Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se pět velmi soupeřivých přátel zostra pustí do měsíc trvající hry na babu, kterou hrají již od první třídy; ve hře, ve které neplatí žádná omezení, riskují krk, práci i jejich vzájemný vztah, jen aby jeden druhého srazil k zemi s vítězným pokřikem: „Máš ji!“ Letos se hra koná ve stejném termínu, jako svatba jediného dosud neporaženého hráče, což by z něj konečně mělo udělat snadný terč. Ale on dobře ví, že se blíží… a je připraven. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (406)

kingik 

všechny recenze uživatele

Originálně infantilní, leč jednotvárně pojaté. Hlavní hvězdná akvizice Jeremy Renner hraje přeborníka ve hře na babu. To znamená, že už 30 let nikdo z jeho staré party přátel na něj s pokřikem "Máš ji!" nevyzrál. Je to tedy takový "babopanic". A celý film je o tom, jak celá frustrovaná parta hledá účinný způsob jak ho přelstít a vyzrát a něj. Pokud vám tedy stačí naprosto jednorozměrný scénář, ve kterém Renner předvádí prostocviky a Ed Helms trapné převleky, je šance, že se pobavíte. Komediální nápaditost scénář zrovna nepobral, režijně to má ale dobrá místa. Zklamání je jen z okaté zadní projekce ve scéně noční jízdy autem. A to jsou doménou režiséra Jeffa Tomsice hlavně seriály. Osvěžující je i cast, který nezapomíná na odpovídajícím způsobem obsazené mužské role, i ženy se v partě neztratily. Isla Fisher a do komedií vzácně obsazovaná Annabelle Wallis mají své ženské zbraně. Kupodivu vtipu to moc nepobralo. Já nevím, co to se mnou je, ale nezasmál jsem se vůbec. Nějak mně to celé připomínalo odnož "Pařeb", dokonce i jeden z herců se zde z populární komediální série objevuje, je to Ed Helms. Scenáristicky to sotva pokrylo stanovenou stopáž, tak půlhodina by stačila, ale celý film točit o tom, jak zastydlí čtyřicátníci provozují imbecilitu v podobě hry na babu, víc nic, mně přišlo celkem přehnané. Nechápu to nadšení a dosazení do červených čísel. Za mě lepší průměr. 5/10 ()

kepiash 

všechny recenze uživatele

Příjemná, nenáročná komedie, u které jsem se několikrát od srdce zasmál. Místy byla sice tak nějak typicky po americku přeci jen trochu přehnaná, například scény se Stiflerovou… tedy pardon Hoagieho matkou, byly zbytečné a do kontextu filmu se vůbec nehodily. Na druhou stranu oceňuji, že příběh, a vlastně i samotná hra hlavních hrdinů, má velice pěknou pointu, které v samém závěru porozumí i dosud neporažený šampión Jerry. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Vyhral. Ale za akú cenu?“ Takmer dostal Hulka, skoro nahradil Ethana Hunta, vystriedal Jasona Bournea a na vlastnú päsť vyriešil nechutný prípad v indiánskej rezervácii. A nakoniec si zlomí obe ruky pri nakrúcaní komédie. Určite to bolelo, ale z diváckeho pohľadu je to, hmmm, nuž, vtipné. Rennerov Jerry je poňatý úžasne: takmer až ako božstvo, ku ktorému všetci vzhliadajú. Je to rozkošné. Vôbec, kasting je bravúrny, bavil ma každý. Akčné scény sú miestami dosť super, je tam plno osviežujúcich a nečakaných nápadov a momentov (hádzanie donutov alebo zamýšľanie sa nad tým, prečo sa plávajúca podlaha volá plávajúca, keď nepláva), a, čo je asi najšialenejšie, má to v sebe viac citov, ako mnohé „seriózne“ medziľudské drámy. A hoci som troška frflal, nakoniec som bol asi rád, že sme sa nedozvedeli, ako to dopadlo s Hoagiem (pretože možno nie príliš dobre a to už by do tohto filmu nepatrilo). Palec hore za kopec hlášok („Príliš premýšľate o penisoch.“; „Ahoj Jerry, tá pani ťa obťažuje?“). ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Velmi povedená komedie, která je ke všemu ještě inspirována skutečnými událostmi (neplést si přesně podle skutečnosti!). Máš ji! srší nápady a povedenými vtipy, pozornost dokáže udržet po celý film, což se nestává tak často. Film ukazuje přátelství z velmi zajímavého úhlu, který mi je blízký. Člověk se musí bavit po celý život a klidně pomoci dětské hry. Dobře poukazuje na dobré ale i na stinné stránky této ,,filozofie". A zejména konec je dosti výstižný. Skvělé obsazení spolu s nápaditostí a jistou kvalitou tvůrců vytvořilo skvělý film, kterého bych si nikdy zřejmě nevšiml, nebýt šťastné náhody. Prostě a jednoduše je to film, jenž mi udělal radost....70%. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Dynamická frat-pack legrace, která chápe, že největší chybu by udělala, kdyby se zpomalila. Vzhledem k příslušnosti k maloměšťácké komedii se sice celou dobu ocitáme v jasných kulisách (svatba, kancly, předměstský domky, nemocnice či golfový hřiště), ale přiznává se alespoň, že postavy jsou v nich ne úplně šťastné, protože se neustále stahují ke svým nezávazným středoškolským letům, ať již nepřerušovanou hrou na babu či slintáním po školních láskách. Nejhřejivějším momentem filmu byla tak jednoznačně plácaná na pohřbu svýho fotra. Jinak v bodech 1) Kdyby to natočil Edgar Wright, byl by to film roku a ploty by padaly jedna radost; 2) Nesnesitelnému frajírkovi Rennerovi bych rád předal babu kapotou auta; 3) Věkový gap mezi ženskými a mužskými herci byl minimalizovanej, ale děvčata na to rozhodně nevypadaj, takže to musí být pro divačky čtyřicátnice snad ještě bolestivější podívaná. 4) Obecně se zde ženské postavy používaj fakt prapodivně, ale to je asi postavený na tom, že v reálném předobrazu žádná kdovíjakou roli neměla. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Na začátku filmu zazní, že přátelé hrají na babu 30 let. Ke konci filmu je záběr na titulní stránku The Wall Street Journal, kde je uvedeno, že hrají 23 let. (noelcoward73)

Související novinky

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

02.01.2023

Na Oscara dvakrát nominovaný herec Jeremy Renner (Smrt čeká všude, Město) se podle posledních informací nachází v kritickém, přesto stabilním stavu v nemocnici poté, co prodělal vážnou nehodu při… (více)

Reklama

Reklama