Reklama

Reklama

Po holocaustu

(TV film)

Obsahy(1)

Během holocaustu zahynulo 6 milionů Židů. Na temnou dobu dějin vzpomínají pamětníci, historici a ti, co soudili válečné zločince. 8. května 1945 skončila na evropském kontinentu druhá světová válka. Zároveň ustal i Hitlerův osobní boj proti Židům. Ten si vyžádal životy šesti milionů mužů, žen a dětí. Na konci války byly tábory smrti osvobozeny. Většina nacistických vrahů byla zabita, některým se podařilo uniknout. Před evropskými Židy, kteří přežili, zela prázdnota. Jejich starý svět zmizel. Tisíce lidí přišly o své kořeny, a tak se vydali hledat nový domov. Dokument ukazuje výpovědi přímých účastníků a komentáře předních historiků a spisovatelů. Divák uvidí také unikátní záběry ze soudů s válečnými zločinci a rozhovor s Benjaminem Ferenczem, mužem, který obviněné vyslýchal v Norimberku. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Po skončení 2. svetovej vojny pred európskymi Židmi, ktorí prežili, ostalo prázdno. Ich starý svet zmizol a nikto ich nechcel. Tisíce ľudí prišlo o svoje korene a tak ich hľadali v zemi zasľúbenej v Palestíne. Ale tam ich nenašli. Všeobecne je známe, že hromadne vyvražďovaní nacistami boli predovšetkým Židia (6 miliónov), Cigáni (1,5 milióna), homosexuáli (15 tisíc), telesne postihnutí (200 tisíc) ) a iní. Ale hromadne vyvražďovaní boli aj Slovania a počet zavraždených sa pohybuje okolo 28 až 30 miliónov. A kde sú komunisti, ktorí sa nie len politický, ale aj so zbraňou v ruke postavili proti nacizmu a zahynuli všetci, ktorí sa dostali do rúk nacistom (niekoľko 100 tisíc). A keď sa bavíme o holokauste etnických, náboženských a politických skupín, koľko filmov a knih bolo vydaných na túto tému. Kľudne by sme ich spočítali na prstoch jednej ruky. Z toho dokumentu som sa nedozvedel nič nové. Začínal vzťahom Židia a Hitler, otázka konečného riešenia a Židia, Norimberský proces a Židia a následný život Židov po vojne. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Po Norimberském procesu bylo popraveno jen 13 lidí. Někteří z vysoce postavených Nacistů se později v Německé spolkové republice stali soudci a nikdo z nacistů nebyl odsouzen. V Izraeli ti kdo holokaust přežili byly považováni za ty špatné. Dokument vyvolává mnoho otázek. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama