Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři z donucení se po letech znovu shledávají – tentokrát v rolích největšího světového detektiva a jeho věrného společníka & životopisce. Will Ferrell jako Holmes a John C. Reilly jako Watson spolu řeší vraždu v Buckinghamském paláci. Brzy pochopí, že pokud případ neobjasní do 5760 minut, královna bude další na řadě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (125)

figliar 

všechny recenze uživatele

Dvojica Ferrell a Reilly v každom prípade znamenajú zábavu, ale v tomto filme to bolo už dosť cez čiaru. Nie že by som sa nezasmial, napríklad paródie na Ducha alebo Les Miserables boli podarené, ale Cohen sa snažil do filmu natrepať až príliš, a preto väčšina vtipu sa tým pádom vytratila. Ale že by sa jednalo o najhorší film roku, s tým rozhodne nesúhlasím. ()

Marze odpad!

všechny recenze uživatele

Tak ani nevím jestli tento film nominovaný na nejhorší film roku 2018 svoji nominaci proměnil. Legendární detektiv Sherlock Holmes a jeho partner doktor Watson se vrací tentokrát v komediálním kusu ukázat své partnerství a deduktivní mysl, aby vyřešili záhadu. Chvílemi se mi dle dialogů zdálo, že oba blouzní v horečkách nebo improvizují- padají opravdu slovní perly. Je to ještě komedie, když je zde z reakcí uživatelů vidět, že se nikdo nesměje? Je to navíc hloupé a bez pointy a chvílemi zábavné: "není divu, že můj pokoj páchne rybinou a semenem"). Po shlédnutí nebudou obsazeny žádné vaše mozkové neurony a čeká vás dvě hodiny odpočinku a regenerace. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Dobite ho ako tulenie mláďa!“ Mám rád absurdný humor, drastické hlášky („Spláchneme ju do záchodu.“), ešte drastickejšie nápady (masturbácia, Titanic, Billy Zane, miestnosť pre návštevy) a dvojku Will Ferrell/John C. Reilly. Takže som si Holmesa a Watsona celkom užil. Určite to nebola žiadna komediálna šupa a ide skôr o nevyužitú príležitosť, než o skvelú komédiu. Ale komu tak ako mne vyhovuje drsnejší humor, mal by si prísť na svoje. Oceňujem i rôzne vtipy súvisiace s temnou dobou, v ktorej sa dej odohráva (najmä ženy-doktorky a britský vs. americký systém). ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Další vytříbený kousek pro příznivce tupého fekálního humoru. Byl jsem přesvědčen, že této kategorii vládnou převážně Cohen a Rogen, ale Ferrell už se jim směle tlačí na paty. Tentokrát si vzal na paškál slavného anglického detektiva a rozebral jej na prvočinitele. V některých scénách mi chybí už jen vynucený sitcomovský smích, aby dotvořil atmosféru levné sračky. Musím přiznat, že jsou tam i místa, kdy jsem se zasmál, ale převážně je film vyplněn “no to snad ne” momenty. Celkově bych hodnotil tento pokus přestárlých komiků o zaujetí mládeže jako odpad, ale nebylo by to fér. Dokoukat to jde. 35% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Obsazení mi dávalo naději, upoutávka jí velký kus vzala, no a s filmem samotným je to podobné - úvodní scéna se záchranou sebevraha nebyla špatná, zbytek už (na pár výjimek včetně muzikálové vložky) ano. Nepovedlo se to, o vtipech lze mluvit hlavně v uvozovkách, o tom, že to nakonec vlastně ani nedává smysl, je zbytečné mluvit úplně. A je to vážně škoda, protože Will Ferrell i John C. Reilly se do titulních rolí hodí a Hugh Laurie, Rebecca Hall, Ralph Fienness i úžasná Lauren Lapkus by určitě předvedli něco mnohem lepšího, kdyby jim to scénář dovolil. Mohlo vzniknout něco jako Není Sherlock jako Holmes s Michaelem Cainem a Benem Kingsleym, ale je z toho jen promarněná šance ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Studio Sony chtělo film po katastrofálních testovacích projekcích prodat streamovací službě Netflix, aby ho nemuselo nákladně posílat do kin. Avšak Netflix o koupi neměl zájem. [Zdroj: moviezone.cz] (CrypzzXD)
  • Ve scéně, kdy Watson (John C. Reilly) dává doručenou krabičku Holmesovi (Will Ferrell), můžeme vidět, že mu ji dává otevřenou. V dalším záběru ji Holmes již ale drží zavřenou. Ve stejné scéně navíc úplně zmizí paní Hudsonová (Kelly Macdonald). (Hovadin)

Související novinky

Ferrell, Reynolds a Vánoční koleda

Ferrell, Reynolds a Vánoční koleda

23.09.2019

Ještě nemáme ani prosinec, a už se musím pustit do rozebírání nejkrásnějšího období roku, Vánoc. Můžou za to totiž herci Will Ferrell a Ryan Reynolds, kteří se teď čerstvě upsali novému muzikálovému… (více)

Třetí Sherlock se zpozdí

Třetí Sherlock se zpozdí

05.03.2019

Ať už za to může nabitý program hlavních hvězd Roberta Downeyho Jr. (Avengers: Endgame) nebo Juda Lawa (Captain Marvel), či snad náročné projekty režiséra Guye Ritchieho (Aladdin), nebo možná… (více)

Josh Brolin a Peter Dinklage budou bratři

Josh Brolin a Peter Dinklage budou bratři

01.03.2019

V Hollywoodu už pár let koluje nápad natočit film Trojčata, který by fungoval jako duchovní pokračování osmdesátkové komedie Dvojčata s Arnoldem Schwarzeneggerem a Dannym DeVitem. Zatímco výše… (více)

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Reklama

Reklama