Reklama

Reklama

Děsivá temnota

  • USA In Darkness (více)
Trailer

Sofia McKendrick je slepá pianistka, která žije v Londýně. Mívá noční můry, ve kterých se jí vrací vyvraždění rodiny srbskými vojenskými jednotkami. Její sousedkou je Veronique, dcera srbského filantropa Zorana Radiče, který během bosenské války spáchal spoustu válečných zločinů. Sofia si všimla, že se Veronique v poslední době chová divně. Při rozhovoru ve výtahu předá Veronique Sofii USB disk a řekne, že parfém, který používá, je Tekuté zlato. Jednou večer Sofie zaslechne v bytě Veronique hádku, po které dívka vypadne z okna je na místě mrtvá. Tento incident vyšetřuje detektiv Mills. Sofie při výslechu popírá, že by si všimla čehokoliv divného, řekne, že hádku neslyšela a USB disk si nechává u sebe. Později na akci pořádané Radičem Sofia zaslechne Radiče, jak se svými spolupracovníky diskutuje o okolnostech dceřiny smrti, přičemž vyjde najevo, kdo za úmrtím stojí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že niekde v polke filmu sa to stratilo a začalo to ísť nesprávnym smerom. "In Darkness" má podľa mňa veľmi dobrú prvú polovicu. Natalie Dormer je schopná hlavná hrdinka a Ed Skrein je podľa mňa tiež celkom dobrý. Dokonca mám pocit, že jeho postava ma zaujala asi zo všetkých najviac. Mám pocit, že nebol zlým človekom, len bol trošku vedený nesprávnym smerom. Vizuálne je film strhujúci. Vyzerá fantasticky, je tu dobrá kamera, veľmi dobre využitie osvetlenia a pôsobí to skvele. Hudba je takisto super. Dotvára skvele atmosféru a celkovo ma to berie. Emily Ratajkowski z toho čo tu odohrá je v pohode a človek chce vedieť čo sa jej stalo. Plus fakt, že naša hlavná hrdinka je slepá to celé posúva do zaujímavej roviny. Slepá svedkyňa, ktorá chce niektoré veci vyriešiť na vlastnú päsť je zaujímavé. No potom sa do toho zapojí hlavná zápletka a reálne sa začnú odhaľovať postavy, ich motívy, ich myšlienky a všetko podobné a začína sa to pomaly ale isto rozsypávať. Nebolo to vôbec nutné, nič to nepridalo a skôr som mal pocit, že naopak to degradovalo. To čo začalo ako zaujímavý thriller, kde sme vyšetrovali zločin a mali sme slepú svedkyňu sa nakoniec zmenil na politický film o pomste, čo vôbec nemá rovnaký šarm a záujem sa strácal. A čím to išlo ďalej, tým menej ma to zaujímalo. No najhorší je asi záver filmu, kde som viac menej vôbec nepochopil čo sa vlastne stalo. A čo som si z toho mal odniesť. Lebo keď vidím tie scénky, nijako mi to nedáva zmysel. Som rád, že som film videl, nemyslím si, že sa k nemu vrátim, no jeho kvality sú dostatočne dobré. Len keby sa to viac dokázalo sústrediť na kvalitne napísaný príbeh. Lebo tam to kríva úprimne najviac. Hodnotenie: C+ ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Nejde se nevyhnout srovnání s jiným letošním špionážním thrillerem Red Sparrow, který sice nebyl dokonalý, ale až na podobně špatné napodobování východních přízvuků herci, dokázal přesvědčit o svých kvalitách a byl opravdu špionážním thrillerem a ne jen jeho stínem. Zásadní problém tkví v tom, že In Darkness se ze začátku snaží diváka přesvědčit, že vůbec špionážním thrillerem není. Vytváří nepovedenou záhadu a zbytečně odvádí pozornost od toho důležitého, když pak děj konečně dospěje ke slavnému odhalení, je už pozdě pro jakékoliv záchrany. Natalie Dormer hraje nevidomou pianistku Sofii, která se „náhodou“ připlete k sebevraždě své sousedky, která je náhodou dcerou srbského diplomata, který má za sebou pár hříchů ve své rodné zemi. Od začátku je tak nějak jasné, že počáteční události filmu nejsou náhoda a Sofia je do situace namočena o něco víc než jen jako pouhý svědek (v tomto případě spíš sluchek?). Právě tady je největší kámen úrazu In Darkness, film nevěří tomu, že by ho mohl sledovat i někdo s mozkem v hlavě, kdo si dokáže dát jedna plus jedna dohromady. Scénáristická snoubenecká dvojice Anthony Byrne a Natalie Dormer svoje režisérské a herecké dovednosti nenapodobuje a scénář filmu je taková dějová slátanina, která má těžkou pachuť béčkovitosti. Následkem toho je, že In Darkness je zmatený špionážně nešpionážní thriller, který než přijde na to co a jak chce vlastně divákům sdělit dospěje ke svému konci aniž by vlastně sdělil cokoliv. Natalie Dormer se tentokrát nepodařilo prodat svoje největší herecké plus a to je svojí sympatičnost, na to že hraje nevidomou ženu v nesnázích ve mě vzbudila neuvěřitelně málo sympatií. A je to tak se vším ve filmu, není tady nakonec nic co by ve mně vyvolalo nějaké větší emoce, je to prostě další šablonovitý pokus o špionážní thriller, který těžce nevyšel. 41% ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Nebudu to zakecávat, podíval jsem se na to především kvůli krásným herečkám, no a nedostal jsem to, co jsem chtěl. Jako takové menší krimi pěkné, ale strašně dlouhé. Jako Thriller mi to moc nepřišlo. První půl hodinka byla skvělá, potom se to postupně zhoršovalo. Nápad filmu není vůbec špatný, jenom ten celkový příběh je hrozný klišé. Jinak scénka se šampaňským byla výborná, ale to je tak vše. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý len málo oslovil. Hoci tu mnohí chvália Natalie Dormer a ja proti nej nemám absolútne nič, jediným hereckým benefitom, ktorý tu priniesla je to, že sa tak sústredí na hranie slepoty, že až pomaly prestala kriviť hubu, ako je to u nej vo zvyku. Ani tá slepota jej nešla nejako obzvlášť dobre, ale na konci sme dostali vysvetlenie. Ratajkowski bola odstránená z deja okamžite, takže vizuálne snímok automaticky klesol na kvalite. Spočiatku to vyzeralo na nádejný thriller, ale hneď ako sa do toho dostali jugošské reálie, boli nádeje na hodnotný filmový zážitok zmarené. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

In Darkness má nadějný start, nicméně tvůrci celý koncept, který nastínili na začátku po chvíli zcela zahodí, přičemž tu najednou místo křehké a slepé hráčky na piano máme trpělivou vražedkyni dychtící po pomstě. Po pravdě, od té doby už je snímek jenom nudnou a předvídatelnou záležitostí, u které jsem hořce litoval, že jsem si jí vůbec pouštěl. Alespoň, že na krásnou Natalii Dormer se pořád pěkně kouká! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama