Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se pět velmi soupeřivých přátel zostra pustí do měsíc trvající hry na babu, kterou hrají již od první třídy; ve hře, ve které neplatí žádná omezení, riskují krk, práci i jejich vzájemný vztah, jen aby jeden druhého srazil k zemi s vítězným pokřikem: „Máš ji!“ Letos se hra koná ve stejném termínu, jako svatba jediného dosud neporaženého hráče, což by z něj konečně mělo udělat snadný terč. Ale on dobře ví, že se blíží… a je připraven. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (406)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Cheryl Deakinsová.“ - „Chilli Cilliano.“ - „Jak jsi mě poznala?“ - „To ta kombinace konopí a Old Spice.“ Podobnému typu amerických komedií se obvykle spíš vyhýbám, ale u téhle mě zaujalo téma, tak proč neudělat pro jednou výjimku. A originální (jakkoliv jednoduchá) zápletka dělá svoje, docela by mě zajímalo, kam až opravdu zacházeli skuteční „hráči“, jimiž se film inspiroval. Tag je docela střelený, mnohdy nápaditý, sem tam nabídne i nějakou tu povedenou hlášku. Škoda jen, že krom těch opravdu vydařených zde nechybí i ty méně vtipné. Humor tu je holt krapet jednodušší (no, místy vlastně hodně), ale měl jsem štěstí, že se mi na něj podařilo docela vhodně naladit. Asi i díky příjemným hercům, Johnson hraje sympatického magora jako obvykle (což kvituju), zbytek pánského osazenstva mi byl víceméně neznámý, vyřádili se tu ovšem všichni, včetně Rennera, který na mě v humorné roli působil nejdřív trošku nepatřičně, avšak své silné scény rozhodně měl. A konec byl též vlastně docela fajn. Hodnotím slabšími, ale přece jen ještě 4*. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Komedie, v níž veškerý humor je postaven na tom, že někdo ve vysoké rychlosti do něčeho vrazí nebo padne na držku. Potenciál námětu se hrou na honěnou je nevyužit - ono se vlastně v tomhle filmu víc mluví, než hraje na babu. Ovšem kdyby aspoň ty dialogy za něco stály, ale absence vtipu je prostě znatelná a celé se to utápí v scenáristické nemohoucnosti vytvořit něco originálního a zábavného. Je hodně znát, že děj je jen nutná omáčka kolem chtěného námětu, kdy banda chlapů hraje dětskou hru. Žádnou přidanou hodnotu nečekejte. Z hereckého obsazení má talent pro komedii jen Jake Johnson, ostatní se jen křečovitě pitvoří (zejména Ed Helms mě v poslední době svou marnou snahou o vtipnost začíná iritovat). Nedávná tematicky podobná Noční hra byla sice taky komedie na vypnutí mozku, ale aspoň se u ní dalo zasmát. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem to, ale naprosto skvěle jsem se pobavil. Aktuálně standardní výběr současných komediálních herců (Ed Helms, Jon Hamm vs. Jeremy Renner) tu podpořil ještě Jake Johnson ze seriálu Nová holka a Hannibal Buress, kteří to taky hodně slušně podrželi. A tuhle už samo o sobě dobrou partu tu pak neskutečně povyšuje Isla Fisher, která tou svojí soutěživostí přebila snad každého chlapa z party. Pak už je tu jen samotný námět, který na první pohled vypadá dost ulítle, ale naprosto dokonale funguje. 94 minut asi té nejlepší komediální zábavy z Ameriky v roce 2018. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla typická pohodovka na nedělní odpoledne. Mohl jsem se hodit do klidu, nemusel jsem přetěžovat mozek nadměrným přemýšlením a velmi dobře jsem se bavil. Kromě kvalitní mužské herecké sestavy obsadili tvůrci i Islu Fisher a Annabelle Wallis, čímž mě nemálo potěšili, protože mě má orientace vylučuje z pochodů pod duhovou vlajkou. Postava extrémně soutěživé Anny Malloy patřila k největším kladům filmu, ve kterém naštěstí chyběl odporný patos i pokrytecké moralizování. Potěšilo. ()

kepiash 

všechny recenze uživatele

Příjemná, nenáročná komedie, u které jsem se několikrát od srdce zasmál. Místy byla sice tak nějak typicky po americku přeci jen trochu přehnaná, například scény se Stiflerovou… tedy pardon Hoagieho matkou, byly zbytečné a do kontextu filmu se vůbec nehodily. Na druhou stranu oceňuji, že příběh, a vlastně i samotná hra hlavních hrdinů, má velice pěknou pointu, které v samém závěru porozumí i dosud neporažený šampión Jerry. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se ve Washingtonu (stát USA). (Varan)
  • Máš ji! je inspirován skutečným příběhem party kamarádů, kteří od dětství po dobu skoro 30 let hráli na babu. A zatímco ve filmu jich hraje 5 a hrají ji v květnu, ve skutečnosti babu hrálo 10 kamarádů v únoru. (CrypzzXD)

Související novinky

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

02.01.2023

Na Oscara dvakrát nominovaný herec Jeremy Renner (Smrt čeká všude, Město) se podle posledních informací nachází v kritickém, přesto stabilním stavu v nemocnici poté, co prodělal vážnou nehodu při… (více)

Reklama

Reklama