Reklama

Reklama

Noví mutanti

  • USA The New Mutants (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rahne Sinclairová (Maisie Williams), Illyana Rasputinová (Anya Taylor-Joy), Sam Guthrie (Charlie Heaton) a Roberto De Costa (Henry Zaga) jsou čtyři mladí mutanti, které drží v odlehlé nemocnici dr. Cecilia Reyesová (Alice Braga) za účelem jejich psychiatrického pozorování. Je přesvědčená, že tito mladí lidé představují nebezpečí sami sobě a celé společnosti. Má je neustále na očích a snaží se je naučit ovládat jejich mutantní schopnosti. Když se však osazenstvo rozroste o Danielle "Dani" Moonstarovou (Blu Hunt), začnou se v nemocnici dít zvláštní věci. Pacienty začnou ovládat halucinace a vzpomínky z minulosti. Nepotrvá dlouho a jejich mutantní schopnosti - a vzájemné přátelství - podstoupí zkoušku, při které budou muset svést bitvu o to, aby vyvázli živí. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (303)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na toto čakali ľudia tri roky? Tak gratulácia, niektorí diváci si po videní filmu v kinách určite povedali "Keby že som radšej ostal v tej karanténe." Film, ktorý sa na pozadí komiksovej predlohy a tradičného marvelovského sci fi sveta snaží podsúvať queer úchylov, pretože ako režisér povedal: "Cítil som, že aj oni musia byť zastúpení". No ani netúšil, ako trafil klinec po hlavičke, pretože LGBT sa naozaj patrí stotožňovať len s mutantmi. V tomto prípade našťastie nešlo o nič mega expilicitné, ale navyše aj ten dej stál za haldu exkrementov. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Z potenciálně zajímavé hororové komiksovky vylezlo takové vykuchané nic. Noví mutanti by se chtěli opřít o postavy, ale tvůrci se jim prakticky nevěnují. Chtěli by se od ostatních x-menovských filmů lišit zasazením do hororového žánru, ale děsivé scény tu jsou víceméně odbyté. A i když to docela hezky vypadá a parta hrdinů je i přes svou povrchnost vcelku sympatická, na dobrý film to nestačí. Po letech čekání dorazil do kin film, který prakticky ničím nezaujme. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(68%) Viděno v kině, a to v českém dabingu. Zvolil jsem si dabing, nemám nic proti němu, takže tak. Nyní k filmu. Je mi vlastně i jedno, jestli tohle mám zařadit do světa X-menů nebo ne. Nějaká ta zmínka o X-menech zde je, ale to je mi fuk … Film jako takový je docela dobrý, nenudil jsem se ani minutu. Potěšilo mě, že hned od začátku mě to tak nějak vtáhlo do děje, stále se tu něco dělo …. Neříkám, že to bylo narvané akcí, efekty apod. …. Ale potěšily mě i postavy, které nebyly úplně pitomé. Jen ten intimní vztah mezi dvěma ústředními děvčaty mi přišel divný, ale svůj logický smysl asi měl, co já vím. Celkově to není nic opakovatelného, možná to vidím naposledy a nebo si to ještě někdy jednou pustím. Postavy měly vcelku zajímavé super schopnosti, jen závěr to trochu kazí. Finále totiž už působí jak nějaké dobrodružné, rodinné filmy s Rockem nebo záležitosti Spy kids atd. … Ale nebylo to tak zlé, jen ten medvěd byl trochu už moc …. Ale líbilo se mi na tomto filmu dost věcí. Hlavní hrdinka byla dobrá, i role doktorky mi sedla. Na velkém plátně mi sledování tohoto snímku uteklo vcelku rychle, nic světoborného, ale i tak. Hudba od skladatele Akta X byla ucházející, chvílemi jsem měl pocit, že sleduji Akta X. Efekty jsou takové průměrné, ale co už …. Jen ten závěr mohl být lepší a obohatit ještě scénář, přidat rozpočet … ale to bych chtěl asi moc, odklad několik roků byl zbytečný si myslím …. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Uf. Finálna polhodina je aspoň solídna komiksová zábava s mackom, vĺčkom, dráčikom a svetelným mečom (obstojná v zmysle, že keby to bol pilot nejakého TV seriálu, tak by som si možno pozrel ďalšie časti), ale dovtedy môj vnútorný hlas zúfalo zavýjal. Čo sme komu urobili, že filmy z X-Men sveta dospeli až k tomuto lacnému a nefunkčnému polotovaru? ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Poslední smutný pozůstatek liščí X-men éry. I přes podprůměrné recenze a přijetí od fanoušků jsem se filmu snažil jít naproti, ale ve finále jsem musel konstatovat, že tady těch pozitiv prostě moc najít nešlo. S postavami se scénář snažil dělat zřejmě něco vrstevnatějšího než z toho nakonec vylezlo, ale alespoň v případě holčičího osazenstva se podařilo vytvořit relativně příjemné drama. Sympatický mi přišel i pokus o načrtnutí romance, chemie mezi postavami docela fungovala (když nepočítám úvod filmu). Jinak ale po příběhové stránce strašně mdlé a bez jediného překvapení, znatelně nedomyšlené, hororově naprosto neuspokojivé a akce v závěru pak byla naprosto příšerná, necítil jsem ani trochu katarze či nadšení. A tvůrci nedokázali vytvořit ani jeden opravdu cool moment (no možná až na těch pár úvodních vteřin s Magik). Nejlepší byl podle mě tento film někde ve své druhé třetině, kdy se právě scénář zaměřil více na postavy a snažil se je, ačkoliv spíše neúspěšně, někam posunout v rámci nastíněné premisy. Ale i tam posloupnost scén a dialogy skřípaly, při několika momentech jsem měl pocit, že herci jen recitují bez dohledu dramaturga. Jinak ten levný vizuál byl kvůli tomu, že nebyly peníze nebo to mělo navodit pocit, že se díváme na komorní horor? Tak či onak, místy to fungovalo lépe (mimo ten závěrečný komiksový nástup Anye byla nejlepší akční scéna celého filmu byl moment s Rahne a doktorkou Reyes, huh :-)) a místy mnohem hůře. Ale jak jsem již psal, stejně to jako horor nefungovalo téměř vůbec. 4/10 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (26)

  • Když se na začátku filmu snaží Dani (Blu Hunt) utéci z nemocničního komplexu, způsobí si krvácení z nosu. V následující scéně po krvi není ani památky, ale poté v další, kdy stojí na věži a chce skočit, krev z nosu je už zase vidět. (Morrighan)
  • Ve filmu se objevuje postava Demon Bear, vytvořená stejně jako samotní New Mutants, Chrisem Claremontem a Bobem McLeodem. Stejně jako v komiksech i zde slouží jako antagonista primárně hrdince Mirage (Blu Hunt). (Mikahu)

Související novinky

Tenet v kinech uspěl

Tenet v kinech uspěl

31.08.2020

Tenet se stal prvním velkým filmem od počátku pandemie, který si studio trouflo nasadit do kin. Mnozí tak logicky netrpělivě čekali, jak si snímek v omezeném počtu sálů – a ještě navíc doprovázený… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

25.12.2019

Původní mutantí univerzum de facto skončilo s filmem X-Men: Dark Phoenix. Škarohlídi by dokonce mohli říct, že skončilo už s Loganem v roce 2017. Existuje však ještě jeden snímek z téhož světa, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama