Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (489)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Skyscraper" nevyzeral ako veľmi originálny film, ale súčasne som dúfal, že ma aspoň dokáže udržať v pozornosti. A všetko som dokopy stavil na jedinú kartu. Dwayna Johnsona. Kdekoľvek sa objaví, dokáže film urobiť zaujímavejším a pozerateľnejším. Ako to dopadlo tu? Popravde rovnako. Myslím si, že je schopný, je talentovaný, vie ponúknuť dobré rozhodnutia a dokonca mu film dopraje aj pár vtipných momentov. Ako dvere na žeriave alebo zhodnotenie, že ak nestačí lepiaca páska, tak je potreba viac lepiacej pásky. A popravde lepiaca páska je tu skutočne vo veľkej role. Neve Campbell som nevidel pekne dlho a musím povedať, že som s ňou spokojný. Jej úsmev je čarovný ako keď som ho videl prvýkrát, no súčasne mám pocit, že tu nie je len nudnou manželkou, ktorú treba zachrániť. A vie sa o seba postarať a aj o svoje deti. Je šikovná, vie bojovať a nebráni sa riskovať. Takže je podľa mňa dobrou postavou. Čo sa týka detí, tak sú tiež okey. Myslím, že sa snažia. Takže aspoň v tom smere ich ocením. A okrem toho sú tu aj celkom dobré efekty a záverečná časť v guli je podľa mňa spracovaná dobre. No potom sú tu aj problémy. V prvom rade si povedzme pravdu, čo sa dá povedať o príbehu tohoto filmu, čo sa nedá povedať o všetkých ostatných filmoch, ktoré majú tento scenár. Ak ste videli jeden, videli ste všetky a je jednoducho odhadnuteľné čo sa stane. Čo sa týka dvoch postáv, tak stačí jeden pohľad a pár dialógov na to, aby ste zhodnotili, že kladní hrdinovia to nebudú. Napriek tomu, že tak majú pôsobiť. A okrem toho tu musíme mať aj "Black Widow" z Hong-Kongu. Je to tak divné, až to je miestami super a miestami otravné. Ako celok to vnímam ako dobrý film na zabitie času. S trochou pop-cornu je to podľa mňa dobrý akčný thriller. Len bez prekvapení. Možno s výnimkou Neve Campbell. Rozhodnite sa sami. Hodnotenie: B- ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) Viděno v kině. Tak já nevím, nedá se mi to moc dobře hodnotit. Je to opravdu divný film. Akce tu je, je natočena dobře, Rock je skvělý jako vždy, moc záporů bych tu neviděl, přesto mi to přišlo takové celé jednorázové až průměrné. Děj byl samozřejmě primitivní, ale byl i děravý a snadno odhalitelný – neobsahoval žádnou pointu na konci. Záporáci byli teda opravdu nevýrazní a slabí. Vizuál a celkově provedení mrakodrapu bylo ale skvostné – to se musí nechat. Takže asi tak, nedokážu k tomu víc napsat. Podruhé už to nedám. Neobsahovalo to nic, na co bych si vzpomněl, ale zas mě to vůbec neurazilo. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Leze leze po železe, nedá pokoj, až ten mrakodrap sleze. První akční film pro handicapované diváky je na světě. Vše vyhlíží režijně akčně, navzdory tomu, že po pár minutách je scénář samé klišé. Většina filmu je buď absurdní, nebo šíleně napínavá. Dwayne Johnson absolvuje dlouhatánský skok na budovu, patrně se inspiroval u Hanzlíkova veleskoku v Cirkusu Humberto, bez jedné nohy pajdá v bitkách, když mu protivník sebere protézu, natočeno je to sice bez nadhledu, naprosto je to myšleno vážně, ovšem nemá smysl to řešit. Spektakulárnost, kterou bych u tohoto typu filmu čekal hlavně, je převážně okázalá, místy je i zadusána a smrskla se na množství záběrů z kilometrové vzdálenosti, v nichž plápolá oheň z podlaží mrakodrapu. Zvláště chci poukázat na originálně blbý závěr, kterak v něm žena zkrotila živel(!). Celý film se odehrává v noci, takže noční scenérie ukryjí případné technické nedostatky. A místem dějiště událostí je Hongkong. Je naprosto zjevné, že režisér Rawson Marshall Thurber nemá akci nezvládnutou, tudíž většina akční složky spadá do zábavného nadprůměru. Družina teroristů se uvede tak, že se provrtá zdí v mrakodrapu a její šéf vystrčenou rukou ve vyvrtaném otvoru zaškrtí muže na kontrolní obhlídce. Je na místě otázka, zda Dwayneovi stálo za to riskovat vybudovaný kredit za starou bramboru Neve Campbell coby jeho ženu a párek kakaových harantů. A hned je namístě dobré uvést, že ani on svou hereckou interpretací film z hereckého průměru nezvedá, pokouší se dokonce o dramatické hraní. Absolutně mně nevadí, že tenhle mrakodrap přetéká klišé, naivitou i předvídatelností událostí, dokonce není schopen instalovat neprokouknutelný zvrat (viz podraz od jeho frustrovaného parťáka), fakt ne, mnohem zábavnější je totiž film v tom, jak si troufá (všemi způsoby) zkřížit Smrtonosnou past se Skleněným peklem. Vše instruuje v našlapaném tempu, nemálo sekvencí je vyvedených ad absurdum a přebujelá hora svalůDwayne Johnson je vždy zdatným průvodcem akčním světem. Vyprodukoval mládeži přístupný film a tomu odpovídá i obsahová složka. 8/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bezproblémový akčňák, kterému jsem rád leccos odpustil. Mrakodrap na mě totiž zapůsobil stejně jako některé z (dnes takzvaně klasických) filmů s Arnoldem S. nebo Sylvesterem S. - nebyla to vždycky mistrovská díla, ale právě díky těm dvěma pánům jsem se na ně pokaždé podíval rád a právě díky nim mě ty filmy bavily. Dwayne Johnson je na tom tentokrát stejně jako oni. Je charismatický, drsný, držíte mu palce i když víte, že všechno dobře dopadne, bavíte se. Oceňuji hlavně to, že po blbinách typu Jumanji, Rampage a San Andreas se Johnson objevil v něčem, co není úplně pitomé ani parodické, ale co se bere v rámci žánru nákladných béček vážně a humorem se jen tu a tam odlehčí. Navíc je tu super nápad s tím, že hlavní hrdina má místo jedné nohy protézu, kterou mnohdy využije, a třeba scéna s jeřábem je tak přehnaná, až je výborná (při ní mimo jiné vynikne také Jablonskyho hudba, která je možná jednoduchá a rutinní, ale atmosféru dodat umí). Nečekal jsem moc a jsem spokojený. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Skyscraper mi prišiel ako taká novodobá verzia Die Hard, len bez Willisa a bez klasického mrakodrapu, pretože toto je čínska sranda, ktorá je ešte väčšia ako vaša predstava a mimochodom aj ako váš mrakodrap. Samotný mrakodrap nie je zaujímavý len tým, že je dlhý, ale kedže to stavali šikmáči, tak je v ňom aj kopec technických vychytávok (presnejšie viac ako vo vašich smartfonoch alebo Ajfonoch). Ale to nie je všetko, ak sa ubytujete ihneď dostanete aj rodinku Sawyerových na čele s bohužiaľ jednonohým, ale stále veľkým sympaťákom Dwaynom. Samotný film ma teda čím zaujať (mrakodrap, Dwayne, plus nejaká ta zápletka o zločincoch) a nie je to zlé, až kým nepríde rad na akcia, ktorá je miestami dosť pritiahnutá za vlasy a ťažko uveriteľná, ale tak je to Dwayne tak povedzme, že to trénuje. Skôr tomu chýbala istá dávka napätia, pretože aj keď sa tam dialo dosť napínavých vecí, tak mne osobne moc napínavé neprišli. Inak povedané, pozerá sa na to pekne, ale film nestrhne. Každopádne odporúčam, jeden s tých pohodových filmov do vašej domácnosti, na ktorý sa dá pozerať a sám si ho dám minimálne ešte jeden krát, kedže som sa zas až tak naplno nevedel venovať filmu a zaroveň aj slečne vedľa mňa, ktorá ma lepší hrudník ako nejaký The Rock. 70% - 3* ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Walls“ od Jamie N. Commonse. (Duoscop)
  • Když si Will Sawyer (Dwayne Johnson) vytahuje kus železa z levého ramene, má na sobě košili (vytahuje jej přes ni), v dalším střihu ji však má napůl sundanou. (pemap)
  • Natáčelo se od 14. srpna do 17. listopadu 2017 v Hong Kongu a Kanadě. (Varan)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama