Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nemocnici na malém městě se odehrávají převážně příběhy dospělých. Nikdo z nich se zrovna nenachází v úspěšném období života, mají porouchané vztahy, nedaří se jim v práci. Hořkost z nich dělá lidi nepříjemné, a tak i třináctiletý uličník dostává kapky od každého, koho potká. Ne neprávem si vyslouží přezdívku Lže a krade, ale podezření na něj padá i ve chvílích, kdy je nevinný. Jenže zrovna tenhle kluk si usmyslí, že udělá radost jedné smutné holce. A protože je 5. prosince, slíbí jí, že do nemocnice přivede Mikuláše. To ovšem znamená, že se musí dostat ven. A pod bystrým zrakem vrchní sestry to nebude nijak snadný úkol. Tenhle souboj s nejistým výsledkem má ale v závěru jedno jisté – všichni jeho aktéři pomalu otvírají oči a jako zázrakem otvírají svá obrněná srdce a prožijí chvíli vzájemného porozumění. (Česká televize)

(více)

Recenze (162)

aquiver 

všechny recenze uživatele

Tohle komorní drama má blíž třeba k Přeletu nad kukaččím hnízdem, než k dětským filmům, k nimž název a z velké části dětské obsazení inklinuje. Smutnější, nádherně nostalgická atmosféra, dobrý scénář, jistí herci. S přihlédnutím k tomu, že se jedná o náš polistopadový televizní film, téměř mistrovské dílo... 90 % ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Chcel som si pripomenúť pamiatku pána herca Jozefa Abrháma a nechcel som jeho typické kladné role ale rolu kde hral človeka na šikmej ploche. A tento snímok je k tomu ako stvorený a navyše od režiséra Kachyňu. Prečítal som si pár komentárov a nestačím sa diviť, film nie je detský ! a neodohráva sa na Vianoce ! Je to veľmi ale naozaj veľmi smutný až depresívny film o samote, ľudskej zlobe ale aj o tom, že dobro sa môže skrývať v človeku ktorého odsúdime ako zlého človeka. Výborné ale vždy mi to tak pokazí náladu, napriek skvelému výkonu pána Abrháma. Dnes si predsa len dám niečo veselé - Polívčička byla?:-) 80 % ()

Reklama

milanko8 

všechny recenze uživatele

Vím, že na mne tento film udělal dojem v mých dětských letech a dnes po mnoha letech jsem si ho připomněl a musím opět smeknout klobouk před panem Kachyňou. V tomto filmu ve spojení se skvělou Hapkovou hudbou mě vytanula na mysl režijně-scénáristicko-hudební spolupráce Guiseppe Tornatoreho a Ennia Morriconeho... Tím nechci srovnávat, jen to v tomhle filmu na mě silně zapůsobilo, podobně jako u zmíněných italských géniů. Miluju film Městem chodí Mikuláš. ()

Milwa 

všechny recenze uživatele

Hořko-sladký mikulášský příběh z jedné nemocnice, kde je v tomto čase všem smutno.....malým i velkým. Herecký koncert ústřední dvojice Abrhám - Balzerová a malý uličník jim skvěle sekunduje. Výborně napsaný scénář o lásce, která nemusí být na první pohled vidět, skvělá režie. Zařadil se k mým oblíbeným Vánočním filmům.... ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Film plný zvratů a o Mikulášovi bez Mikuláše. Místy se mi to zdálo jako blbost, neboť to vyznívalo přehraně a vykonstruovaně. Hlavní hrdina mohl mít o něco hlouběji propracovanou emocionální stránku. Zranění hlavního hrdiny filmu dodalo potřebný náboj, ale už bylo skoro pozdě. Výkon Elišky Balzerové je velmi dobrý.*** Ve zkratce: Doktor je mimo, Ruda je malý opuštěný hulvát a jedna malá "blbá" holka chce Mikuláše. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (6)

  • Filmovalo se v Bohnicích. (M.B)
  • Televizní premiéra filmu se odehrála v roce 1992, do kin se snímek podíval až v roce 1996. (M.B)
  • Pohled na město s kostelem na začátku a na konci filmu byl točen v Polici nad Metují. (stefaton)

Reklama

Reklama