Reklama

Reklama

Skandinávské mlčení

(festivalový název)
  • Estonsko Skandinaavia vaikus (více)
Trailer
Estonsko / Francie / Belgie, 2019, 75 min

Obsahy(1)

V pořadí druhý celovečerní snímek Marttia Heldeho nás zavádí do tiché zimní krajiny, kde se po letech setkává z vězení čerstvě propuštěný bratr se sestrou. Společně se vydávají na cestu, těžce však hledají způsob, jak spolu komunikovat. Zda si jeden druhého pustí k tělu, bude záležet na tom, postaví-li se oba k traumatům z minulosti čelem. Minimalistická studie nelehkého sourozeneckého vztahu předkládá tři variace příběhu a nabízí divákovi rozdílné perspektivy, jak lze na dění pohlížet. Výsledkem je soustředěný ponor do vnitřního světa postav, jehož intenzitu podtrhuje výtvarná černobílá kamera a ambientní hudební doprovod. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Reif 

všechny recenze uživatele

Muž a žena jedou spolu autem. Ona neřekne ani slovo, on mluví o zážitcích z vězení, o tom, jak se změnila, o společných vzpomínkách. Muž a žena jedou spolu autem. On neřekne ani slovo, ona mluví o něm, o tom, jak se změnil, o společných vzpomínkách. Muž a žena jedou spolu autem. Neřeknou ani slovo. 3 scény, které postupně gradují až k nádhernému finále. Film o sourozenecké lásce a o komunikaci beze slov. Černobílé závěje v parnu karlovarského festivalu pochladí duši. ()

Reklama

vyhnalek 

všechny recenze uživatele

Výborně vybudovaná atmosféra díky kameře a černobílému filmu. Dobré herecké výkony a napínavý scénář. Film by mohl být velmi zajímavou divadelní hrou, ale na filmové zpracování je to málo. Naštěstí vše zachraňuje krátká stopáž. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno