Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený film, který vypráví pravdivý příběh Molly Bloom, profesionální lyžařky, která se dílem osudu stala provozovatelkou tajných heren pro smetánku nejen z řad hollywoodských hereckých es, rockových hvězd a nejlepších pokerových hráčů, ale i vysoko postavených byznysmenů a prominentů mafie. (Vertical Entertainment)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (393)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(83%) MOLLY’S GAME, životopisný snímek dle skutečné události. Ale jo, mě to nečekaně sedlo jako ulité. Uvědomuji si, že čas od času mi kvalitní životopisné dílko sedne. Asi se na tento žánr víc zaměřím. Ale budu počítat s tím, že ne každý výtvor z tohoto žánrového odvětví mi sedne. Nyní k věci. Hlavní hrdinka, herečka Jessica Chastain mě baví, viděl jsem s ní dost na to, abych posoudil, že herectví má v sobě. Snad každou roli zvládne zahrát bravurně a vžije se do ní. Stejně jako postava Molly, kterou hraje v této filmové novince. Film má víc dějových linek, flashbacky, přítomnost, nedávnou minulost atd. Orientovat se v tom člověk dá bez problému. Mě se do toho moc nechtělo, bál jsem se tématiky po pokeru, předpokládal jsem nudu, to se však nestalo. Osobnost, kterou Chastain ztvárnila, byla opravdu zajímavá a především silná. Měla chladný přístup k životu, což bylo také zapříčiněné přísnou výchovou v dětství ze strany otce jako psychologa. Dlouhá stopáž snímku mi utekla jak voda. Herecké obsazení bylo výborné. Vedle Chastain mě nečekaně bavil i Elba jako právník, který v některých dialozích opravdu exceloval. Costner v menší roli také potěšil. Jen konec už není tak zajímavý, samotné finále je takové trochu odbyté, ale neměl jsem s tím větší problém. Přidat nějaké zapamatovatelné scény navíc a zdramatizovat finále a hned bych šel do plného počtu. Občas mě takové táhlé, životopisné bijáky nečekaně chytnou. Toto se musí vidět v té správné náladě, takže někdy za čas se k tomu s chutí vrátím. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zenska variacia Vlka z Wall Street? Ciastocne. Ale vysledkom je taka neskodna líštička, kedze film sa snazi za kazdu cenu ustrednu postavu ocistit a urobit z nej prakticky totalne neviniatko. Aka je pravda neviem a ani ma to nezaujima. Ale dvakrat velka zabava to nie je. Film je uz tradicne Sorkinovsky neskutocne ukecany. Dialogy neraz popisuju to, co zaroven vidime obrazom. Az som mal skoro pocit, ze film sledujem so stopou pre slepych. Napriek stedrej stopazi ma ale film od zaciatku zbesile tempo. Bohuzial postupne som si uvedomil, ze ma pribeh hlavnej postavy nicim nezaujal. Nie je to dostatocne komedialne alebo absurdne. Molly mi k srdcu neprirastla, takze ked riesile milionkrat obohrate problemy s otcom, tam ma to nedojalo. Jessica Chastain sa mi nikdy nepacila. Ani Costner mi do ulohy jej prisneho otca nesedel. Keby Molly odhalila vsetky tie spinavosti o znamych osobnostiach, ktore zazila, tak to mohol byt ovela zaujimavejsi film. Takze je vysledkom taka ukecana obhajoba jednej vynaliezavej zeny. 5/10. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Klasický Sorkin, a tentokrát nevládne jen perem, ale i (režijním) mečem. A Aaron Sorkin je bůh, to si ujasněme předem. Takže dialogů je tu víc než ve většině ostatních filmů dohromady, inteligentnější je to taky víc než většina ostatních filmů dohromady, a když dojde na hluboké vztahy, tak je ten do té chvíle geniální autor najednou docela poleno. Z drtivě analytického intelektuála prostě Voltaire nebude. Nicméně nejspíš si je svých slabostí vědom, takže těch tu naštěstí moc není - a Jessica Chastain je také bohyně, takže i ty dokáže uhrát (taky je imho nejlepší herečkou současnosti). I z tak strašlivě jalového žánru jakým "true story" biografie jsou dokáže Sorkin vykřesat napínavé zlato které bez debaty patří scénářem mezi to nejlepší z tohoto roku, a režijně mezi ty nejlepší debuty vůbec (ano, on překvapivě doteď nic nenatočil - ale škola Finchera a Boylea je jasně vidět). Až teď zděšeně zjišťuji že film měl 140 minut - subjektivně během něj utekla tak hodina a půl. 9/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Aaron Sorkin je mistr scénárista, to už víme dlouho. Nemůžu si nevzpomenout na jeho fantastické kreativní myšlení u Jobse nebo zpravodajský Newsroom, který mě svojí nekompromisností straší ještě pár let po ukončení seriálu. Ale i jeho napadlo po mnoha úspěšných projektech, hezky po vzoru Taylora Sheridana, nasednout do režijního tažení a právoplatně rulovat na Glóbech (kam se poděly oscarové nominace, to jen čert ví). A hned napoprvé se mu povedlo mě naprosto odrovnat. Přitom papírově to není úplně film, který by pro mě mohl extra stěžejní. Jessica Chastain nepatří mezi mé oblíbené herečky a o pokeru toho mnoho nevím, ačkoliv jsem mnoho napínavých partií v různých filmech nakoukal. Jenže film má tři, až naprosto nespravedlivě silné, hráče. Těmi jsou Idris Elba a Kevin Costner, kteří svými výstupy naprosto devastují vlastní scény a kradou si divákovu pozornost jenom pro sebe. I kdybych nedejbože při filmu musel žehlit bilé košile, zpřímená póza Idrise Elby by mě donutila této činnosti minimálně na čas zanechat. A tím třetím je samozřejmě pomyslné Sorkinovo pero, které opět zatnulo do živého a opět se ujalo scénáristické nadvlády. Podobně jako Wind River není ani Molly´s Game nějakou režisérskou estrádou, je “pouze” pečlivě vysoustruženou filmařinou. Vysoustruženou tak dokonale, že po 130 minutách na diváka vytryksne všechny možné emoce. A člověk zas bude muset dlouho čekat až ten prokletej Sorkin zase něco napíše a nejlépe i zrežíruje. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Výborná Sorkinova prvotina s už neodmyslitelně brilantně ukecaným scénářem. Chastain celý film táhne s lehkostí jí vlastní. Nevím, jestli Sorkin zatím našel svůj vlastní režijní styl, ale film baví, napíná, dojímá celé dvě hodiny na 100%, což je vizitka, s kterou se může pochlubit ne každý ostřílený tvůrce. Strukturou mi to docela připomínalo The Big Short, akorát tady Wall Street nahradí pokerová logistika. Bohužel, jelikož jsem v tomhle úplný analfabet, mohli by klidně mluvit latinsky a rozuměla bych tomu asi stejně. Každopádně je to vynikající filmový požitek, jehož poselství si sebou ponesu ještě dlouho a právě proto si to těch pět hvězd zaslouží. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (13)

  • Vo filme vidíme Mollynho advokáta, ako počas prípravy obhajoby číta výtlačok knihy "Mollyna hra". V skutočnosti však bola kniha publikovaná až po skončení procesu. (Fabrinka)

Související novinky

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

27.10.2018

Herec a známý komik Sacha Baron Cohen (Hugo a jeho velký objev) opět jedná o hlavní roli v chystaném politickém dramatu The Trial of the Chicago 7. Snímek, ke kterému napsal scénář Aaron Sorkin (Pár… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama