Reklama

Reklama

Po holocaustu

(TV film)

Obsahy(1)

Během holocaustu zahynulo 6 milionů Židů. Na temnou dobu dějin vzpomínají pamětníci, historici a ti, co soudili válečné zločince. 8. května 1945 skončila na evropském kontinentu druhá světová válka. Zároveň ustal i Hitlerův osobní boj proti Židům. Ten si vyžádal životy šesti milionů mužů, žen a dětí. Na konci války byly tábory smrti osvobozeny. Většina nacistických vrahů byla zabita, některým se podařilo uniknout. Před evropskými Židy, kteří přežili, zela prázdnota. Jejich starý svět zmizel. Tisíce lidí přišly o své kořeny, a tak se vydali hledat nový domov. Dokument ukazuje výpovědi přímých účastníků a komentáře předních historiků a spisovatelů. Divák uvidí také unikátní záběry ze soudů s válečnými zločinci a rozhovor s Benjaminem Ferenczem, mužem, který obviněné vyslýchal v Norimberku. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Po Norimberském procesu bylo popraveno jen 13 lidí. Někteří z vysoce postavených Nacistů se později v Německé spolkové republice stali soudci a nikdo z nacistů nebyl odsouzen. V Izraeli ti kdo holokaust přežili byly považováni za ty špatné. Dokument vyvolává mnoho otázek. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Po skončení 2. svetovej vojny pred európskymi Židmi, ktorí prežili, ostalo prázdno. Ich starý svet zmizol a nikto ich nechcel. Tisíce ľudí prišlo o svoje korene a tak ich hľadali v zemi zasľúbenej v Palestíne. Ale tam ich nenašli. Všeobecne je známe, že hromadne vyvražďovaní nacistami boli predovšetkým Židia (6 miliónov), Cigáni (1,5 milióna), homosexuáli (15 tisíc), telesne postihnutí (200 tisíc) ) a iní. Ale hromadne vyvražďovaní boli aj Slovania a počet zavraždených sa pohybuje okolo 28 až 30 miliónov. A kde sú komunisti, ktorí sa nie len politický, ale aj so zbraňou v ruke postavili proti nacizmu a zahynuli všetci, ktorí sa dostali do rúk nacistom (niekoľko 100 tisíc). A keď sa bavíme o holokauste etnických, náboženských a politických skupín, koľko filmov a knih bolo vydaných na túto tému. Kľudne by sme ich spočítali na prstoch jednej ruky. Z toho dokumentu som sa nedozvedel nič nové. Začínal vzťahom Židia a Hitler, otázka konečného riešenia a Židia, Norimberský proces a Židia a následný život Židov po vojne. ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama