Reklama

Reklama

Anne s E na konci

(seriál)
  • Kanada Anne with an E (více)
Trailer
Kanada, (2017–2019), 20 h 33 min (Minutáž: 43–89 min)

Předloha:

Lucy Maud Montgomery (kniha)

Hrají:

Amybeth McNulty, Geraldine James, R.H. Thomson, Dalila Bela, Lucas Jade Zumann, Corrine Koslo, Helen Johns, Aymeric Jett Montaz, Kyla Matthews (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Kurážná osiřelá holčička s velkým srdcem objeví skutečný domov u starého mládence a jeho sestry. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (67)

SamanthaM.M 

všechny recenze uživatele

Ako dievča som vyrástla na Anne zo Zeleného domu a táto adaptácia je bolestivo nádherná, hoci sa nepridŕža knižnej predlohy vo všetkých detailoch. Hlavná hrdinka je presne taká Anna, akú sme si len mohli priať a scenérie a prostredie sú úžasné. Veľmi sa teším na ďalšiu sériu, lebo Annu som vždy milovala a a vždy aj budem. ()

retrogirl2 

všechny recenze uživatele

Z dětství si pamatuji seriál o Anně ze Zeleného domu, který se mi líbil, a už není možnost ho nikde vidět. Takže zjištění, že se natočil něco jako remake, mě samozřejmě nalákal. Vybavily se mi některé postavy,děj úplně už nevím... Knihu jsem nikdy nečetla. Každopádně příjemná oddychovka, při které se skvěle relaxuje 🤗 ____ Úprava po shlédnutí 3.série - ježiš já chci další!!! Musím říct, že spousta dílů byla nic moc, místy mi připomínaly Doktorku Quinnovou 🙈 Ale ten konec! Tvůrci odvedli skvělou práci na gradaci celého příběhu 👌🏼🔝 Takhle jsem si dlouho nepobrečela, amen. EDIT: Zjištění, že jsem knihu jako dítě četla 😀 Leč nepamatuji si... ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Pokud máte náladu na nějaký ten milý lidský příběh, kde hrdinové prožívají různé dramatické peripetie, ale na konci vždy skončí na lepším místě, tak je Anne seriál pro vás. Tohle je relativně jednoduchý příběh o sirotkovi s bohatou fantazií a zvláštní povahou, který se snaží zapadnout do nového prostředí. Obzvlášť první díly jsou velice emocionální, ale na city hraje i řada dílů dalších - dokonce nabízí i témata k zamyšlení (různé podoby lásky, touha jít si za vlastní vizí budoucnosti, gay vztahy atd.). Fajn milý seriál, který na obrazovkách chyběl. ()

Elví 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si zřejmě strašně moc přáli adaptovat Jane Eyre, ale někdo jim zapomněl říct, že točí Anne of Green Gables. Jane, tedy vlastně Anne, nehezký sirotek bojuje s šikanou a neustálým odmítnutím a vysvobozením se nestane ani adopce Cuthbertovými a život v Avonlea. Avonlea ale není vesnicí plnou povětšinou milých lidích a spřízněných duší, ale místem další šikany a posměchu, ponurým zataženým místem neustále v mlze. Chybí už snad jen to vřesoviště. Anne je "moderní" teenager, stěžující si na to, jak je život nefér; tak trochu spratek, otvírající si pusu a který se sbalí a uteče ze školy, když je napomenut učitelem. Jak si tuto Anne dokáže kdokoliv (nejen v Avonlea) zamilovat, je mi záhadou. Mnoho jsem nečekala od tohoto moderního a "realistického" zpracování plného podivných flashbacků a účelových dramatických scén, ale to zklamání je obrovské. Naprostý odklon od idealistického ducha knihy i původní TV minisérie z 80. let. Ideální seriál na rozjetí deprese. Jedna hvězdička za pěknou úvodní titulkovou sekvenci. ()

Mlle odpad!

všechny recenze uživatele

Protivná malá holčička bez empatie, která se stále zabývá jen sebou, je časným prototypem dnes preferovaného a opečovávaného typu povahy. A neb se v ní mnoho dospívajících (a bohužel i dospělých) žen najde, což se jim stane další záminkou k patologické sebelásce i sebelítosti, musela se nutně stát hrdinkou. Bohužel je tak dobře zahraná, že je skutečně živelně protivná. Musela jsem proto vypnout, i když mám jinak příběhy ze starého anglického venkova ráda. Tohle bychom za vzor dětem opravdu dávat neměli… ()

Galerie (126)

Zajímavosti (1)

  • Na konci epizody nezazní v modlitbě Františka z Assisi: „To be understood as to understand,“ v překladu: „Nežádal porozumění, ale rozuměl.“ Ta samá pasáž je naopak stěžejní v „modlitbě“ doktora v čase 19:26 v epizodě Bastogne (2001) seriálu Bratrstvo neohrožených (od r. 2001). (Timothy)

Reklama

Reklama