 5* protože s nimi nesouhlasím. Ten film je výborný, ale Jackson se až příliš snaží emočně rozsekat diváka a někdy je to až nepříjemné. Všechny ty dojemné scény tato snaha minimálně z části zabíjí. Kolik tu je scén, při kterých bych vytahoval kapesník? Skoro půlka filmu a to není moc zdravé. K tomu fosfor na platně?A Legolas? Ten digitální hraje možná lépe než skutečný... Asi sem jeden z mála co pochybuje o dokonalosti závěrečného dílu, ale přes jeho geniálnost a našlapanost je to na můj vkus příliš prvoplánovitě směrovaný film na city diváků. PS:Odula je slabá, čekal jsem o hodně více ()

Galerie (195)

Zajímavosti (208)

  • Ve scéně, ve které se u vchodu do chodeb rozešli Frodo (Elijah Wood) se Samem Křepelkou (Sean Astin), drží Frodo v rukou lahvičku od Galadriel (Cate Blanchet). Tou si pak svítí, jakmile se v chodbách ztratí. Ale když se vydá Sam Froda hledat a pak se ho pokusí zachránit ze spárů pavoučice Oduly, drží lahvičku v rukou on, i když ji měl Frodo. (Krtek123)
  • Christopher Lee (Saruman Bílý) byl velmi smutný z toho, že byl vystřižen z původní kinoverze. (ricky4)
  • Když Gandalf (Ian McKellen) popisuje při obléhání Minas Tirith Pippinovi (Billy Boyd) posmrtný život, aby ho uklidnil, že smrt nepředstavuje konec, neříká mu úplnou pravdu. Popisuje mu totiž to, co by se stalo jemu (jakožto příslušníkovi andělské rasy Maiar). Na hobbity byl, stejně jako na lidi, Bohem Eru Íluvatarem uvalen „Gift of Men“, dar smrtelnosti, který je sice činí smrtelnými, ale na druhou stranu jim dává úplnou spirituální svobodu a vyvazuje je z osudu světa Ardy, nicméně osud jejich duší je neznámý, a to dokonce i Valar (vyšším andělům). Trpaslíci tento dar nemají, byť jsou smrtelní, protože je nevytvořil Eru, ale Vala jménem Aulë, Eru jim pouze dodatečně daroval svobodnou vůli. Trpaslíci věří, že po smrti budou čekat v Síních Mandosových, dokud nedojde k porážce Morgotha a znovuvytvoření světa. (vojtaruzek)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

Reklama

Reklama