Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za pár set let bude svět jen umírající nehostinnou pustinou, křižovanou obřími stroji na kolech, jejichž primární snahou je nacházet zbývající zdroje obživy a surovin. V tato monstra se proměnila původní města. Sídla na kolech jsou plná lidí a největším a nejmocnějším z nich je Londýn. Ten se rozrůstá i díky pohlcování menších strojů, které se objeví v jeho cestě. Tímhle způsobem se v Londýně ocitne i Hester Shaw (Hera Hilmar), tajemná dívka se zjizvenou tváří. Jí jediné, zdá se, nevadí, že Londýn spolknul její domovské město. Hester se totiž díky tomu ocitla v blízkosti jeho vládce Thaddeuse Valentina (Hugo Weaving), s nímž má z minulosti nevyřízené účty. Jenže i Thaddeus je rád, že Hester vidí. Dívka má v držení předmět, s nímž by se mohl stát nejmocnějším mužem na světě. A protože má Thaddeus poněkud větší palebnou sílu než ona, ocitne se Hester na útěku a v doprovodu zoufale nepraktického knihomola a renegátky, na jejíž hlavu je vypsaná obrovská odměna. (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 7

Recenze (542)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat k tomu, že obdivuji Adasin za to, že dokázala při hodnocení udržet emoce na uzdě, já jsem to nezvládl, a proto jsem nemohl udělit více než jednu hvězdičku. Přitom úvod filmu sliboval výbornou podívanou, jenže... Všechno to, co se mi líbilo velmi rychle zmizelo a zůstaly jen unylé pohledy, nezvládnutá hra na city, opakované souboje s časem a vykrádačka Hvězdných válek, v níž chyběla už jen slavná replika admirála Akbara: "Je to past!" Jinak jsem tam našel útok na Hvězdu smrti i souboj otce se synem (tedy vlastně s dcerou), to vše doplněno o genderovou vyváženost a multi kulturní provázanost pod dozorem dalajlámy. O mnohých sebeobětováních netřeba hovořit, velká škoda, že se tvůrcům podařilo tak dokonale pohřbít nápad se slušným potenciálem. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Už jen kvůli té opulentní výpravě, i když digitálně notně vytuněné, a kvůli bizarním "gilliamovským" obrazům to stojí za to. Je to přesně ten druh pohádky jakou můžu všemi deseti. Fantaskní dalekobudoucí svět změněný k nepoznání, akcí nabitý fantasmagorický děj, fascinující vizuálno, patos i infantilita v mezích snesitelnosti, tak trochu něco jako Mad Max pro starší děti, škoda že jsem něco takového nemohl vidět ca ve dvanácti. A o čem že to vlastně je? Zjednodušeně o tom, jak se spojené síly tibetočínskoindickobělošskočernošské říše utkají v souboji na život a na smrt s pojízdným multikulti Londýnem, který do té doby jezdil pustými pláněmi Evropy, kde pojídal tamnější výrazně menší pojízdná městečka. Zdá se vám to šílené? Správně, je to šílené. A dějově samozřejmě mnohem pestřejší než můj zjednodušený popis. Smekám před fantazií tvůrce knižní předlohy. Nejzajímavější postava: o první místo se svorně dělí roboticko-démonický drsňák a korejská mužena v červené. Nejprotivnější postava: s přehledem a velkým náskokem vítězí emařský diblíkovitý holkokluk v hlavní roli. I tak moje minimálně 90% spokojenost. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Mestá v pohybe na kolesách, a rôzne mechanické prevedenia vo mne vybudili záujem. K tomu obhliadnutie sa za mobilmi z dnešnej doby stalo za to. Samozrejme hlavná myšlienka je úplne iná a to že ľudia stále túžia po vojne a nepoučili sa z minulosti. Napriek nie hviezdnemu obsadeniu ma film oslovil na 80 %. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli se automaticky předpokládalo, že mají všichni knížku v malíku, ale mohli teda aspoň trochu počítat s bambulama, jako jsem já, kteří se zasekli u Slabikáře. Zajímala by mě totiž větší sonda do fungování a pravidel tohohle světa, protože vizuál se mi líbil celkem dost a že příběh není zrovna veletrh těch nejlepších nápadů? No, tak třeba taková dvojka Fantastických zvířat je splácaná z myšlenkového bazaru a jak se to všem líbí. (Vancouver, Kanada) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem počítal tak se třemi hvězdami, ale jak film plynul, pociťoval jsem že je to čím dál větší blbost. Překvapivé hvězdné obsazeni, ale hlavní postavy jsou špatně napsané a strašně nesympatické. Příběh měl slušný potenciál, ale také je nezvládnutý. Scénář pak působí, jako by to anad napsaly malé děti. Co se týče nějakých emocí, tak ty jsou ve filmu zcela nefunkční. Tedy, alespoň když pominu vztek, jak to celé diváka otráví. Tak alespoň jsme si z toho udělali legraci u sklenky vína. Něco mezi jednou hvezdou a odpadem. 20% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. listopadu 2018 v Londýně. (Varan)
  • Krátce potom, co jsou Hester Shaw (Hera Hilmar) a Tom Natsworthy (Robert Sheehan) zachránění před nočními lovci, jsou spolu „ubytování“ v jedné mistnosti. Hester Shaw se uloží na postel, Tom Natsworthy si ustele na zemi. Hester Shaw vzpomíná na matku a pláče. Hlavu má ve vodorovné poloze vzhledem k posteli, slza jí ale stéká směrem k bradě. To ale není možné, protože slza by v takové poloze stékala spíše po líci směrem k uším. (mr.rubik)
  • Natáčelo se od dubna do července 2017 na Novém Zélandu (hlavně Wellington). (Varan)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

09.10.2018

Peter Jackson (Pán prstenů: Společenstvo Prstenu, King Kong) má teď plné ruce práce s produkováním jeho nadcházejícího filmu Smrtelné stroje. Jako režisér už má ale pár let volno a přestože se v… (více)

Reklama

Reklama