Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (211)

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Setkat se s Tomášem Holým je vždycky příjemné, natož o prázdninách v červenci. Mám ráda filmy pana Kachyni, tento ovšem patří k těm slabším. Dvojice Kolářová a Kaiser mi k sobě nesedí a není mi jasný ani ten rychlý přerod přísné a nekompromisní učitelky v citlivou a chápající bytost. Totéž i obráceně. Že by student netušil, co v ní může být skryto? Někdy si kladu otázku, s jakými asi učitelkami se v dětství setkávali naši filmaři. Velmi často je líčí jako přísné, nepřístupné, necitlivé, trapné, roztržité, směšné...bez normálních lidských emocí. ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Na to že nejsem zrovna fanynka filmů o lásce, tak tento film patří mezi mé nejoblíbenější filmy s letní a zamilovanou tématikou. Řekla bych, že Setkání v červenci mám ráda ještě víc, než Léto s kovbojem. Má skvělé herecké obsazení, Tomáš Holý, je ten správný klučina, jako ve všech svých filmech. Daniela Kolářová je skvělá a příjemná herečka a než jsem viděla tento film, nikdy mě nenapadlo, že Oldřich Kaiser, byl tak pěknej chlap. Navíc zápletka filmu, kdy se náhodně sejde o prázdninách student s nenáviděnou učitelkou, která je o 10 let starší a zamilují se do sebe, ještě k tomu ve výuce angličtiny, musel v době svého vzniku působit hodně kontroverzně. Zarazilo mě, že tehdejší doba, povolila film o výuce angličtiny, místo ruštiny. Skvělý film na odreagování. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z ohranejch letních filmů, kterej mi tak trochu splývá s jiným kouskem, ve kterým se promenáduje Daniela Kolářová. Akorát Hanzlíka nahradil Kaiser. Navíc je tady Tomáš Holý. Mam problém, protože u Kaisera si nepamatuju jinou roli než tuhle a itala ze Slunce, seno. Buď jsem ignorant anebo je to jeho nejlepší film. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Stretnutie v júli - sklamanie v máji. Netuším, ako sa mohlo stať, že môj obľúbený Karel Kachyňa nakrútil takýto nepodarok. Stretnutie v júli považujem za schematický a falošný film, ktorý nemôže zachrániť ani Tomáš Hollý a u ktorého sa mi výnimočne nepáčila ani Liškova hudba. Prekvapilo ma, že problémom nebol iba samotný príbeh rozvedenej učiteľky angličtiny, ktorej angličtina bola na pokyn ŠTB taká zlá, aby sa potenciálni emigranti, ňou nikde nedohovorili, ale aj jeho spracovanie. Veď oblievanie sa špinavou vodou z kýblov a žmýkanie špongie na hlavu, ako milostná predohra, to nenapadne hocikoho. Ale dosť rečí, bez Tomáša by ani tie dve hviezdičky neboli. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Při Setkání v červenci mě napadlo, že malý Tomáš Holý by v dnešní době s úspěchem dokázal strčit do kapsy všechny ty rádoby vypucované dětské "hvězdičky." Jo, ten klučík uměl:) Krásný, příjemný, nenuceně vtipný příběh tak, jak to Karel Kachyňa umí. Oldřicha Kaisera jsem nikdy moc nemusela, ale jako černovlasý mladík mě okouzlil, a s Tomášem Holým vytvořili povedenou dvojku. Skvělá Daniela Kolářová jako profesorka, která se se svým studentem sblíží. A já jim pak jen přála, aby všichni tři zůstali spolu:) "Natrhali jsme je s jedním klukem." - "S Jakubem?" - "Já nevím, jak se jmenuje, my si říkáme vole.":) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Klára (Daniela Kolářová) má ve filmu zřejmě nějaké „rychloschnoucí“ kalhoty, protože ve scéně, kdy vytahuje Davida (Tomáš Holý) z vody, je ona sama skoro po pás ve vodě. Když se ale ocitají na břehu, rázem jsou kalhoty suché. (pornogrind)
  • Natáčení probíhalo na zámku Roztěž u Kutné Hory (stejně jako později seriál Život na zámku). Film se natáčel od 14. dubna do 12. září 1977. (AndewMX)
  • Ve filmu hraje Tomáš Holý pětileté dítě, ve skutečnosti mu bylo už 8 let. (AndewMX)

Reklama

Reklama