Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Strážci galaxie: Volume 3 od Marvel Studios se oblíbená parta vesmírných ztroskotanců zabydluje na Kdovíkde. Jejich spokojený život však brzy naruší ozvěny Rocketovy bouřlivé minulosti. Peter Quill, který se stále trápí ztrátou milované Gamory, musí vypravit svůj tým na nebezpečnou misi s cílem zachránit Rocketův život, přičemž nezdar v této misi může znamenat konec Strážců tak, jak je známe. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (814)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem od Jamese Gunna očekával podstatně lepší jízdu, neboť je v současnosti snad poslední tvůrce, který je schopný plodit koukatelné snímky dle komixů. Příběh mě tentokrát nijak zvlášť neoslovil, humor zde nefunguje takřka vůbec. Je to těžká zívačka. Jediné zajímavé pasáže jsou tak snad pouze flashbacky do minulosti Rocketa. Taktéž mi vadila značně přepálená stopáž. Absolutně nechápu ten všeobecný hype kolem této (doposud) trilogie.  [50 %] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozmáchlé, já bych to zkrátil, zakončení povedené trilogie jsem přeci jen zbytečně stále odkládal a jako jediné nedal v kině. Comicsově bláznivé, což má být, kdy nechybí nadutý záporák, bitvy ve vesmíru ani dojemné scény. Hudba mě tentokrát moc nebavila. Jo, většina skladeb je skvělých a znám je, akorát mi povětšinou nesedly do děje, takže jsem měl pocit, jako když poslouchám jukebox doplněný náhodnými obrázky. Jezevec, tedy mýval Rocket, si to nakonec užil stejně jako Groot, který obohatil svůj slovník o pár nových slov. Líbily se mi různé odkazy, na příklad na Fantastickou cestu (1966), vizuálně a z hlediska nápadů nejlepší, či na Věc. Vtípků moc nebylo, ale to nevadí. Co mi vadilo - Quill! Namyšlený, užvaněný - Keliška v kalhotách - a krajně nesympatický. Což nebylo ani tak hercem, jako scénářem. Kdyby tu téměř závěrečnou ve vesmíru dotáhli do konce...jenže na to neměli koule, no, a jak bylo z potitulkové scény jasné, nebylo to ani žádoucí. Pomíjím logické i fyzikální chyby, páč je to přece comicsový film, kde je možné vše. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je linie s Racoonem, i když je předvídatelná a nejde tak na dřeň, jak by mohla. Jinak je film taková oddechovka se starými známými tvářemi, které máme rádi (na což Gunn spoléhá). Jako rozloučení je to ale slabé. Hrdinové se kromě Gamory vlastně nikam jako postavy neposunou, mají hodně málo dramatických nebo hlubších momentů, které by si divák zapamatoval. Ano, je tu pár dobrých vtípků, ale je to spíš na úkor postav (hehe, podívejte se na něj, na blbečka). A pletu se, nebo film víceméně přešel zničení celé planety myslících bytostí? Mno, každopádně ten svěží závan doprovázený kulervoucím soundtrackem, který byl se Strážci spojený, se očividně nekonal. Možná je dobře, že tímhle jejich éra končí. Snad. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Další velká rozlučka v plné parádě. Rocketův původ byl hlavním tahákem třetího dílu a rozhodně nezklamal. Přesto není za hlavní hvězdu a tým dostává vyvážený prostor a Gunn tak dává možnost rozloučit se s každým. Tradiční příběh je obalený neotřelými nápady a detaily, které prostě chytnou za srdce. Quillovy deprese, Nebulina péče i Warlockova nečekaná oddanost matce, vše má své místo a je náležitě využito. Přesto mi přijde že Gunn soustruží nap přání a ne s takovou chuti jako u Sebevražedného oddílu. Ve všem jedeme na jistotu. Přesto se podařilo vykřesat bezkonkurenčně nejlepšího záporka v sérii. Iwuji si to neskutečně dává, taky je jeho nejvyšší evolucionář komplexní postavou, který se prostě nespokojí s ničím menším než je dokonalost. Hudby bylo tenkrát na můj vkus tak hodně až zanikala vynikající Murphyho orchstrálka. Přestože už tuhle partu spolu nikdy neuvidíme loučí se a poselstvím, že každý je nějaký, je třeba to respektovat nebo si na to aspoň zvyknout a mít se všichni rádi takoví jací jsme. No a taky že je důležité dat druhou šanci. Něco co Gunn dostal a nebere to na lehkou váhu. Takže adios a uvidíme se v jiném vesmíru na Supermanovi. Mít kámoše je fajn. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Modré, zelené, animálne ksichty sú úplne z inej galaxie ako ja, a to nemám nič proti Fantomasovi ani Avatarovi. Hoci chýbajúcu povinnú nebinárnu korektnosť pre prebudených naozaj kvitujem, nebaví ma pozerať sa na detinské dialógy čudných postáv, ktoré často na seba kričia, alebo sa hádajú. Dobrý soundtrack, ktorý je v tomto type filmu povinnosťou, no dookola opakujúci sa superhrdinovia by už mohli ľuďom prísť únavní, ale asi sa tak nestane. Aj aktuálne je to 2. najzarábajúcejší film roka (cez 800 miliónov dolárov) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (73)

  • Keď sa Peter Quill (Chris Pratt) vráti domov, zisťujeme, že jeho starý otec sa volá Jason. Toto je odkaz na otca Petra Quilla v komiksoch - King J'son of Spartax. (Pat.Ko)
  • Karen Gillan náhodne naplánovala svoju párovú terapiu na deň, keď natáčala scénu pre tento film, a preto na sedenie prišla plne zamaskovaná ako Nebula. (Arsenal83)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama