Reklama

Reklama

Oscar 2017

(pořad)
  • USA The 89th Annual Academy Awards (více)
Publicistický
USA, 2017, 209 min (Alternativní 90 min)

Režie:

Glenn Weiss

Scénář:

Billy Kimball, Jon Macks

Účinkují:

Jimmy Kimmel (moderátor), Javier Bardem, Leonardo DiCaprio, Jamie Dornan, Gael García Bernal, Dakota Johnson, Brie Larson, Kate McKinnon, Mark Rylance (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Cena americké Akademie filmového umění a věd se udílí pravidelně od roku 1929. Slavnostní ceremoniál, který se každoročně koná v Dolby Theatre v Hollywoodu, bude poprvé uvádět moderátor, producent a komik Jimmy Kimmel. Z pražského studia diváky večerem provedou filmoví publicisté Tomáš Baldýnský, Saša Michailidis a František Fuka. Favoritem letošního 89. ročníku je filmový muzikál La La Land režiséra Damiena Chazella. Mezi dalšími nominovanými snímky jsou sci-fi Příchozí Denise VilleneuvaMoonlight Barryho JenkinseFences, jehož režie se ujal Denzel Washington, nebo drama Místo u moře Kennetha Lonergana. Šanci na ocenění hereckého výkonu mají také Casey Affleck, Denzel Washington, či Ryan Gosling mezi muži a Meryl Streep, Natalie Portman, nebo Emma Stone mezi ženami... V rámci slavnostního ceremoniálu živě zazní i pět nominovaných písní. Mezi interprety bude například Justin Timberlake s Can´t Stop the Feeling z filmu Trollové nebo po čtvrté nominovaný Sting s písní Empty Chair ze snímku Jim: The James Foley story. Ani v této kategorii nechybí nominace La La Landu, který je zastoupen hned dvěma písněmi – City of Stars a Audition (The Fools Who Dream). (Česká televize)

(více)

Recenze (95)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak si to tí černošskí rasisti diskriminujúci bielych krásne vyplakali. Najhorší Oscar môjho života. Totálny odpad, toto ocenenie dávno neodráža kvalitu a herecké umenie. Česť výnimkám. Ale za najlepší film označiť príbeh černošského buzíka, to je priveľa. A ten černoch, ktorý to skutočne mohol dostať, Denzel Washington, zase uvoľnil miesto malátnemu Affleckovi. Ženské nominácie neboli ani jedna výnimočné, a tak to poľahky dostala Emma Stone s výkonom, ktorý by si v minulosti nikto ani nevšimol. Nafetovanosť takzvaných celebrít sa ukázala pri vyhlasovaní najlepšieho filmu. No a útoky na prezidenta sú fakt výkvetom politickej korektnosti. Všetci sa tvárme, ako tolerujeme homosexuálov a Afroameričanov, ale o demokraticky zvoleného prezidenta si budeme otierať hubu. Hollywood je už len bandou úbožiakov, čo z tých miliónov nevedia, čo so sebou. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Jak to energeticky začalo naspeedovanou písničkou, tak to energeticky skončilo slušným faux pas. Je vidět, že v dnešní době je vše možné. Žádné velké překvapení nebylo, takže o to větší "nuda". Moderátor Jimmy Kimmel se mě osobně celkem líbil, ale trošku to už s tím Mattem Damonem přeháněl :). Dále oproti minulému roku se mě mnohdy zdálo, že běloši jsou v oslabení a vůči minulému roku mi to přišlo až moc okaté. Rozloučení s osobnostmi co odešli na druhý břeh v doprovodu zpěvu bylo fajn, ale trošku to bralo ten emoční efekt ( aspoň u mě ). Hodně mě pobavilo, když herci sami o sobě četli pomluvy :)) Sláva vítězům a čest poraženým. ()

Reklama

Silence 

všechny recenze uživatele

"Měl jsi jedinej úkol, dát jim do ruky tu poslední zbývající obálku!" Ale nehledě na tenhle pamětihodný průser šlo o velice slušný večer jak z pohledu moderátorského, tak i co se týče rozdělení rukou, ke kterým sošky doputovaly. Arrival ostrouhal, protože Akademie samozřejmě ví, že ani všechny ocenění světa nedokáží vyjádřit jeho genialitu... ;-) See you next year at the Oscars! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Timberlakem slušně odstartovaný, ale ve výsledku spíše slabší ročník. Bez velkých překvapení (vyjma finálního faux pas), pamětihodných děkovaček nebo vtipů, které by tnuly opravdu hluboko. Kimmel dokázal pohotově reagovat na probíhající dění („Fake tans we love, but fake news...“ poté, co z pódia odešla bronzová Alicia Vikander, „Linus, we're so sorry about what happened in Sweden last week“ po děkovačce švédského kameramana), ale obligátní trolling Matta Damona si měl nechat do své talk show. Víc naopak mohl pogrilovat Trumpa, vůči němuž se neopomenul vymezit málokterý z oceněných. Když už tedy bylo leitmotivem večera anti-trumpovské boření zdí a sjednocování lidí různé rasy, pohlaví a třídní příslušnosti, přítomné i v děkovacích projevech tzv. social justice warriors, kteří chtěli akorát dát najevo, že stojí na té správné straně. Většina vtipů byla více či méně zdařilou variací na momenty z minulých ročníků (jídlo pro přítomné, interakce se sedícími celebritami), „nečekaná“ turistická exkurze byla sice milá, ale mohla být kratší. Stejně jako celý ceremoniál. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Aneb když se z kdysi váženého ceremoniálu stane politicky korektní brak. U Oscarů už paradoxně nehraje roli kvalita ale barva pleti. Když se nad tím zamyslím, tak už tohle ocenění nemá žádnou hodnotu, negříci si vyřvaly pozornost a jsou spokojeni... taková fraška. Vážně uvažuji nad tím že příští předávání klidně prospím. #oscarssoblack. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Dvě minuty a 23 vteřin byl La La Land (2016) vítězem Oscara za nejlepší film. Děkovný proslov producentů ale museli přerušit, omluvit se, a vyhlásit skutečného vítěze; Moonlight (2016). Chybu provedl účetní PricewaterhouseCoopers. (Delock)

Reklama

Reklama