Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší televizní dobrodružství začíná! Osmnáct odvážných Čechů bojuje na opuštěném ostrově o dva a půl milionu korun a titul prvního českého Robinsona. V cestě jim stojí hlad, vyčerpání, vzájemná rivalita i krutá příroda. Moderuje Ondřej Novotný. (TV Nova)

Recenze (171)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Původní formát neznám (a neviděl jsem ani žádné jeho odvozeniny), takže nemám žádné srovnání a hodnotím čistě tak, jak to na mě působí. Soutěžící mi nepřijdou příliš zajímaví, moderátor je podle mě dost slabý, a celkově mi tam nejzajímavější přijdou ty úchvatné lokace ostrova, kam bych se hned chtěl též podívat. Viděl jsem zatím několik epizod a pořád se mi u toho vybavují vzpomínky na časy, kdy všichni koukali na reality show VYVOLENÍ a BIG BROTHER, což jsou formáty, které dávno patří minulosti, a tenhle tam podle mě míří neochvějně taky. Existence podobných pořadů je živnou půdou pro rostoucí počet lidí, kteří se zbavují televize - žít bez znalosti téhle kraviny lze zcela bez problémů. ()

Wallis3 odpad!

všechny recenze uživatele

Viděno ze pár dílů a mlask tam odpad. Reality krávovima stylem splňte úkol, pak se domluvte koho vyhodíte, pořad bez smyslu a důvodu tomu věnovat další pozornost. Plejmejt se ctyřkama silikonama, co inteligencí zrovna neoplývá a vlastně to potvrzuje jen to, že český člověk je podrazácký tvor, o nic jinýho tam nejde. Moderátor, co řekne, že soutěžící převezou do větší nemocnice, aby provedli kontrolu všech funkcí, je taky na draka :-) ()

Reklama

fixaman 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se toho obával, protože Survivor sleduju už cca 10 let a viděl jsem všechny řady. Výsledek ale velmi mile překvapil. Je to skvěle natočené, casting se povedl na výbornou, soutěže jsou napínavé. Jediným slabým článkem je moderátor, což se ale ještě může změnit. Místní pozéři tomuhle pořadu nandají odpady, aby si dokázali, jací jsou intelektuálové, místo aby se pořadu prostě vyhnuli, když je nezajímá. Proto nakonec dávám plný počet. ()

Tuzinho 

všechny recenze uživatele

Zatím je moc brzy na celkové hodnocení, ale celé to potápí ten katastrofickej moderátor... Nedodává tomu tu šťávu, jeho hlas je snad znovu nahranej někde ve studiu.... Jediné, co se musí ocenit, že to alespoň Nova zkusila... Což zdejší "odpaďáci" nikdy neocení a budou jen remcat, přitom sami by nevymysleli ani jak si zavázat tkaničky... Uvidíme co přinesou další díly. Začneme po E01 na 3* ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vítěz potvrdil mé morální rozpaky ze hry. 1) Mám rád reality show jako žánr. Dobrá zábava typická pro televizi. Soutěžícím lze fandit, někdy diváci mohou do věci i vstupovat. Vítězem se stávají ti, kteří věci umějí nejlépe._____ 2) A v tom je jádro pudla. Abyste vyhráli v Survivoru, nesmíte vypadat jako slabý hráč - ostatní vás vyhodí, že je zdržujete. Nesmíte vypadat jako silný hráč - ostatní vás vyhodí, že je ohrožujete. Nesmíte lhát - ostatní vám nebudou věřit. Nesmíte ani mluvit pravdu - ostatní vás zneužijí. Musíte být nenápadný. Nesmíte si druhé znepřátelit - vaši bývalí soupeři rozhodnou ve finále, jestli vyhrajete vy nebo někdo jiný._____ 3) A to je největší úskalí z mého pohledu. Rád fandím nejlepšímu pracantovi, nejschopnějšímu diplomatovi, nejhezčí či nejsympatičtější postavě. Ale fandit tomu, kdo nejúspěšněji dokáže vodit druhé za nos, obelhávat, podrážet a zneužívat?_____ 4) A to nemluvím o různých manipulacích, k nimž dochází ze strany štábu. Je toho plný internet. Některé drobnosti jsou postřehnutelné na první pohled (způsob oznamování výsledků hlasování v kmenové radě), jiné si divák může snadno domyslet._____ 5) A tak nakonec platí staré známé pravidlo: soutěž je taková, jací jsou její účastníci. Když je casting úspěšný, je na co se koukat._____ 6) V první řadě Robinsona mi zúčastnění moc zajímaví nepřišli. Přidejte nevýrazného moderátora a celkově unylý průběh. No a vítěz jen potvrdil mé morální rozpaky z celé hry._____ 7) Vcelku vyčerpávající informace o formátu zde. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Když byla soutěžící Petra Palusková v nemocnici, mohla se později vrátit do hry. Předtím soutěžící Kateřina Šuriaková odešla ze zdravotních důvodů a definitivně skončila. (Zix.)
  • V první řadě Robinsonův ostrov měl být i kontroverzní YouTuber Psychopat Bejr (Aleš Bejr), ale ten se nemohl dostavit z důvodů zlomené nohy. (TheSlezy)
  • Natáčelo se po vzoru jedné z amerických verzí na Filipínském ostrově Caramoan. Hry se účastní celkem 18 soutěžících. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama